Facebook Pixel Ούτε τσε-τσε, ούτε αλογόμυγα
| 2012-12-30 17:38:00

Ούτε τσε-τσε, ούτε αλογόμυγα

Ούτε τσε-τσε, ούτε αλογόμυγα

Ο Κώστας Καίσαρης αρχίζει με την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματθαίο Παντζόπουλο και καταλήγει στον διμέτωπο αγώνα του Γιάννη Αλαφούζου. Και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ούτε ένα ρεπό δεν παίρνει ο Αλαφούζος. Οι πλούσιοι τέτοιες μέρες είναι "στα χιόνια", όπως τους αρέσει να λένε. Για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στις Άλπεις. Ακόμα και τώρα με την κρίση υπάρχουν κάποιοι που έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Εδώ έκανε ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο με λίαρ τζετ η Μενεγάκη με τον Ματθαίο Παντζόπουλο, που τυγχάνει και σμηνίτης. Θα κωλώσουν οι πλούσιοι;

Αλαφούζος όμως στο πόστο του. Ούτε από Χριστούγεννα παίρνει χαμπάρι, ούτε από Πρωτοχρονιά. Απίκο, σαν τους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη. Στο πόστο του. Να φυλάει τις πράσινες Θερμοπύλες. Και με διμέτωπο αγώνα μάλιστα. Όχι μόνο απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Απέναντι και στον εσωτερικό.

Τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον οποίο κατονόμασε σαν υπαίτιο για το άνοιγμα των 28 εκατομμυρίων του Παναθηναϊκού. Δεν φταίνε λοιπόν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα 200 εκατομμύρια της πολυμετοχικότητας. Φταίει αυτός ο καταραμένος ο Τζίγγερ, που δεν έβαλε λεφτά στις δύο τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ως όφειλε σαν μεγαλομέτοχος, λέει ο Αλαφούζος. Θα πει κάποιος, τώρα τα θυμήθηκε αυτά ο κύριος Γιάννης; Μύγα τον τσίμπησε; Αλογόμυγα; Ή μήπως τσε-τσε; Μόνο όμως όποιος είναι αφελής μπορεί να έχει τέτοιες απορίες. Και σίγουρα δεν είναι αφελής ο Αλαφούζος. Ξέρει τι κάνει. Και πολύ καλά μάλιστα.

Τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό δεν έχουν έρθει ακόμα. Είναι μπροστά. Για να μην γίνει ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, θα γίνει κάτι μεταξύ Ατρομήτου και Αστέρας Τρίπολης. Στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη κάτι μεταξύ Skoda και Λεβαδειακού. Με ταβάνι στα συμβόλαια τα δύο κατοστάρικα, όπως είπε ο κύριος Γιάννης, το πολύ τρία. Και με πολλούς πιτσιρικάδες, που θα βγάλει ο Ρότσα από τις ακαδημίες. Και με μεταγραφές, δανεικούς σαν τον Ιάπωνα τον Καζιγιάμα και τον πιτσιρικά του Πανιωνίου, τον Σπυρόπουλο, που πέρυσι τέτοια εποχή έπαιζε στη Νίκη Βόλου. Άλλο να τα λες όμως αυτά κι εντελώς διαφορετικό να τα βλέπεις στο γήπεδο. Και ειδικά όταν είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Κι εδώ είναι που φτάσαμε στο κουτί με τα σπίρτα.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Αλαφούζου: οι οπαδοί. Και ειδικότερα οι οργανωμένοι. Ένας τρόπος λοιπόν υπάρχει για να μην γίνει Αδαμίδης και να μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο. Όχι μόνο να τους κάνει όλα τα κέφια. Αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να τους κάνει και το χατίρι, να τα βάζει με τον Βαρδινογιάννη. Έτσι του έχουν πει ότι θα επιβιώσει στον Παναθηναϊκό κι αυτό ακριβώς κάνει. Όταν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, δεν έχει στόχους, δεν πάει για πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να βγει Ευρώπη, όπως είπε ο Παναγόπουλος, όταν αγωνιστικά είναι στο περιθώριο, πρέπει να βρει άλλο γήπεδο για να παίξει μπάλα.

Κι ο Αλαφούζος βρήκε. Και δεύτερο μάλιστα. Μετά τον Μαρινάκη, βάζει στο κάδρο, όπως λένε και οι εκφωνητές στα δελτία ειδήσεων, και τον Βαρδινογιάννη. Και σε καθημερινή πλέον βάση μάλιστα. Μετά το πρώτο καρφί για την ευθύνη για το έλλειμμα, ήρθε αμέσως μετά το δεύτερο: ότι θα του ζητήσει να πληρώσει αυτός τη ρήτρα των δύο εκατομμυρίων στον "Άκτορα" αν στραβώσει η δουλειά με το Βοτανικό. Κι εδώ είσαστε κι εδώ είμαστε, θα υπάρξει και συνέχεια. Όπως είπαμε, ο αγώνας του Αλαφούζου θα είναι από δω και πέρα διμέτωπος. Και κατά του Μαρινάκη και κατά του Βαρδινογιάννη. Άλλωστε, αν δεν τα βάζει με τον Τζίγγερ, πώς θα πάει να ζητήσει από τον Βγενόπουλο να τσοντάρει και να μπει στην αύξηση;

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags