Facebook Pixel Eπιβάλει τους νόμους και μεταδίδει τη φιλοσοφία του
| 2012-12-09 16:02:00

Eπιβάλει τους νόμους και μεταδίδει τη φιλοσοφία του

Eπιβάλει τους νόμους και μεταδίδει τη φιλοσοφία του

Ο γερμανός τεχνικός περνάει τη σφραγίδα του στην Ενωση. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που η ΑΕΚ πέρασε στα χέρια του κ. Εβαλντ Λίνεν, απέκτησε ταυτότητα και χαρακτήρα. Οπως τότε, το καλοκαίρι του 2004, όταν ο κ. Φερνάντο Σάντος, αφού είδε και απόειδε με την ανώφελη προσπάθεια να δημιουργήσει μία ΑΕΚ που θα είχε (εντός των γηπέδων) στόχο κυριαρχικό και σχέδιο, μάζεψε τους ποδοσφαιριστές τους στο προπονητικό κέντρο του Βερονέλο (λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βερόνα ) και τους είπε:

«Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε επίθεση, τουλάχιστον θα παίζουμε άμυνα». Και προσέξετε, το είπε σε μία παρέα παικτών η οποία περιελάμβανε και εξέχουσες ποδοσφαιρικές μορφές, όπως μεταξύ άλλων ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Κώστας Κατσουράνης. Αξίες και προσωπικότητες που δεν υπάρχουν στην εφετινή ομάδα.

Κάπως έτσι και ο κ. Λίνεν, πέρασε γρήγορα στο άλλο άκρο από εκείνο που είχε «γαντζωθεί» ο κ. Βαγγέλης Βλάχος ο οποίος δεν ήταν τόσο πραγματιστής όσο ο Γερμανός. Απέναντι στο «ΑΕΚ είμαστε, 11 καρέκλες να βάλουμε να παίξουν, πρέπει να είμαστε κυριαρχικοί» του προκατόχου του, ο κ. Λίνεν επέλεξε τον αντίθετο δρόμο.

Διδάσκοντας την υπομονή και την αυτοκυριαρχία, τους έβαλε στη λογική του «περίμενε και χτύπα την κατάλληλη στιγμή». Όχι ότι είναι κάτι εύκολο το να κάνεις συντονισμένη άμυνα, θέλει και αυτό την τέχνη του όπως είχε πει εύστοχα ο άλλοτε προπονητής του Αιγάλεω κ. Χαντζάρας.

Αυτό είναι το ως σήμερα σπουδαιότερο επίτευγμά του. Εχει οπλίσει με αυτοπεποίθηση τα νέα παιδιά, κρατώντας τα παράλληλα προσγειωμένα στο έδαφος, καρφωμένα στη δική του ποδοσφαιρική γη. Μόνον ο19χρονος Γιώργος Κατίδης ξέφυγε για λίγο, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι ο Γερμανός δεν χαρίζει κάστάνα…

Ολα αυτά θα ισχύουν και θα βελτιώνονται όσο οι αντοχές του Γερμανού θα βαστάνε σε πείσμα της διοικητικής ένδειας που έχει γονατίσει την ΑΕΚ. Αν σύντομα δεν υπάρξουν ιδιοκτησιακές εξελίξεις, ο κ. Λίνεν θα εξελιχθεί σε ακόμα ένα θύμα μίας κατάστασης που στο τέλος εξουθενώνει όλα τα υγιή κομμάτια της ομάδας.

Θυμηθείτε τι συνέβη με τον κ. Μανόλο Χιμένεθ. Η διοικητική ανυπαρξία κόντεψε να τον τρελάνει, τον έκανε να ασχολείται με όλα και όχι με τον επόμενο αγώνα, όπως θα ήθελε κάθε προπονητής μίας υγιούς ομάδας. Και στο τέλος, όταν πλέον είχε χάσει τη μπάλα λόγω της ανικανότητας των τότε διοικούντων να (του) παρουσιάζουν την αλήθεια, χαρακτηρίστηκε «μάγειρας» και «παπατζής» από τους περισπούδαστους του ελληνικού Τύπου.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags