Facebook Pixel "Με τον Ρότσα... ξεφοβήθηκαν!"
| 2012-11-23 14:48:00

"Με τον Ρότσα... ξεφοβήθηκαν!"

"Με τον Ρότσα... ξεφοβήθηκαν!"

Στην αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και πόσο αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει τους παίκτες και την αγωνιστική εικόνα των "πράσινων", αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βέλιτς...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βέλιτς στον Sentra 103,3:

Για την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός με τον Ρότσα: «Υπάρχει διαφορά στις εμφανίσεις πριν την αλλαγή και μετά την αλλαγή του προπονητή. Υπάρχει ένα μικρό δείγμα και γι αυτό δεν ήμουν ποτέ αυτής της λογικής να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο και σίγουρα η βελτίωση δεν είναι δραματική.

Ναι μεν υπάρχει διαφορά στην εικόνα του Παναθηναϊκού. Πάντα φέρνει αλλαγή στην διάθεση στην αυτοσυγκέντρωση των παικτών μια αλλαγή προπονητή. Πέραν του ψυχολογικού υπάρχει μια προσπάθεια στην αγωνιστική εικόνα να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού.

Και οι παίκτες νιώθουν πιο απελευθερωμένοι, δίνουν περισσότερο βάση σε αγωνιστικά κριτήρια που αρμόζουν στον Παναθηναϊκό. Δεν παίζουν φοβισμένα».

Για τον Μαυρία και την αναγέννησή του με τον Ρότσα: «Υπάρχει διαφορά που φαίνεται από τα πρώτα ματς. Ο κ. Ρότσα τον υπολογίζει για βασικό και στην διάθεση και την ψυχοσύνθεση του ποδοσφαιριστή. Ο κ. Φερέιρα τον χρησιμοποιούσε, όχι όμως όπως ο Ρότσα. Κι αν κάποιος αξίζει να του δίνονται ευκαιρίες από τους νεαρούς, αυτός είναι ο Μαυρίας. Αποδεικνύει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες».

Για το αν όντως πρόλαβε να αλλάξει κάτι ο Ρότσα: «Παρότι το καινούριο τεχνικό τιμ είχε λίγες προπονήσεις στη διάθεσή του έτσι ώστε να επέμβει δυναμικά στους αγώνες, υπάρχουν στοχευμένες κινήσεις και προπονήσεις, έτσι ώστε να αλλάξει η προσέγγιση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Με τον Φερέιρα ήταν φοβισμένη, είχε λιγότερη κατοχή από τον αντίπαλο.

Βλέπω μια προδιάθεση η ομάδα να επενδύσει παραπάνω στην κατοχή της μπάλας, στην πρωτοβουλία, στην μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Βλέπω μια ομάδα να κατέχει καλύτερα χώρους, σε γενικές γραμμές καλύτερη αγωνιστική οργάνωση κι αλλαγή στην προσέγγιση. Αυτή η εικόνα πλησιάζει περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Έχω την εντύπωση ότι κι ο Ρότσα αυτή την εικόνα θέλει να περάσει».

Για τις δυνατότητες του ρόστερ: «Σίγουρα υπάρχουν στο ρόστερ αρκετά δομικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όμως έτσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ έχει περισσότερες ικανότητες από το πρόσφατο παρελθόν. Πέρα από το μικρό δείγμα γραφής και οι δυο τελευταίοι αντίπαλοί του δεν ήταν σε ιδιαίτερο επίπεδο και έδωσαν την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να δείξει αυτή τη μικρή βελτίωση. Θέλει χρόνο, υπομονή, δουλειά, ωστόσο, βελτιώνεται σε κάποιους τομείς, αλλά θέλει σε όλους τους τομείς βελτίωση».

Για το ότι έχει χαμηλώσει ο πήχης: «Δεν ήθελα να αναφερθώ σε κάποια γραμμή ή κάποιους ποδοσφαιριστές. Τα αγωνιστικά κριτήρια είχαν πέσει πέρυσι δραματικά στον Παναθηναϊκό. Με καλύτερα αποτελέσματα, εμφανίσεις δημιουργείται διαφορετικό κλίμα, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να μπαίνουν πιο αυστηρά κριτήρια.

Κατά κάποιο τρόπο αυτό που θα πρέπει να οδηγεί τους ανθρώπους του είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Δεν πρέπει να γίνει μια απλή διαχείριση της πραγματικότητας. Πρέπει να στοχεύει ψηλά».

Για το ότι έχει πέσει γενικότερα το επίπεδο των ομάδων: «Είναι υποχρέωση και ρόλος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και των μεγάλων ομάδων. Αυτές είναι οι ομάδες που δίνουν τον ρυθμό. Είναι η ατμομηχανή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να τραβάνε τις άλλες ομάδες προς τα μπρος και να μην πλησιάζουν τα στάνταρ των μικρότερων ομάδων».

Για την ΑΕΚ: «Φαίνεται και στην ΑΕΚ ότι υπάρχει μια βελτίωση με τον καινούριο προπονητή. Σίγουρα κι εκεί υπάρχουν δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια και η συνέχεια. Ελπίζω και στην ΑΕΚ τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Αλλά θέλει διάρκεια».

Για την Τότεναμ κι αν είναι μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει την έκπληξη: «Οπωσδήποτε πρέπει να το διεκδικήσει και δεν έχω αμφιβολία ότι θα προσπαθήσει να το κάνω. Παρότι δεν είχε πετυχημένη παρουσία σε γενικές γραμμές, λίγο από σύμπτωση, λίγο από τα καλά τελευταία αποτελέσματα έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση. Σε ένα ματς γίνεται οτιδήποτε. Σίγουρα δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων. Και οι Αγγλοι θα το αντιμετωπίσουν με σεβασμό. Προτεραιότητά τους είναι το αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν θα δούμε την Τότεναμ στο 100%. Θα υπάρχουν αλλαγές. Σ' ένα τέτοιο ματς ο Παναθηναϊκός βελτιωμένος ως εκείνο το ματς, θα έχει πιθανότητες και θα πρέπει να τις διεκδικήσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags