Facebook Pixel Η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία! (BINTEO)
| 2014-11-03 23:03:00

Η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία! (BINTEO)

Η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία! (BINTEO)

Στις 3 Νοεμβρίου του 1976 η ΑΕΚ πετυχαίνει μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις της ιστορίας της καθώς νικά εκτός έδρας την Ντέρμπι Κάουντι με 3-2 για τον β΄ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
 

Η Ένωση νωρίτερα είχε περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Μόσχας που είχε στο ρόστερ της επτά διεθνείς. Στο παιχνίδι της Αθήνας στις 20 Οκτωβρίου οι Άγγλοι ήταν το μεγάλο φαβορί λόγω ονόματος, αλλά και γιατί είχαν ανεβασμένη ψυχολογία αφού είχαν κερδίσει 8-2 την Τότεναμ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-0 με κεφαλιά του Βάγκνερ στο 66' και αυτογκόλ του Τόμας δύο λεπτά αργότερα.
Η ομάδα του Φάντροκ ταξίδεψε στο Νησί έχοντας ως σύμμαχο το αποτέλεσμα που είχε πάρει στην έδρα της. Ωστόσο η Ντέρμπι ήτα φόβητρο καθώς είχε πάρει δύο πρωταθλήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αγγλία. Η ομάδα του Αγγλοκύπριου Τσάρλι Τζορτζ και των διεθνών Ρίοχ, Τοντ, Μακ Φάρλαντ και Γκέμιλ, προηγήθηκε στο 53' με 1-0 από το γκολ του Ρίοχ. Επτά λεπτά αργότερα έφυγε τραυματίας ο αρχηγός Μίμης Παπαϊωάννου, αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε. Στο 64' με αριστουργηματικό φάουλ ο Νικολούδης έκανε το 1-1. Η Ένωση πήρε κεφάλι στο 77' όταν ο Τάσος έκανε με σουτ το 1-2. Οι Άγγλοι πίεζαν, αλλά ο τερματοφύλακας Λάκης Στεργιούδας κρατούσε αντίσταση. Μετά την μεγάλη του εμφάνιση σε αυτό το παιχνίδι απέκτησε το παρατσούκλι «ο ήρωας του Ντέρμπι». Στο 85' ήρθε το 1-3 από τον Βάγκνερ. Ο Ρίοχ μείωσε στο 89' σε 2-3, όμως αυτό δεν άλλαξε τον θρίαμβο της ΑΕΚ μέσα στο «Μπέιζμπολ Γκράουντ». Η σπουδαία ομάδα που είχε χτίσει ο Λουκάς Μπάρλος είχε βάλει πλέον τις βάσεις, για να φτάσει στη συνέχεια ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΑΕΚ (Φάντροκ): Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τάσος, Τσάμης (81΄ Λ.Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου (60΄ Σκρέκης), Μαύρος.
Το 2-3 στην Αγγλία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags