Facebook Pixel «Προσοχή, έχουμε ακόμα 11 ντέρμπι»
| 2011-03-04 21:32:00

«Προσοχή, έχουμε ακόμα 11 ντέρμπι»

«Προσοχή, έχουμε ακόμα 11 ντέρμπι»

Συνάντηση με εκπροσώπους της «Θύρας 7» είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο γ.γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος ζήτησε ηρεμία ενόψει των 11 ντέρμπι που ακολουθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
 

Επικεφαλής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και λέγεται ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρά την κόντρα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών και την ανακοίνωση που είχε βγάλει η «Θύρα 7» εναντίον του Μπιτσαξή, μετά την επίθεση αγνώστων στο θέατρο που έπαιζε παράσταση για τον ΠΑΟΚ.

Η συζήτηση είχε να κάνει με την έξαρση της βίας και ο ΓΓΑ επικεντρώθηκε στα 11 ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που θα γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν σε μπάσκετ και βόλεϊ. Όπως αναφέρει και το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους όλων των ομάδων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η καταπολέμηση της βίας, εκτός από τα απαραίτητα κατασταλτικά, πειθαρχικά, αστυνομικά και λοιπά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί, και πρέπει να ληφθούν στο μέλλον έχει πάντα ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και πειθούς προς όλες τις πλευρές.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων.

Σήμερα έγινε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και του Προέδρου της ΔΕΑΒ Γιάννη Πανούση με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Η ΔΕΑΒ έχει ήδη αναπτύξει δράση για την συμφιλίωση διαφόρων δίπολων οπαδικού φανατισμού, με πρόσφατη, τη συνάντηση στη Νίκαια τοπικών φορέων και οπαδών Ιωνικού και Προοδευτικής. Έχουν προγραμματιστεί πολλές τέτοιες συναντήσεις σε όλη τη χώρα.

 Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι να γίνει συνείδηση με μέτρα πρακτικά και όχι θεωρίες η ανάγκη να καταπολεμηθεί στην ρίζα του το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα που γεννά μεταξύ των άλλων ο τυφλός και άκριτος οπαδισμός, μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Η ανάγκη να χτιστεί ένα οργανωμένο μέτωπο αντιβίας μεταξύ των φιλάθλων οργανωμένων και μη.
    
Η συζήτηση που άνοιξε και εξελίσσεται θα ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο τον διαρκή διάλογο μεταξύ της Πολιτείας, των ΠΑΕ και των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags