Facebook Pixel ΑΕΚ θυμήσου, ξύπνησε η Original κι είναι εδώ μαζί σου
| 2012-12-26 12:30:00

ΑΕΚ θυμήσου, ξύπνησε η Original κι είναι εδώ μαζί σου

ΑΕΚ θυμήσου, ξύπνησε η Original κι είναι εδώ μαζί σου

Συστράτευση υπάρχει στην Original, η οποία αφυπνίστηκε από τον λήθαργο και την ανοχή της παλαιάς ηγετικής τάξης που εξοστρακίστηκε από τη "νέα". Κάτι ξέρει και ο σκύλος...

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις για τη σωτηρία της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δεν έχει χρήματα για την επιβίωσή της, οι... α-μέτοχοί της την έχουν ξεχάσει και ο Βιντιάδης δεν λέει να μπει στην ΠΑΕ για να δώσει λύσεις. Έτσι μεταφράζεται η κίνηση μελών της Original 21 που έχουν καταλάβει συμβολικά από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το προπονητικό κέντρο της Ένωσης στα Σπάτα.

Τι έγινε όμως και οι φανατικοί αποφάσισαν να μεταφέρουν τον πυρήνα τους από το πέταλο της Θύρας 1 του ΟΑΚΑ στα Σπάτα; Σίγουρα συνέβησαν πολλά τα τελευταία χρόνια!

Από το 2008 και μετά, όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Τρεις διοικήσεις διαδέχτηκαν την προεδρία του Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά η Original έδειξε μεγάλη ανοχή, η οποία ήταν ομολογουμένως ασυνήθιστη. Ουσιαστικά η τελευταία αντίδραση των οργανωμένων ήταν επί εποχής Ντέμη. Δεν αντιτάχθηκαν ούτε στον Θανόπουλο, ούτε στον Αδαμίδη.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά κανείς τους δεν τους κόντραρε. Ίσα-ίσα, η διοίκηση που προηγήθηκε αυτή του Ανδρέα Δημητρέλου τα είχε καλά με την ηγεσία της Original 21, η οποία διοικεί και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι ο Αδαμίδης, ο οποίος δεν πλήρωνε παίκτες, άρθρο '44, ΙΚΑ και Εφορία, εξασφάλιζε ποσά για την Ερασιτεχνική, πατώντας πάνω στο μνημόνο (ερασιτεχνικής-ΠΑΕ) για την απόδοση του 10%. Όπως σας είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο σκύλος, ο 38χρονος δικηγόρος και πλέον ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων που εμπορεύεται παγωμένο γιαούρτι, πριν φυγει από την προεδρία της ΠΑΕ είχε εκχωρήσει στην Ερασιτεχνική ένα ποσό από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Nova (περίπου 100.000 ευρώ). Γι' αυτό και ουδέποτε τον πείραξε κανένας (από Original και Ερασιτεχνική)...

Όλο αυτό το... αλισβερίσι και το φαγοπότι δεν έμεινε απαρατήρητο. Η ΑΕΚ κάθε χρόνο πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και η ηγεσία της Original κοιμόταν (σκοπίμως, λένε κάποιες κακές γλώσσες) τον ύπνο του δικαίου, καλύπτοντας τις διοικήσεις που την ευνοούσαν!

Οι οργανωμένοι, όμως, άρχισαν να ξυπνούν από τον λήθαργο που είχαν περιέλθει! Αν δεν το προσέξατε, στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσαν για την κατάληψη των Σπάτων συμπεριέλαβαν στους υπαίτιους της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα και την Ερασιτεχνική (που διοικείται από την Original). Μάλιστα ο σκύλος είναι σε θέση να γνωρίζει την ύπαρξη ανασχεδιασμού της Original 21, με την ανάδειξη νέας ηγετικής τάξης και την περιθωριοποίηση της παλιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι ηγετικά στελέχη της μεγάλης παρέας των '80s και των '90s που είχαν αποσυρθεί λόγω Δημήτρη Χατζηχρήστου, επαναδραστηριοποιούνται.

Η γραμμή αποστασιοποίησης που ακολουθούσε η οργάνωση, είχε εκνευρίσει πολύ τους φίλους της ΑΕΚ, οργανωμένους, ανοργάνωτους αλλά και αυτούς που έβλεπαν φιλικά την Original. Το μόνο ερώτημα που αιωρείτο ήταν «τι κάνει η Original;». Τώρα όμως όλοι οι Ενωσίτες περιμένουν το επόμενο βήμα της για το καλό της ομάδας.

Λάθη έχουν κάνει οι οργανωμένοι. Όχι όμως ιδιοτελώς, όπως παραδέχονται στις ανακοινώσεις τους, όπου άφησαν να εννοηθεί ότι άλλοι έσφαλαν (ιδιοτελώς) και ότι «δεν πρόκειται να γίνουν ΠΟΤΕ ένα ακόμα κοπάδι πρόβατων-οπαδών καθοδηγούμενο από τον όποιο τσοπάνη». Τι εστί τσοπάνης; Μεγάλα παιδιά είστε, καταλαβαίνετε...

Θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα η συστράτευση των οργανωμένων για τη σωτηρία της ΑΕΚ; Θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι πλέον οι οπαδοί αφυπνίστηκαν και είναι έτοιμοι για ακόμα πιο δυνατές κινητοποιήσεις. Εδώ ταιριάζει γάντι μία παραλλαγή ενός συνθήματος που φωνάζουν σε κάθε γήπεδο οι φανατικοί ΑΕΚτζήδες... «ΑΕΚ θυμήσου, ξύπνησε η Original και είναι εδώ μαζί σου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags