Facebook Pixel «Ομάδα προπονητή και συνόλου ο Ολυμπιακός»
| 2011-03-07 00:21:00

«Ομάδα προπονητή και συνόλου ο Ολυμπιακός»

«Ομάδα προπονητή και συνόλου ο Ολυμπιακός»

Ο Νίκος Γαβαλάς μέσα από το blog του σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Εργοτέλη, μιλάει για την δύσκολη συνέχεια, αλλά και για την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε στους… αναπληρωματικούς.
 

Η βαθμολογική διαφορά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα -η πρόωρη κυκλοφορία μεταγραφικών σεναρίων δηλαδή- δεν επηρέασε διόλου τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στον αγώνα με τον Εργοτέλη κατάφεραν να παίξουν, κατά διαστήματα, καλό ποδόσφαιρο και να φθάσουν σε μία καθαρή νίκη.

Σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται, πλέον, μόλις ένα τρίποντο μακριά απ' την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Άπαντες στον Ολυμπιακό θέλουν να πορευτούν με νίκες έως το «φινάλε», ώστε να σπάσουν κάθε πιθανό ρεκόρ, όπως μας έλεγε ο Φρανσουά Μοδέστο στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου. Μόνο που το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει αναμετρήσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αρχής γενομένης απ' το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θ' ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη με σημαντικές ελλείψεις, αφού θα μείνουν εκτός αποστολής οι τιμωρημένοι Μιραλάς, Τοροσίδης, Ριέρα, όπως και ο τραυματίας Ραούλ Μπράβο. Ο πρώτος σκόρερ των «Πειραιωτών», Κέβιν Μιραλάς υποστηρίζει πως τόσο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν τη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, ως «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό απ' το κύπελλο.

Η ουσία είναι πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει τα σχέδιά του, δίχως να υπολογίζει βασικά στελέχη. Αλλά δεν ψάχνει δικαιολογίες, αφού έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Είναι αυτό που έλεγε ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης του Φαλήρου: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα του προπονητή, μία ομάδα που δουλεύει τα παιχνίδια, δε βασίζεται σε συγκεκριμένες μονάδες, σε συγκεκριμένους παίκτες. Βασίζεται στο σύνολο και στη συνολική της παρουσία μέσα στο γήπεδο. Αυτή την εικόνα έχω εισπράξει εγώ σε όλο το πρωτάθλημα».

Ακριβώς αυτό είναι ο Ολυμπιακός: μία ομάδα συνόλου. Ετσι, ο Ισπανός τεχνικός κατορθώνει να υπερκαλύπτει με επιτυχία σημαντικές απουσίες παικτών και να οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» στην πρόωρη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags