Facebook Pixel «Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Βαλβέρδε»
| 2011-03-10 00:45:00

«Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Βαλβέρδε»

«Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Βαλβέρδε»

Ο Νίκος Γαβαλάς μέσα από το blog του σχολιάζει τις κινήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ και τις πολλές απουσίες των Πειραιωτών.

Αν κάποιος άνθρωπος στον Ολυμπιακό είναι ταυτισμένος με την έννοια του προγραμματισμού, αυτός δεν είναι άλλος απ' τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Γνωρίζοντας απ' την προπερασμένη Κυριακή τις απουσίες των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επιχείρησε στο παιχνίδι που προηγήθηκε, με τον Εργοτέλη στο Φάληρο, να δοκιμάσει διάφορες σκέψεις του.

Έτσι, λόγω της τιμωρίας των δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα έπαιζαν στις πτέρυγες στη Θεσσαλονίκη, του Ριέρα και του Μιραλάς δηλαδή, ξεκίνησε αντί αυτών τους Ζαϊρί και Ρόμενταλ αντίστοιχα. Ήταν χρήσιμο που ο Μαροκινός και ο Δανός βρέθηκαν μαζί σε ένα παιχνίδι στα μέτρα του Ολυμπιακού και δεν αναζήτησαν τη χημεία τους σε μία αναμέτρηση με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Παρεμπιπτόντως, ο Βέλγος αγωνίστηκε κατά του Εργοτέλη, αλλά στον άξονα.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη δε θ' ανηφορίσουν οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ, ο Τοροσίδης και ο Ραούλ Μπράβο. Την περασμένη Κυριακή κάλυψαν το κενό τους οι Μανιάτης και Χολέμπας. Ο Βαλβέρδε προτίμησε τη δεύτερη επιλογή για τη θέση του δεξιού και του αριστερού μπακ, αποφεύγοντας αλχημείες. Μία τέτοια θα ήταν η χρησιμοποίηση του Μοδέστο στη δεξιά πτέρυγα.

Ναι, ο Μοδέστο ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει ως δεξί μπακ ή στόπερ. Αλλά λίγο πριν απ' τα Χριστούγεννα οι ανάγκες οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τον χρησιμοποιήσει σε ρόλο αμυντικού χαφ. Και έκτοτε ο Κορσικανός εντυπωσιάζει εκεί. Γι' αυτό παραπάνω αναφέραμε πως θα ήταν αλχημεία να επιλεγεί ο Γάλλος αντί του Τοροσίδη.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως ο Ισπανός τεχνικός δε θ' αλλάξει τα πρόσωπα στα «φτερά» της ομάδας του. Είπαμε, κινείται πάντα βάσει προγραμματισμού, διότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Και θέλει τόσο ο ίδιος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του να πάρουν το τρίποντο στη Θεσσαλονίκη, στην τελευταία δύσκολη εξόρμηση τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags