Facebook Pixel "Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω"
| 2012-11-01 19:37:00

"Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω"

"Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω"

Δεν πά΄ να μην τον βάζει ο Ζαρντίμ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βαλβέρδε; Ο Μάρκο Πάντελιτς δηλώνει πιστός στον Ολυμπιακό και δεν το κουνάει με τίποτα!

Κατηγορηματικά διέψευσε το Μάρκο Πάντελιτς τα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα δημοσιεύματα περί Ατρομήτου ως... βλακείες, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στο Λιμάνι!

Ο αγαπημένος της εξέδρας μίλησε στη
Nova για το πόσο δύσκολο του είναι να βρίσκεται πίσω από τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, για τα περισσότερα γκολ που πέτυχε στην προετοιμασία, αλλά και για τις συμβουλές που δίνει στους νεότερους παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά:

Μάρκο, συμφωνείς πως όταν ένας αγώνας πρωταθλήματος διεξάγεται πριν ή μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες για τον Ολυμπιακό προκειμένου να φθάσει στη νίκη;

«Δεν γνωρίζω αν είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι όταν γίνεται πριν ή μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να προετοιμάζεται για να παίξει με πάθος στο γήπεδο. Να είμαστε επαγγελματίες και να δίνουμε το 100%. Καμία φορά αισθάνεσαι πιο πολύ κουρασμένος, όταν θες να δείξεις περισσότερα στο γήπεδο. Περισσότερο κουρασμένος αισθάνεσαι μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και εκεί παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Πρέπει να κάνεις λίγο καλύτερη προετοιμασία. Και στο ζέσταμα, αλλά και πριν απ' αυτό πρέπει να ετοιμάζεσαι περισσότερο στον τομέα της ψυχολογίας για τέτοια ματς».
 
Εσύ πέρασες αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη και λίγο έλειψε να πετύχεις το γκολ της ανατροπής.

«Μπήκα σ' αυτή τη φάση που πετύχαμε το 2-2. Αν πετυχαίναμε το 2-3 θα ήταν ένα θαύμα. Είναι δύσκολος, πάρα πολύ δύσκολος ο ρόλος μου. Ετοιμάζεσαι, ετοιμάζεσαι. Είσαι απ' την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Και δεν ξέρεις πότε και πως θα παίξεις. Είναι ένας δύσκολος ρόλος. Προσπαθώ ψυχολογικά να είμαι καλά και να παίζω με πάθος όποτε με χρειαστεί ο Ολυμπιακός και όποτε κρίνει ο προπονητής. Όταν μου ζητηθεί να παίξω να τα δώσω όλα. Αν δεν είμαι σωστός, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πρέπει να τους σέβεσαι όλους, οποιονδήποτε ρόλο και αν έχεις».
 
Ναι, αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για τη λειτουργία μίας ομάδας, ο σεβασμός.

«Ναι, σεβασμός και επαγγελματισμός. Είναι δύσκολα μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να βγάζουμε στο γήπεδο το πάθος μας σε ποσοστό 100%».
 
Αυτό που λες είναι ένα μήνυμα προς τους νεαρότερους παίκτες, οι οποίοι ίσως να βιάζονται να παίξουν.

«Όχι, εγώ δε θέλω να στείλω κάποιο μήνυμα μέσω των μέσων ενημέρωσης. Τους μιλάω τετ α τετ, κοιτώντας τους στα μάτια. Με ρωτάς και απλώς σου απαντάω στην ερώτηση. Δε στέλνω μηνύματα μέσω των media. Ότι έχω να πω, το λέω στα μάτια».
 
Εσύ ταλαιπωρήθηκες πέρυσι από έναν σοβαρό τραυματισμό, τον οποίο ξεπέρασες. Έκανες καλή προετοιμασία. Αισθάνεσαι καλά; Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

«Να σου πω κάτι. Εγώ αισθάνομαι καλά. Μπορούσατε να το δείτε και στους αγώνες της προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν έπαιξα πολύ, αλλά έβαλα τα περισσότερα γκολ. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Θα παίζω με πάθος για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα το ότι θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, το θέλω και εγώ και οι υπεύθυνοι της ομάδας. Το είπαμε πριν από ένα, ενάμιση χρόνο περίπου. Αλλά θα δούμε. Στη ζωή όλα γίνονται. Δηλαδή εγώ είμαι εδώ. Αν ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι με χρειάζεται θα συνεχίσω. Είμαι εδώ. Σίγουρα έχω μεγάλη επιθυμία να παίξω μπάλα και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να δείξω ξανά στον κόσμο πράγματα, όπως είδε και πέρυσι. Γιατί είναι δύσκολο. Δεν γίνεται να έρθει ένας παίκτης όπως εγώ και να έχω παίξει παντού με πάθος δίνοντας το καλύτερο. Να έχω πετύχει γκολ. Αλλά ποτέ δεν ήμουν βασικός. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αυτό, ενώ ακούω τι λέγεται. Στο τέλος μετράει τι γίνεται στο γήπεδο, σ' αυτά τα ενενήντα λεπτά. Τώρα, πιστεύω ότι βγάζουμε μία άκρη. Ξέρουν και οι προπονητές και η διοίκηση τι έχω προσφέρει και τι άλλα μπορώ να δώσω. Εγώ είμαι εδώ. Δε σκέφτομαι κάτι άλλο. Ακούω πολλές ιστορίες. Τι λένε οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις, οι δημοσιογράφοι. Σας στέλνω ένα μήνυμα. Όλα αυτά είναι βλακείες. Δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη ομάδα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ξέρω ότι θέλεις να με ρωτήσεις για όσα λένε για τον Ατρόμητο. Δεν υπάρχει περίπτωση. Να το ξεκαθαρίσουμε τώρα. Δεν έχω μιλήσει πολλούς μήνες. Σας το λέω τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση. Να το ξεκαθαρίσουμε. Εγώ είμαι στον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει περίπτωση να πάω πουθενά».
 
Υπάρχει ένα δέσιμο ανάμεσα σε εσένα και τον κόσμο.

«Σίγουρα υπάρχει. Ξέρουμε καλά ότι αυτή η σχέση είναι κάτι άλλο, κάτι δυνατό. Είμαι ευχαριστημένος που ο κόσμος είδε το πάθος που βγάζω στο γήπεδο. Παίζω με καρδιά. Ο κόσμος ξέρει ότι πέρασε δύσκολα. Και ο τρίτος χρόνος μου είναι πολύ δύσκολος. Είχα δυσκολίες και τα τρία χρόνια. Από 'κει που ήμουν παντού βασικός και αγαπητός, ξαφνικά έρχομαι στον Ολυμπιακό και γίνομαι δεύτερη ή τρίτη επιλογή. Χωρίς με αυτό να θέλω να πω κάτι για τους άλλους επιθετικούς που είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Τους αγαπάω πάρα πολύ και τους σέβομαι και τον Ραφίκ και τον Κώστα. Ήταν κάτι καινούριο και πάρα πολύ δύσκολο. Το έμαθε ο κόσμο. Είδε και περιπτώσεις που πετυχαίνω ακόμη και πέντε ή έξι συνεχόμενα γκολ. Αλλά στο επόμενο παιχνίδι δεν παίζω ή μπαίνω για ένα λεπτό. Μα δεν ήμουν εγώ το πρόβλημα, γιατί η ομάδα ήταν πάντα πάνω απ' όλα. Η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα και στο τέλος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Νομίζω ότι αυτό ο κόσμος το διαπίστωσε και είδε με πόσο πάθος και με πόση αγάπη έχω κάνει τη δουλειά μου εδώ. Γι' αυτό η σχέση μας είναι πού δυνατή».
 
Πέρυσι, είχατε φέρει ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, σ' ένα ματς που είχε διεξαχθεί και τότε πριν απ' την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η άποψη σου για τον επόμενο αντίπαλό σας;

« Ο ΟΦΗ είναι μία δύσκολη ομάδα. Παίζει καλή μπάλα και είναι δύσκολο να την κερδίσεις. Το είδαμε και πέρυσι όταν προηγηθήκαμε 2-0 και ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Νομίζω ότι ο ΟΦΗ θα έρθει εδώ να παίξει με πάθος. Στην προηγούμενη αγωνιστική έδωσε ένα δύσκολο παιχνίδι όπου δεν έχασε. Θα προσπαθήσει να πάρει βαθμούς και από εμάς. Από 'και και πέρα εμείς πρέπει να καταλάβουμε πως όλες οι ομάδες τα δίνουν όλα με τον Ολυμπιακό. Ίσως δίνουν και περισσότερα στα ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι φυσιολογικό και πρέπει να δεχθούμε τα πράγματα όπως είναι. Να είμαστε έτοιμοι και να μην σκεφτόμαστε κάποιο άλλο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι που έρχεται. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, να είμαστε όλοι μαζί. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Να κάνουμε τη δουλειά μας. Και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Έχει δίκαιο να θέλει να φεύγει ευχαριστημένος απ' το γήπεδο με την ομάδα, τα γκολ και τους βαθμούς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags