Facebook Pixel Όλη η αλήθεια για Βοργιά και Μαρινάκη
| 2011-03-03 22:02:00

Όλη η αλήθεια για Βοργιά και Μαρινάκη

Όλη η αλήθεια για Βοργιά και Μαρινάκη

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τις καταγγελίες του Σωτήρη Βοργιά αναφορικά με τον αγώνα της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό.

Η υπόθεση των δηλώσεων του παλιού διεθνούς διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, προκάλεσε, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, την επέμβαση του αθλητικού λεγόμενου εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος προτίθεται να καλέσει σε προανάκριση τους θεωρούμενους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας, με πρώτο τον ίδιο τον παλιό διαιτητή.

Είναι βεβαίως άγνωστο τι θα βγάλει αυτή η εισαγγελική έρευνα, αλλά αν κρίνω από τα στοιχεία πού γνωρίζω και αυτά πού έχουν ήδη βγεί στη δημοσιότητα, δεν πρόκειται να βγεί τίποτα το σημαντικό. Και αυτό, διότι στην εν λόγω ιστορία, η οποία βασίζεται σε σενάρια, δεν περιγράφεται ΠΟΥΘΕΝΑ κάποια αξιόποινη πράξη.

Πρέπει να ενημερώσω τους αναγνώστες, ότι είμαι από τους πρώτους δημοσιογράφους πού είχα ενημέρωση γι’ αυτή την ιστορία, αμέσως μετά τα γεγονότα του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός πού είχαν πρωταγωνιστή τον διαιτητή Δαλούκα.

Τότε, απορώντας για την δήλωση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, περί «εγκλήματος κατά της Ελλάδος», αποφάσισα να ψάξω πιο βαθιά την υπόθεση. Και τότε, άκουσα και εγώ την τότε εκδοχή, μία από τις διαφορετικές πού κυκλοφορούν.

Όλα όμως είναι σενάρια. Και τα σενάρια, δεν δημοσιοποιούνται, εκτός αν συνοδεύονται και στηρίζονται από στοιχεία και αποδεικτικό υλικό. Κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει με τα σενάρια αυτής της ιστορίας, όπου είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια και πού η υπερβολή. Ειδικά για την εκδοχή πού γνωρίζω από τότε, πρέπει να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Πρώτον, ότι ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του κ. Μαρινάκης δεν εμπλέκονται πουθενά, όσο και αν περιλαμβάνονται στις διάφορες κουβέντες.

Δεύτερον, ότι δεν περιγράφεται σε κανένα σημείο κάποια αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και το ποδοσφαιρικό Δίκαιο. Το σενάριο αναφέρεται σε αγώνα ΕΚΤΟΣ Ελλάδας, τη ρεβάνς Μακαμπί – Ολυμπιακού, πού ανήκει στη υπευθυνότητα της ΟΥΕΦΑ, σαν ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η συγκεκριμένη αναφορά, γίνεται ειδικά για τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα, ο οποίος, για όσους θυμούνται τις λεπτομέρειες του αγώνα, κυριολεκτικά σφαγίασε τον Ολυμπιακό με τις αποφάσεις του.

Το συμπέρασμα, από αυτή την αναφορά, είναι πως για όποιον επιθυμεί περαιτέρω ανίχνευση της αλήθειας και της πραγματικότητας, εκείνο πού θα πρέπει να πράξει είναι να ζητήσει πληροφορίες από αυτόν ακριβώς τον Ιταλό διαιτητή. Και κάτι τέτοιο, βεβαίως, μπορεί να πράξει μόνον η ΟΥΕΦΑ, σαν διοργανώτρια του αγώνα.

Η ΟΥΕΦΑ είναι η ΜΟΝΗ αρμόδια να ερευνήσει και να αξιολογήσει τις πληροφορίες γι’ αυτό το παιχνίδι, πού βεβαίως, ήταν και μοιραίο για τον Ολυμπιακό και την συνέχεια της παρουσίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την ελληνική Δικαιοσύνη τα όργανά της, και το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν αφορά τίποτα απ’ αυτά. Κανείς δεν έχει προβεί σε παράνομη ενέργεια ή ποινικά κολάσιμη πράξη.
Ούτε βέβαια μπορεί κανείς να καταδικάσει ΠΟΙΝΙΚΑ τους όποιους «καλοθελητές», τους λεγόμενους «παρολιτζήδες» (αφθονούν στο ποδόσφαιρό μας) πού περιστασιακά «προσφέρονται» για να «μιλήσουν» ή να «επηρεάσουν» ένα ξένο διαιτητή, χρησιμοποιώντας τζούφιες και ανόητες υποσχέσεις, οι οποίες συνήθως πετούν στον αέρα, χωρίς να επηρεάσουν κανένα και τίποτα.

Γιατί ΑΥΤΗ ακριβώς είναι η ουσία της ιστορίας: Ότι και αν ακόμη κάποιος «υποσχέθηκε κάτι», ουδείς τον πήρε στα σοβαρά και βεβαίως, τελικά δεν υλοποιήθηκε απολύτως τίποτα!

Αρα, τζάμπα ο κόπος και τζούφιος ο θόρυβος, πού ως συνήθως, αποβλέπει στη δημιουργία εντυπώσεων.

Σημειώνω: Είχα μιλήσει με τον Σωτήρη Βοργιά πριν από ενάμισι περίπου μήνα, γενικότερα για τα τεκταινόμενα στην ελληνική διαιτησία. Ανάμεσα στα άλλα, η κουβέντα ήρθε και στην συγκεκριμένη ιστορία-σενάριο. Τότε ο Βοργιάς μου αποκάλυψε, ότι έχει στείλει επιστολή με ό,τι ήξερε, ή είχε ακούσει, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Πιλάβιο. Θυμάμαι επίσης, πως όταν μου το είπε δεν δίστασα να τον απογοητεύσω: «Και τι περιμένεις ότι θα γίνει, βρε Σωτήρη», του είπα, «μηδέν από μηδέν, ίσον μηδέν». Σήμερα, όπως διάβασα, ο κ. Πιλάβιος αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη αυτής της επιστολής.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags