Facebook Pixel «Ξαναγυρίσαμε στην εποχή της σαρδέλας»
| 2011-03-07 00:24:00

«Ξαναγυρίσαμε στην εποχή της σαρδέλας»

«Ξαναγυρίσαμε στην εποχή της σαρδέλας»

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ, τον στόχο της Ευρώπης και για την ψύχωση για το Κύπελλο.

Εκπληκτικό αυτό, που συνέβη στο ΟΑΚΑ. Τέτοιον ΠΑΟΚ δεν βλέπαμε ούτε στην εποχή της σαρδέλας. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να παραπέμπει σ΄ εκείνη την εποχή.

Μετά απ΄ αυτή την τεσσάρα, όλος ο κόσμος είναι από απογοητευμένος εώς εκνευρισμένος. Το μεγαλύτερο λάθος αυτή τη στιγμή, θα είναι να ξεσπάσει στους παίκτες. Αυτοί είναι, μ΄ αυτούς θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ.

Βλέπω εκείνα τα χαζά, που κάνουν σε κάτι άλλες ομάδες, που κυνηγάνε τους παίκτες για να τους κοπανήσουν και αναρωτιέμαι, αν οι απειλές μπορούν να κάνουν κάποιους καλύτερους. Κοιτάξτε την τύχη των ομάδων, που ακολούθησαν αυτή την τακτική.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω βαρεθεί να ακούω για το Κύπελλο. Ψύχωση κοντεύει να γίνει για όλους. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στη ρεβάνς του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ θα δαγκώνει σίδερα, γιατί έχει γίνει ξανά μικρή ομάδα, που ζει μόνο για τα μεγάλα ματς. Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ακόμη κι ο ΠΑΟΚ, που την άλλη Τετάρτη θα τρώει σίδερα, δεν θα δεχτεί γκολ απ΄ αυτή την ΑΕΚ.
Καλό είναι το Κύπελλο, αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κερδίσει την Τετάρτη τον Εργοτέλη και ακολούθως την Κυριακή τον Ολυμπιακό. Αν ο ΠΑΟΚ δεν μπει στα πλέι οφ, θα είναι αυτοκτονία.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγει στην Ευρώπη, πρέπει να την σιγουρέψει όσο πιο νωρίς γίνεται και δεν γίνεται να πάει να παίξει την Ευρώπη σε 90 λεπτά με την ΑΕΚ και σε άλλα 90 στον τελικό, αν περάσει. Αν ο ΠΑΟΚ δεν βγει φέτος στην Ευρώπη, το καλοκαίρι θα επιστρέψει στο σωτήριον έτος 2006.

Πολλοί λένε ότι από τον ΠΑΟΚ του ΟΑΚΑ έλλειπε ο Γκαρσία και ο Ίβιτς. Μπούρδες. Ο ΠΑΟΚ έχει ξαναπαίξει χωρίς αυτούς τους δύο και τέτοιο χάλι δεν είχε. Από τον ΠΑΟΚ έλειπε το μυαλό κι αυτό το «κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι», που το έχει χάσει φέτος. Εκεί είναι όλη η μαγκιά για να πετύχεις. Δεν μπορείς να πας να παίζεις με την ΑΕΚ και το μυαλό όλων να είναι σε ένα άλλο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που θα γίνει σε 10 μέρες.

Σχετικά με τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Χάβος είναι κανονικός προπονητής, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ δίνει την εντύπωση ομάδας χωρίς προσανατολισμό.

Αυτή την επιμονή του να παίξει αυτή η ομάδα 4-4-2 δεν την καταλαβαίνω. Ο ΠΑΟΚ έχει χτιστεί για να παίζει 4-2-3-1. ΤΕΛΟΣ. Ένα σφιχτό παιχνίδι, να κλείσει τους χώρους στο μισό γήπεδο, να ψάξει ένα γκολ, να το βάλει και να περάσει ο επόμενος.

Το 4-4-2 δεν το παίζει ούτε η Μπαρτσελόνα. Στην Ελλάδα προσπάθησε να το παίξει μόνο ο (παρωχημένος) Κούπερ με τον «κανένα» και τον «πουθενά» και κόντεψε να ρίξει τον Άρη στη Β΄ Εθνική. Μ΄ αρέσει, που κάποιοι τον θέλατε και στον ΠΑΟΚ.
Δεν μπορείς να παίξεις 4-4-2 με τα χαρακτηριστικά των παικτών, που έχεις. Πας να παίξεις στην ΑΕΚ με κεντρικά χαφ Τσουκαλά και Βιτόλο και Ελ Ζαρ, Φωτάκη στα άκρα. Δηλαδή, έλεος…

Κι επειδή έχω βαρεθεί να κάνω τον χαζό, επειδή το κίνημα «Λευτεριά στον Κρέσιτς» έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, έχω να σημειώσω δύο τρία πραγματάκια.

Και θα τα σημειώσω, επειδή ο Κρέσιτς, που είναι ένας από τους δύο παίκτες, που είναι απόλυτα πληρωμένοι, σήκωσε μπαϊράκι στα αποδυτήρια τις προάλλες κι έλεγε ότι θα φύγει, αν δεν του πληρώσουν σε 10 μέρες δύο ενοίκια, συνολικής αξίας 800 ευρώ, που του χρωστάνε κι επειδή είναι αυτός, που κάθε φορά που δεν παίζει ζητάει μεταγραφή.

Στο ΟΑΚΑ τουλάχιστο τα δύο γκολ είναι αποκλειστικής του ευθύνης, στο πρώτο δεν βγαίνει (βόμβα να πέσει στην εστία του, δεν βγαίνει από τη μικρή περιοχή) και στο δεύτερο κάνει τον Δέλλα να μοιάζει με αέρινο σέντερ φορ. Ο ΠΑΟΚ θα έτρωγε λιγότερα στο ΟΑΚΑ, αν στην εστία του είχε έναν κώνο και εξαιτίας του, βρέθηκε να χάνει από το 11’ στα καλά καθούμενα. Το λάθος είναι στη ζωή του τερματοφύλακα. Δεν μπορώ να ακούω όμως για τον καλύτερο τερματοφύλακα της Ευρώπης, που φέτος έχει κρεμάσει τον ΠΑΟΚ σε ουκ ολίγα παιχνίδια (Άρης, Ολ. Βόλου, Μπριζ και πολλά άλλα) κι έκανε ένα ηλίθιο πέναλτι στη Μόσχα, ενώ η μπάλα πήγαινε άουτ (όπως και με τον Τζιμπούρ στην Τούμπα), επειδή απλά δε γουστάρουν τα μούτρα του Χαλκιά.

Ξέρω ότι κάποιοι γκασμάδες θα με χαρακτηρίσουν φίλο του Χαλκιά. Πέρσι, με χαρακτήριζαν φίλο του Σάντος. Φέτος, κατά βάθος, τον ψάχνουν (τον Σάντος).

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags