Facebook Pixel «Βαρετό να ζητάμε συνέχεια υπομονή…»
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-02 22:10:00

«Βαρετό να ζητάμε συνέχεια υπομονή…»

«Βαρετό να ζητάμε συνέχεια υπομονή…»

Ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε λίγο πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ για τα «σκαμπανεβάσματα» της φετινής ΑΕΚ, για τις καλές φετινές του εμφανίσεις, αλλά και για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην μικρύνει ο σύλλογος.
 

Αναλυτικά η συνέντευξη στο «match programme»:

-Μπορούμε να πούμε ότι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι το ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ;

Νομίζω ότι τα δύο παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτό που δίνουμε σήμερα στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, είναι τα πιο κρίσιμα της χρονιάς. Το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος που μας έχει απομείνει για τη φετινή σεζόν και πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τη νίκη. Το ματς δεν είναι εύκολο, αλλά θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να επικρατήσουμε.

-Στους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είχες εξαιρετική απόδοση. Να περιμένουμε ανάλογη εμφάνιση σήμερα;

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια είχα όντως καλή απόδοση, αλλά νομίζω ότι έχω βοηθήσει αρκετά και σε άλλα. Απλά στο μυαλό μας μένει πάντα περισσότερο μια καλή εμφάνιση σε ντέρμπι. Φυσικά θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μας σε όλους τους αγώνας, αλλά ειδικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, γιατί όπως είπα και πριν είναι τρομερά σημαντικό για εμάς και τους φιλάθλους μας να πάρουμε την πρόκριση.

-Τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έφεραν θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύεις ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι;

Πραγματικά με την έλευση του νέου χρόνου δεν τα πάμε καλά στην έδρα μας. Συμβαίνει το αντίθετο από την αρχή της περιόδου, όταν παίρναμε τις νίκες στο ΟΑΚΑ αλλά δεν ικανοποιούσαμε εκτός έδρας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ πρέπει να πάρουμε τη νίκη και είναι σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ. Ωστόσο σε αυτά τα δύο παιχνίδια δεν έχει σημασία το αν θα νικήσουμε στην έδρα μας, αλλά το αν θα πάρουμε την πρόκριση, όπως έγινε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

-Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν η ομάδα μας πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα;

Κάθε φορά που παρακολουθούσα τελικό Κυπέλλου τα προηγούμενα χρόνια ένιωθα μια ζήλεια, γιατί ο τελικός είναι γιορτή. Βρίσκονται στο γήπεδο φίλαθλοι και των δύο ομάδων και θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω φέτος στον τελικό με την ΑΕΚ. Συνεπώς όταν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει σκορ πρόκρισης ένιωθα μεγάλη στεναχώρια και δεν μπορούσα να δεχθώ το ενδεχόμενο αποκλεισμό. Νομίζω ότι όταν ο Μίτσελ έβαλε το γκολ απλά... τρελαθήκαμε! Στον πάγκο, στις εξέδρες, αλλά και όλοι οι ΑΕΚτζήδες που δεν μπόρεσαν να έρθουν στο γήπεδο. Ήταν τεράστια χαρά αλλά και δικαίωση, γιατί εμείς αξίζαμε την πρόκριση.

-Την φετινή περίοδο παρουσιάζεσαι εξαιρετικά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Τι βοήθησε στην άνοδο της απόδοσής σου;

Από την αρχή της φετινής σεζόν ήμουν αποφασισμένος να αποδείξω ότι έχω πολλά περισσότερα να δώσω από αυτά που είδαν οι φίλαθλοί μας πέρυσι. Η πρώτη μου περίοδος δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά την κρίνω ως διάστημα προσαρμογής. Νομίζω ότι φέτος έχω καταφέρει να αλλάξω προς το καλύτερο και οι περισσότεροι το αναγνωρίζουν αυτό. Έπαιξε ρόλο βέβαια και η απόκτηση του Ντιόπ, ο οποίος ήταν μεγάλη μεταγραφή και έτσι αποφορτίστηκα εγώ, που ήμουν η μεταγραφή του περυσινού καλοκαιριού. Πάντως δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να με βοήθησε.

-Περιμένεις με ανυπομονησία το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ ή προτιμάς να αφοσιώνεσαι στην ανασταλτική δουλειά;

Σε όλους τους ποδοσφαιριστές αρέσει να σημειώνουν γκολ. Εμένα βέβαια δεν με βοηθάει και τόσο η θέση μου να πετύχω, ωστόσο πιστεύω ότι θα το καταφέρω και αυτό στο κοντινό μέλλον. Πάνω από όλα όμως είναι να νικάει η ομάδα. Εγώ κοιτάζω να κάνω σωστά τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο για να βοηθάω την ΑΕΚ και ας μπουν τα γκολ από άλλους ποδοσφαιριστές.

-Υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να είχες ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ που μου άρεσε πολύ και παρακολουθούσα προσεκτικά το παιχνίδι του ήταν ο Άκης Ζήκος. Εξαιρετικό δίδυμο είχαν συνθέσει και ο Ζαγοράκης με τον Κατσουράνη το 2002-03, μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Πολύ μεγάλος παίκτης είναι και ο Πάολο Ασουνσάο, ο οποίος απογειώθηκε με την παρουσία του στο πρωτάθλημα μας και τώρα βλέπουμε ότι αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

-Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να είναι δεμένος συναισθηματικά με την ομάδα που αγωνίζεται ή αρκεί να είναι καλός επαγγελματίας;

Αν είσαι σωστός επαγγελματίας και καλός χαρακτήρας θα δεθείς έτσι κι αλλιώς με την ομάδα που θα αγωνίζεσαι, ειδικά αν αυτή πηγαίνει καλά. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ θετικό να νιώθεις αγάπη για την φανέλα που φοράς, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ποδοσφαιριστή.

-Τον τελευταίο χρόνο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πιστεύεις ότι η επιστροφή στη φυσική μας έδρα θα βοηθήσει και εσάς τους ποδοσφαιριστές;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν η ΑΕΚ φύγει από το ΟΑΚΑ θα έχει πολλά κέρδη. Αν γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα απελευθερωθεί μεγάλη δυναμική. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να παίξω σε αυτό το γήπεδο, αλλά είδα πολλούς αγώνες από την κερκίδα και θυμάμαι την ατμόσφαιρά του.

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος φέτος σε έχει χειροκροτήσει ακόμα και σε ήττες;

Έχει καταντήσει πλέον βαρετό για τους φιλάθλους μας το να τους ζητάμε να κάνουν υπομονή μετά από άσχημα αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα για την ΑΕΚ και ειδικά τον 1,5 χρόνο που είμαι εγώ βλέπω ότι η προσπάθεια που κάνουμε δεν συνδυάζεται με επιτυχίες. Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω από τους φιλάθλους μας είναι να μας στηρίξουν για μια ακόμα φορά, τώρα που είναι τα πολύ δύσκολα, για να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι θετικό. Θα ήταν τραγικό να εγκαταλείψουμε την ΑΕΚ και να την αφήσουμε να μικρύνει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας χρειάζεται όλους τους ΑΕΚτζήδες κοντά της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags