Facebook Pixel Σε όλα τα παραμύθια υπάρχει τέλος... 
| 2012-12-27 20:43:00

Σε όλα τα παραμύθια υπάρχει τέλος... 

Σε όλα τα παραμύθια υπάρχει τέλος... 

Μετά από 15 μήνες στην παναθηναϊκή επικαιρότητα, η ιστορία με τον Βλάση Τσάκα βαδίζει προς το τέλος της. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. Κι ο σκύλος θυμίζει πιστευτά και... απίστευτα!

Η πρώτη εμφάνιση του μάνατζερ από την Κρήτη στα του Παναθηναϊκού (γιατί παλαιότερα είχε εμπλακεί και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ!), έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011. Όταν σαν... από μηχανής Θεός είχε βρεθεί στα γραφεία του συλλόγου με... ταξί, προκειμένου να παραδώσει την πρόταση του πρώτου Πρίγκιπα που είχε βρεθεί στη ζωή μας, για να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μέσα σε αυτούς τους 15 μήνες συνέβησαν πολλά, πάρα πολλά. Ο σκύλος θα σας θυμίσει τα κυριότερα επεισόδια στο σίριαλ "Βλάσης Τσάκας", που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας: ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν...

** Ο πρώτος Πρίγκιπας που είχε ψήσει ο Τσάκας να κάνει τον Παναθηναϊκό Μπαρτσελόνα, ήταν ο Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Φαρχάν Αμπντούλ αλ Σαούντ. Η επένδυση, σύμφωνα με όσα έλεγα ο Βλάσης, θα ήταν της τάξης των 220 εκ. ευρώ, ενώ θα φτιαχνόταν και το γήπεδο στον Βοτανικό. Την πράσινη φανέλα, μάλιστα, σύμφωνα με όσα έλεγα ο Τσάκας, θα φορούσαν οι Ροναλντίνιο, Σικαμπάλα, Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Σιόβας, Χεγκάζι κ.λπ. Ενώ από την τεχνική ηγεσία θα έφευγε ο Φερέιρα και θα επέστρεφε ο Νίκος Νιόπλιας με τον Κριστόφ Βαζέχα.

** Όποιος ασχολείται ελάχιστα με τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, γνωρίζει πως τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Πώς να γίνει, άλλωστε, όταν κάθε Κυριακή ο Τσάκας ενημέρωνε πως από Δευτέρα θα ερχόταν στην Ελλάδα ο Αλ Σαούντ. Και τη μία θα έβλεπε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, την άλλη στο ΟΑΚΑ, μέχρι και στο... "Γ. Καραϊσκάκης" θα πήγαινε αλλά... δεν! Φαίνεται πως η καμήλα του δεν είχε βενζίνη...

** Καμήλα χωρίς βενζίνη, φυσικά, σημαίνει πως δεν μπορούσε να δώσει το "παρών" ούτε στις ΓΣ της ΠΑΕ. Για όποιον δεν θυμάται, σύμφωνα με αυτά που υποστήριζε ο Τσάκας, στις 22 Νοεμβρίου του 2011, ο Αλ Σαούντ θα ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αλλά από μακριά (και χωρίς χρήματα) δεν γίνεται εύκολα μεγαλομέτοχος κάποιος...

** Στο κεφάλαιο "Τσάκας-Αλ Σαούντ" υπάρχει ένα ακόμα παραμύθι, πριν ο Βλάσης κατηγορήσει την Αυτού Υψηλότητα για αφερεγγυότητα: μαζί με την ΠΑΕ ο Αλ Σαούντ θα έδινε ένα κάρο λεφτά και στον Ερασιτέχνη, ενώ δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Πρίγκιπας και την ΚΑΕ!

** Ο συγκεκριμένος Πρίγκιπας μπήκε στο χρονοντούλαπο της παναθηναϊκής ιστορίας στις 14 Δεκεμβρίου του 2011, όταν έληξε η διορία για να εμφανίσει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη 15 εκ. ευρώ. Ο Τσάκας έκανε λόγο για ελληνική γραφειοκρατία, σαουδαραβική νιρβάνα (ποιος δεν θυμάται ότι σύμφωνα με όσα έλεγε, 5-6 μέρες της εβδομάδας στη σαουδική Αραβία είναι αργίες κ.λπ;) και, τελικά, ακόμα περιμένουν στο "τριφύλλι" το αποδεικτικό για την κατάθεση 15 εκ. ευρώ σε τράπεζα του Λονδίνου από μέρους του Πρίγκιπα, για τον Παναθηναϊκό.

** Λίγο μετά το οριστικό τέλος της ιστορίας με τον Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Φαρχάν Αμπντούλ αλ Σαούντ, ο Τσάκας είχε βρει... εταιρεία με Πρίγκιπες, μεταξύ των οποίων υπήρχε και μία Πριγκίπισσα. Με τον αστικό μύθο της εποχής να υποστηρίζει πως είχαν έρθει στην Αθήνα για να αποκτήσουν τον Παναθηναϊκό. Πάνε κι αυτοί...

** Στις αρχές του 2012 ο Τσάκας... εφηύρε έναν σεΐχη αυτή τη φορά, το όνομα του οποίου δεν υπήρχε ούτε στο google! Αμπντουλαζίζ αλ Χαγκάγ το όνομα αυτού, όπως ενημέρωσε ο Βλάσης, αλλά κανένας δεν κατάφερε ποτέ να βρει στοιχεία του. Αποτέλεσμα; Ο Τσάκας... διόρθωσε το όνομα και το έκανε Αμπντουλαζίζ μπιν Μοχάμεντ αλ Χαζάζ! Αυτή τη φορά το πρόσωπο ήταν υπαρκτό και έχει διατελέσει πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο.

** Η επόμενη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου, με τον Τσάκα στο μεταξύ να κάνει λόγο για νέα εποχή στην "πράσινη" ΠΑΕ κ.λπ κ.λπ. Κάπου αυτή την εποχή μπήκε στη ζωή μας και ο όρος "bank commitment", που πότε βρισκόταν σε αγγλική τράπεζα μέσω ουκρανικής τράπεζας από εταιρεία στην Κύπρο (!) και πότε από τον Χονγκ Κονγκ, με παρέμβαση αγγλικής τράπεζας και ποιος ξέρει τι άλλο... Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση το ξέρετε.

** Μετά την 9η Μάρτη, μάλιστα, ο Βλάσης έλεγε δεξιά και αριστερά πως μέχρι την Παρασκευή 16 Μάρτιου ή το αργότερο τη Δευτέρα 19 του 2012, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει αλλάξει χέρια. Και πάλι όμως τίποτα...

** Ο Βλάσης όμως δεν στερεύει ποτέ από ιδέες και επειδή οι γνωριμίες του στην Σαουδική Αραβία είναι αμέτρητες, τον Μάιο επέστρεψε στα Παναθηναϊκά δρώμενα με νέο Πρίγκιπα ονόματι Φεϊζάλ. Μάλιστα, η είσοδός του στο ρεπορτάζ των «πρασίνων» ήταν και πάλι εντυπωσιακή, καθώς στις 29 Μαΐου αφού έλαβε σχετική άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Τσάκας έλεγε πως «Τα μεγέθη τρομάζουν. Ακόμη κι εγώ τσιμπιέμαι, για να δω αν είναι πραγματικότητα. Καταλαβαίνω την επιφύλαξη του κόσμου. Είναι δεδομένη. Όταν όμως έρχεται κάποιος και δίνει Σ.Τ. στην Αθήνα, δεν είναι τρελός. Κάποιες φορές χρειάζεται να κυνηγάς κάτι που έχεις βάλει σαν στόχο. Μπορεί να αποτύχεις την πρώτη, την δεύτερη αλλά η τρίτη σου έκατσε».

** Δυστυχώς όμως για τον μάνατζερ Τσάκα, ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι είδαν τον νέο Πρίγκιπα με δυσπιστία. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου δεν πήγε σχεδόν κανένας, ενώ κάποιοι εξαγριωμένοι οπαδοί πριν την έναρξη των δηλώσεων επιτέθηκαν στον Τσάκα με αυγά και γιαούρτια.

**Η δεύτερη συνέντευξη Τύπου είχε μεγαλύτερη επιτυχία, αν και έγινε παράλληλα με την ραδιοφωνική συνέντευξη του Αλαφούζου. Ο Φεϊζάλ έχοντας πάντα στο πλάι του τον Βλάση στις 12 Δεκεμβρίου και μετά από μία... περίεργη σιωπή ολόκληρο το καλοκαίρι, τόνισε ότι ήδη έχει εκδοθεί από την τράπεζα Barclays επιταγή 28 εκατ. ευρώ προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν σε ελληνική τράπεζα, εφόσον γίνουν αποδεκτοί οι όροι που θέτει προς τους μετόχους για την απόκτηση του 67% των μετοχών, ενώ μίλησε και για ένα πλάνο επενδύσεων άνω των 150 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει μεταγραφές, κατασκευή γηπέδου κλπ.

**Και κάπως έτσι φτάνουμε μάλλον στο φινάλε. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησαν από τον Τσάκα και τον Φεϊζάλ είτε να παρουσιάσουν τα εκατομμύρια στη νέα αύξηση μετοχικού είτε να εξαφανιστούν για πάντα. Για την ώρα και μετά από κάποιες δηλώσεις – ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές δεν έχουμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη και όλα δείχνουν πως (επιτέλους) φτάνουμε στο τέλος. Βέβαια, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Βλάσης ποτέ δεν... στερεύει από Πρίγκιπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags