Facebook Pixel Η κρίση στον Αρη δεν ήρθε τώρα...
| 2011-03-07 18:19:00

Η κρίση στον Αρη δεν ήρθε τώρα...

Η κρίση στον Αρη δεν ήρθε τώρα...

O Περικλής Στέλλας με αφορμή τα όσα έγιναν μετά το ντέρμπι του Άρη με τον Ηρακλή γράφει για το τι συμβαίνει στους «κίτρινους».

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή οι οπαδοί του Άρη ξέσπασαν κατά των ποδοσφαιριστών. Ο Άρης βλέπει πλέον κατάματα τον αποκλεισμό του από την διαδικασία των πλει οφ και κατ επέκταση την έξοδο του στην Ευρώπη. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, κανείς στον Αρη δεν το αντέχει και φαίνεται με πρώτους τους οπαδούς.

Ο Άρης βρίσκεται σε κρίση; Ναι, είναι εμφανές, αλλά η κρίση δεν ήρθε τώρα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς συνέβησαν αρκετά στον Άρη και αυτά είχαν και έχουν ως φυσική συνέπεια αυτή την αγωνιστική πτώση που είχε συνάμα πολλές προεκτάσεις.

Ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές; Ναι, ευθύνονται και οι ποδοσφαιριστές , αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι ποδοσφαιριστές. Πολύ μεγάλή ευθύνη φέρει και η διοίκηση του ΄Άρη, την οποία πιστεύει και εμπιστεύεται τυφλά ο κόσμος, οι οργανωμένοι οπαδοί και βρίσκεται πάντα στο απυρόβλητο. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Όταν «έσκασε» το θέμα του Κούπερ, κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την στάση που κράτησε ο Κούπερ , αλλά κυρίως με τις τοποθετήσεις του σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Κούπερ στην ουσία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Πρόκειται για τεράστια προσωπικότητα που επέλεξε την σιωπή και το κιμπαρλίκι για να φύγει και όχι τις δηλώσεις, τις αποκαλύψεις κλπ. Προτίμησε να φύγει σιωπηλά, διότι απλούστατα έβλεπε ότι δεν θα είχε κανένα νόημα.

Όλοι το πέρασαν στο ντούκου και δεν ασχολήθηκε κανείς. Την επόμενη στιγμή όλοι έσπευσαν να πουν ότι κανείς δεν είναι πάνω από τον ΄Άρη. Ότι ο Άρης είναι πάνω από πρόσωπα. Εάν θέλετε την εκτίμηση μου; Συμφωνώ. Με την διαφορά όμως ότι δεν σε εγκαταλείπει ο παγκοσμίως άγνωστος Ολίβα, αλλά ο Κούπερ παγκόσμιας ακτινοβολίας. Έπρεπε να προβληματιστείς τότε. Κανείς δεν το έκανε.

«Όταν έσκασε» το θέμα του Χαβίτο, κανείς δεν έμεινε στην ουσία. Και ποια ήταν η ουσία; Ότι ένα παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, ένα παιδί που είναι τέρας επαγγελματικότητας, ειλικρίνειας, ήθους και ύφους, βγαίνει για πρώτη φορά και λέει ότι είναι σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτος. Και μάλιστα τονίζει ότι τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά η ασυνέπεια της διοίκησης προς το πρόσωπο του. Και είχε δίκιο.

Αντί για την ουσία όμως το…θέμα στράφηκε στην αλητεία του Μαρινάκη και στον τρόπο που επέλεξε να αρπάξει τον ποδοσφαιριστή. Όταν ο ποδοσφαιριστής είχε ενημερώσει τον Άρη και είχε βάσει νόμου το δικαίωμα να το κάνει. Αλλά εκτός όλων των άλλων, είχε δημόσια δηλώσει, πως εάν είχε πάρει τα χρήματα του δεν θα έθετε ποτέ του θέμα αποχώρησης η μεταγραφής σε άλλη ομάδα. Θα θυμίσω απλά ότι ο Χαβίτο μέχρι την στιγμή που έφυγε, ήταν ο mvp του Άρη στο πρώτο γύρο και μακράν ο κορυφαίος παίκτης του με κορυφαίες στιγμές το γκολ που έδωσε τη νίκη επι της Ατλέτικο Μαδρίτης, το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Τούμπα.

Όταν «έσκασε» το θέμα του Κάλβο αποκαλύφθηκε πως άλλοι τρεις παίκτες δεν κάνουν καλή εξωγηπεδική ζωή και αυτό ήταν μία αιτία που ο Άρης το πλήρωνε αγωνιστικά. Ο Κούπερ το πήρε δυο φορές επάνω του και μάλιστα κάλυψε τους παίκτες του δημόσια(Νέτο, Κόκε, Κάλβο ,Ναφτίκαι Τόχα),αλλά συγχρόνως έβλεπε την διοίκηση να μην κάνει τίποτα. Ο Κάλβο δόθηκε στην Πάρμα και ξεχάστηκε μέσα σε μία μέρα.

Όταν «έσκασε» το θέμα του Κόκε, το πήρε πάλι πάνω του ο Κούπερ και με δική του ευθύνη τον έστειλε στην Μάλαγα για να …βρει τον εαυτό του και να επιστρέψει φρέσκος. Διότι δεν άντεχε την κριτική σε βάρος του και όλα αυτά που λέγονταν ότι ξενυχτάει στο καζίνο κλπ. Σας θυμίζω ότι έχει το πιο μεγάλο συμβόλαιο στον Άρη και φέτος η προσφορά του είναι σχεδόν μηδενική.

Φεύγει ο Κούπερ και αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχαλίτσος. Ο Κόκε φεύγει έξαλλος από το ξενοδοχείο, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον κόσμο, την διοίκηση, τους συμπαίκτες και το προπονητή του, επειδή δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Κραυγαλέο παράπτωμα για έναν που είναι αρχηγός σε μία ομάδα.

Ο Μιχαλίτσος απόλυτα έντιμα, επαγγελματικά αλλά και συνεπέστατος απέναντι στην ιστορία του Άρη στέλνει τον Κόκε στην διοίκηση. Η διοίκηση όμως τον συγχωρεί και κάνει λόγο για αυστηρό χρηματικό πρόστιμο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Βγαίνει και ο ίδιος στο ραδιόφωνο των οπαδών του ΄Άρη και λέει δημόσια συγγνώμη και «καθαρίζει».

Ο Γιάννης Μιχαλίτσος τον παίρνει στην αποστολή για τον αγώνα ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά σεβόμενος τον εαυτό του, τους παίκτες του και την ομάδα τον αφήνει πάλι εκτος ενδεκάδας, προκειμένου να διατηρήσει την πειθαρχία. Και αυτό διότι ο Κόκε ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή, αλλά πολύ περισσότερο από τους συμπαίκτες του, τους οποίους ως αρχηγός προσέβαλλε φεύγοντας από το ξενοδοχείο.

Παρουσία όμως 50 και πλέον ατόμων στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή του ΄Άρη στο Μάντσεστερ για τον αγώνα ρεβάνς με την Σίτι, ο Κόκε σύμφωνα με πληροφορίες,κάνει άνω κάτω την αποστολή, βρίζοντας τον προπονητή(και όχι μόνο) αδιαφορώντας για την εικόνα του Άρη, για την εικόνα και την αξιοπρέπεια της αποστολής, μια και στο ξενοδοχείο διέμεναν πάρα πολλοί Έλληνες και ξένοι. Αλήθεια ρώτησε ποτέ η διοίκηση τους Έλληνες παίκτες πως αισθάνονται απέναντι σε κάποιους ατιμώρητους συμπαίκτες τους;

Είναι λοιπόν λογικό, όλα αυτά(αλλά και άλλα) να έχουν αντίκτυπο στο γήπεδο και στην αγωνιστική εικόνα του ΄Άρη. Και είναι μοιραία συνέπεια τα άσχημα αποτελέσματα ο ενδεχόμενος αποκλεισμός από τα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη.

Εδώ και λίγες ώρες, μετά δηλαδή από το ματς με τον Ηρακλή, η διοίκηση στρέφει την αιτία της άσχημης πορείας, στον Γιάννη Μιχαλίτσο. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση συζητάει με τον Τσιώλη. Δηλαδή, για όλα αυτά ευθύνεται ο Μιχαλίτσος; Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στον Άρη, έχει δώσει πάρα πολλά στον Άρη, όταν κάποιοι άλλοι μόνο παίρνουν, για έναν άνθρωπο που έχει ικανότητα και μπορεί να είναι ο πρώτος προπονητής του Άρη, αρκεί(η εκτίμηση μου είναι αυτή) να του δείξουν εμπιστοσύνη.

Αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται από την διοίκηση υπεύθυνος και πρέπει να αντικατασταθεί. Μα, είναι δυνατόν; Πέρα από το γεγονός ότι είναι άδικο και εξελίσσεται ως εξιλαστήριο θύμα, έδειξε στην πράξη ότι μπορεί. Αλλά φαντάζομαι, μια και έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν)με μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του προπονητή θεωρούν ότι θα εκτονωθεί και η κρίση. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι.

Πηγή: sentra-goal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags