Facebook Pixel Το λέει για να το… πιστέψει
| 2011-03-03 18:37:00

Το λέει για να το… πιστέψει

 Το λέει για να το… πιστέψει

Ο Νίκος Κωστένογλου για ακόμα μία συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πάγκο της Λάρισας και τις φήμες που ακούγονται για τον αντικαταστάτη του και επανέλαβε εκνευρισμένος, πως για τώρα είναι αυτός ο προπονητής της ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

Είναι το παιχνίδι της Κυριακής αυτό που λένε "παιχνίδι χωρίς αύριο";

"Από τη στιγμή που μειώνονται οι αγώνες και λιγοστεύουν οι ελπίδες, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει. Αλλά αυτή η διαδικασία να λέμε πριν από κάθε παιχνίδι ότι αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία, λειτουργεί ανασταλτικά στην ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα ματς στο οποίο πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία και να στοχεύουμε στην καλή και ποιοτική αγωνιστική μας εικόνα".

-Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει βγει έξω από τη μάχη του τίτλου και είναι αδιάφορος είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της δικής μας ομάδας;

"Θεωρητικά η ερώτησή σας έχει βάση. Επειδή, όμως, έχουμε να κάνουμε με πολύ έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές συμβαίνει συχνά αυτοί οι παίκτες να μεταλλάσσουν την αγωνιστική τους εικόνα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ενώ στο ματς με τον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός φάνηκε λιγάκι «αδιάφορος», όπως είπατε, το ματς της Κυριακής είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν υπάρχουν τόσοι καλοί ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλη ομάδα, η πίεση που ασκείται από τον κόσμο δεν τους επιτρέπει να συνεχίζουν να έχουν την ίδια εικόνα. Προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι".

-Έχετε μιλήσει καθόλου με τον πρόεδρο για την «επόμενη ημέρα», άσχετα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα;

"Καμία συζήτηση. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η σκέψη ήταν μία, αφού τελειώσει το έργο μου τότε θα καθίσουμε να συζητήσουμε για την οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία διαδικασία, με όποιες ελπίδες και αν υπάρχουν".

-Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν πικραμένος αναφορικά με την προπονητολογία. Ισχύει κάτι τέτοιο;

"Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα με την παραπληροφόρηση δεν ασχολούμαι. Αναφορικά με τη δημιουργία ενός θέματος αναφορικά με την μελλοντική παρουσία ενός προπονητή που μπορεί να βρίσκεται στην ομάδα, ένα έχω να σας πω, αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής της ΑΕΛ. Έχω μία άψογη σχέση με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και άψογη είναι και η σχέση μου με τον πρόεδρο, άρα δεν τίθεται καν τέτοια λέξη".

-Στο ματς με τον Άρη είδαμε για πρώτη φορά μετά το 1-2 μερίδα φιλάθλων να στρέφεται και εναντίον σας. Τελικά ένας προπονητής που αναλαμβάνει μία ομάδα στο μέσο της χρονιάς, αν σωθεί η ομάδα έχει βοηθήσει τα μέγιστα και αν υποβιβαστεί δεν έχει καμία ευθύνη;

"Δεν αντιλήφθηκα να στράφηκαν εναντίον μου κάποιοι. Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν θέλω να απαντήσω. Ξέρω ότι βρήκα μία διαλυμένη εικόνα και έχουμε πλέον ένα διαφορετικό πρόσωπο που δείχνουμε. Όποιος θέλει να βγάλει καλοπροαίρετα συμπεράσματα τα βγάζει. Για τα αντικείμενα που λέτε δεν τα αντιλήφθηκα, αλλά αν έγιναν είναι απόλυτα λογικό. Εγώ πάντως οπαδική μερίδα να στρέφεται εναντίον της ομάδας ή του προπονητή δεν αντιλήφθηκα. Αν αντιληφθώ τέτοιο πράγμα θα φύγω πρώτος και δεν χρειάζεται κανένας να μου πει «αποχώρησε». Εγώ ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΛ που με σέβεται και με αποδέχτηκε. Εγώ είδα και αποδοχή στο πρόσωπό μου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags