Facebook Pixel Τελικά τη διαφορά την κάνει σίγουρα ο Φαν Πέρσι…
| 2013-01-06 16:30:00

Τελικά τη διαφορά την κάνει σίγουρα ο Φαν Πέρσι…

Τελικά τη διαφορά την κάνει σίγουρα ο Φαν Πέρσι…

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν αυτός που είπε ξανά το προφανές, πως η μεγάλη διαφορά της Γιουνάιτεντ φέτος σε σχέση με πέρσι είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ο Ολλανδός το απέδειξε ξανά στο «Άπτον παρκ» ισοφαρίζοντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων γλυτώνοντας την ομάδα του από τον αποκλεισμό.

Σπάνια μία μεταγραφή βγάζει τόσο εύκολα τα λεφτά της όπως αυτή του Ολλανδού και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δικαιώνεται που επέμεινε στην απόκτηση του.

Αν κάποιος αφαιρούσε τα γκολ του Φαν Πέρσι από την φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρετε που θα βρισκόταν η πρωτοπόρος –με επτά πόντους διαφορά μάλιστα- του αγγλικού πρωταθλήματος;

Στην εντέκατη θέση!

Μόνο άλλος ένας παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ κάνει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση στην ομάδα του με τα γκολ του και αυτός είναι ο Λουίς Σουάρεζ. Χωρίς τα τέρματα του Ουρουγουανού η Λίβερπουλ θα ήταν εννιά θέσεις παρακάτω από εκεί που βρίσκεται και θα κινδύνευε με υποβιβασμό! Υπάρχει και ένας τρίτος παίκτης, ο Ισπανός Μίτσου της Σουόνσι που η ουαλική ομάδα άνευ των γκολ του θα ήταν πέντε θέσεις παρακάτω στην βαθμολογία! Για να καταλάβει κανείς την συνεισφορά αυτών των τριών στις ομάδες τους ας κάνει τη σύγκριση με τον πιο ακριβό παίκτη στο αγγλικό ποδόσφαιρο εδ’ω και μία διετία, τον άνθρωπο των 50 εκατομμυρίων λιρών, Φερνάντο Τόρες που αν αφαιρούσε κάποιος από την Τσέλσι τα τέρματα που έχει πετύχει πάλι θα την βρίσκαμε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας!

Κατά τα άλλα ο τρίτος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας επιβεβαίωσε την φήμη του αφού η Νιούκαστλ αποκλείστηκε ξανά στο Μπράιτον, η Μάκλσφιλντ από την Κόνφερενς απέκλεισε την πρωτοπόρο της Τσάμπιονσιπ Κάρντιφ και η Λούτον έβγαλε έξω την Γουλβς που είχε να αποκλειστεί από ερασιτεχνική ομάδα από το 1986 (τότε σε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ όλων των εποχών την είχε νικήσει η Τσόρλει).

Ο Γιώργος Καραγκούνης με ένα από τα ωραιότερα γκολ της ημέρας γλύτωσε την Φούλαμ από τον αποκλεισμό κόντρα στην Μπλάκπουλ και ο Ντεμπά Μπα χρειάστηκε μόλις 35 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ , πριν μετά βάλει και άλλο, στην νίκη της Τσέλσι με την Σαουθάμπτον. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Τόρες χρειάστηκε 14 ματς καταλαβαίνει κανείς πως τα νούμερα που κοστίζει η κάθε μεταγραφή δεν αποδεικνύουν ποτέ κάτι αν δεν μετουσιωθούν σε αποτελέσματα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου!

Πηγή: england365.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags