Facebook Pixel Και οι έξι είναι ένοχοι
| 2012-12-19 00:07:00

Και οι έξι είναι ένοχοι

 Και οι έξι είναι ένοχοι

«You want the truth? You can't handle the truth!». Την ατάκα αυτή ο Τζακ την «έφτυσε» στα μούτρα του Τομ, στην πραγματικότητα όμως είχε στο μυαλό του τους έξι «κατηγορούμενους» της Πανάθας. Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης.

-Οι κ.κ. ένορκοι κατέληξαν σε απόφαση;
-Μάλιστα κ. πρόεδρε -και ομόφωνη μάλιστα
-Παρακαλώ τους κατηγορούμενους να σηκωθούν και να σταθούν όρθιοι. Κύριοι, το δικαστήριο αποφάσισε ότι είστε και οι έξι ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή σας θα ανακοινωθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Θέλετε να ακούσετε το πλήρες κατηγορητήριο και το σκεπτικό της καταδίκης σας;
-(με μια φωνή) Ναι κ. πρόεδρε.
-Εντάξει λοιπόν. Έχουμε και λέμε:

1) Λουκά Βύντρα, βρίσκεσαι στην μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού από το 2004. Κατά καιρούς ίδρωσες τη φανέλα και τίμησες το πράσινο περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όταν όμως τον Φεβρουάριο του 2011, μεσούσης της κρίσης που είχε ήδη αρχίσει να συμπαρασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, απαίτησες, εκβίασες και τελικά πέτυχες να υπογράψεις νέο τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 600.000 ευρώ, ο χρόνος άρχισε να κυλάει εις βάρος σου. Γιατί; Μα διότι έκτοτε τα φόρτωσες στον κόκορα. Στην αρχή άρχισες να παίζεις σαν παίκτης των 500χιλ. ευρώ, μετά των 400, μετά των 300, μέχρι που φτάσαμε στον αγώνα της Βέροιας. Τι απόδοση ήταν αυτή; Είσαι εσύ παίκτης επιπέδου Παναθηναϊκού ή μήπως θα έπρεπε να πληρώνεις για να παίζεις; Κρίμα και ντροπή σου, τίποτα άλλο. Ένοχος.

2) Λάζαρε Χριστοδουλόπουλε, μπορεί να μην έφτασες μέχρι τη Λίβερπουλ -όπως ονειρευόσουνα- αλλά τουλάχιστον δεν «ξέπεσες» και στην οικοδομή -όπως κάποτε έλεγες. Για καλή σου τύχη ήρθες στον ΠΑΟ, με σκοπό να χτιστεί η ομάδα πάνω σου. Έχεις ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο των 450.000 ευρώ το χρόνο, που λήγει τον Ιανουάριο του 2015. Και τι έκανες για να το τιμήσεις; Να είσαι μια του ύψους και τρεις του βάθους, με μέσο όρο σκοραρίσματος λιγότερο από ένα γκολ κάθε πέντε ματς; Να περιμένουν όλοι το ξέσπασμά σου κι εσύ να κάνεις δηλώσεις για τη βαρβατίλα που αποπνέει το μαλλί σου; Αυτό ονειρεύτηκες για τη ζωή σου, αυτό περιμέναμε από ‘σένα; Πάρε τώρα το καγκουράμαξό σου, το λαχανί, που πήρες δώρο από τον παλιό σου πρόεδρο και τράβα κανά «κωλίδι» στη Βούτα, μπας και ξεθολώσει το μυαλό σου και καταλάβεις ότι σ’ αυτή τη ζωή πρέπει πρώτα να δίνουμε για να είμαστε μετά σε θέση να ζητάμε. Ένοχος.

3) Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ήρθες ως τίμιος και κάνεις παν τι δυνατόν για να φύγεις ως μισθοφόρος. Δηλαδή όταν κάποιος δεν πληρώνεται, δικαιούται να το παίζει τραυματίας και αδιάφορος επ’ αόριστον; Που τα ‘μαθες αυτά, τα κάνατε μήπως και στο χωριό σου στο Καμερούν αυτά τα «σεμινάρια επαγγελματικής συμπεριφοράς»; Άκου να πληρώνεται στην ώρα του... δεν ξέρει που ζει ο άνθρωπος! Ένοχος.

4) Σεμπάστιαν Λέτο, εσύ είσαι περιπτωσάρα. Εμ μας φορτώθηκες από το καλοκαίρι του 2009 με πενταετές, εμ παίρνεις 1.2 εκ. ευρώ το χρόνο, εμ είσαι τραυματίας από τον Γενάρη (και θα παραμείνεις έτσι τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι), εμ σε νταντεύουμε, εμ σε κανακεύουμε, εμ σε στέλνουμε στα εξωτερικά να γιάνεις, εμ έχουμε γίνει χαλί να μας πατήσεις... κι όλα αυτά γιατί; Για να μην υπογράφεις επέκταση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές και για να μην δέχεσαι «μαχαίρι» στα οφειλόμενα; Ε, όχι κύριε, να φύγετε από ‘δω, να πάτε στη Λανούς να κλαφτείτε! Ένοχος.

5) Νίκο Σπυρόπουλε, εντάξει, τα ξέρεις πως έχουν τα πράγματα. Είσαι ο διάδοχος του Τάκη Φύσσα σε επίπεδα απόδοσης, χωρίς ίσως το μέγεθος της δικής του τιμιότητας. Αλλά «ταβάνιασες» ρε φίλε, δεν πάει άλλο. Τρία χρόνια παίζεις στην ομάδα... συνέχεια το ίδιο πράγμα. Μας έχεις βγάλει τα σκώτια (sic)! Μην βλέπεις που δεν σου έχει φάει ακόμα κανένας τη θέση, τυχαίο ήτανε. Ε, μια που λήγει το συμβόλαιό σου το καλοκαίρι και μια που ούτως ή άλλως φέτος ουσιαστικά κάναμε ψυχικό που σε κρατήσαμε, κάνε μας μια τελευταία χάρη: Παραδέξου δημοσίως ότι δεν κάνεις, ότι δεν μπορείς άλλο και πήγαινε στην ευχή του Θεού. Υπέπεσες στο αμάρτημα της στασιμότητας και άρα είσαι ένοχος.

6) Μπρούνο Φορναρόλι, τελευταίος (μέχρι τον επόμενο) και τυχερός. Να σου πω, ρε τσάκαλε, εσένα ποιος σου είπε ότι μπορείς να κάνεις καριέρα ως επιθετικός και κοροϊδεύεις τον κόσμο; Τι χαλκευμένα στατιστικά παρουσίασες για να σου κάνει τριετές συμβόλαιο η ομάδα, μήπως τα μόνταρες με κανάν αγρότη, απ’ αυτούς που έφτιαχναν τις καλές τις αιτήσεις για να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να τις κάνουν γαρύφαλα στα μπουζούκια και Hummer που δεν χωράγαν να στρίψουν στις γωνίες; Τσίπα δεν έχεις ρε; Ρε, μιλάμε για 15 τετραγωνικά τέρμα! Τον θείο μου τον αλλήθωρο να βάλω να σουτάρει 10 φορές, τις μισές τουλάχιστον θα πάει μέσα, εσύ πως στο καλό τα πετάς όλα έξω; Ένοχος για οξεία αμπαλίαση.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags