Facebook Pixel Στους «οκτώ» η Τότεναμ, νωρίς… σπίτι η Μίλαν!
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-10 00:38:00

Στους «οκτώ» η Τότεναμ, νωρίς… σπίτι η Μίλαν!

Στους «οκτώ» η Τότεναμ, νωρίς… σπίτι η Μίλαν!

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορί της πανηγυρίζει η Τότεναμ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Μίλαν στην Ιταλία και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε στους «οκτώ».

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο ημίχρονο η Μίλαν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αποφασισμένη να σκοράρει, ώστε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, οι Άγγλοι ήταν καλά στημένοι αμυντικά και χωρίς να παίζουν επιθετικά κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν στο πρώτο μέρος. Βέβαια, ήταν και λίγο τυχεροί, καθώς οι «ροσονέρι» στο 25’ έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία. Ο Πάτο μπήκε στην περιοχή, «τράβηξε» μακριά από το τέρμα του τον Γκόμες, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ρομπίνιο, αυτός έκανε το σουτ, όμως ο Γκαλάς πάνω στη γραμμή έσωσε τους «πετεινούς»! Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε έξι λεπτά αργότερα, όταν το απευθείας φάουλ του Φαν ντερ Φααρτ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν ήταν σαφώς καλύτερη, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς, έστω, στην παράταση. Οι Ιταλοί βέβαια, δεν είχαν και τις μεγάλες ευκαιρίες, καθώς ο μόνος τρόπος που απείλησαν ήταν με κάποια σουτ. Καλύτερες στιγμές όλων ήταν η φάση του 77’, όταν ο Πάτο άλλαξε ωραία με τον Ρομπίνιο, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και το δυνατό σουτ του Ρομπίνιο στις καθυστερήσεις του ματς, το οποίο όμως κόντραρε και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Τότεναμ προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τότεναμ (Χάρι Ρέντκναπ): Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (66' Μπέιλ), Γκαλάς, Μόντριτς, Κράουτς (83' Παβλιουτσένκο), Ντόσον, Τσόρλουκα, Σάντρο, Ασού-Εκότο, Πίεναρ (71' Τζένας).

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Χάτον, Ντεφό, Κινγκ.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Πάτο, Ζέεντορφ, Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί (87' Στράσερ), Γιανκουλόφσκι (70' Αντονίνι), Αμπάτε, Μπόατενγκ (76' Μέρκελ), Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο.

Στον πάγκο: Αμέλια, Παπασταθόπουλος, Όντο, Γέπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags