Facebook Pixel Κι αν του κάτσει;
| 2013-01-09 00:07:00

Κι αν του κάτσει;

Κι αν του κάτσει;

Πόσο χειρότερα, δηλαδή, να πάει ο Παναθηναϊκός με τον Φάμπρι στον πάγκο του, απ' ό,τι πήγε μέχρι τώρα στη σεζόν; "Ντου στα Αποδυτήρια" από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Πώς το έλεγε μια διαφήμιση; «Κι αν σου κάτσει;». Να ποντάρεις, δηλαδή, πέντε φράγκα και να σταθείς τυχερός. Να κονομήσεις, δηλαδή.

Σε σάιτ γράφονται πολλά, σε ραδιόφωνα ακούγονται περισσότερα και το πρωί θα διαβάσουμε κι άλλα στις εφημερίδες. Ο Φάμπρι, δηλαδή, δεν θεωρείται μεγάλο όνομα. Ξάφνιασε η επιλογή του, αφού, σου λένε, δεν έχει δουλέψει σε συλλόγους με βαριά φανέλα τόσα χρόνια που εργάζεται. Οι περισσότεροι, άλλωστε, στην Ελλάδα δεν τον έχουν ξανακούσει καν.

Και δεν είναι κανένας πιτσιρικάς ο Φάμπρι. Σε δυο, τρία χρόνια 60αρίζει. Όπως, βέβαια, τσιτώνει εύκολα σαν χαρακτήρας. Κάνει κι εκρήξεις, δηλαδή.

Όταν παίρνεις προπονητή

Εδώ, όμως, θα πρέπει να το δούμε το θέμα κι από μια άλλη σκοπιά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όταν πας και παίρνεις έναν προπονητή. Μπορεί, δηλαδή, να αγοράσεις τον πιο φιρμάτο, τον πιο ακριβό και να φύγει νύχτα. Ή μπορεί να πάρεις έναν αρκετά φτηνό κι όχι τόσο γνωστό, όμως να της κάτσει της ομάδας μια χαρά η φάση, όπως είπαμε στην αρχή. Τα έχουμε δει ένα σωρό φορές αυτά στο ποδόσφαιρο.

Και στο φινάλε, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν είναι και τελείως ορθολογική. Γίνονται διάφορα. Παίκτες πάνε κι έρχονται από την αρχή της σεζόν, με τους προπονητές γίνεται το «φύγε εσύ – έλα εσύ», ενώ η ομάδα κάνει την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της. Άρα, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα «δέσει» ή όχι μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο κάθε προπονητής.

Τι να πάει πιο στραβά

Και στο κάτω – κάτω της γραφής, πόσο χειρότερα, δηλαδή, να πάει ο Φάμπρι; Στην 9η θέση είναι ο Παναθηναϊκός με 20 βαθμούς σε 16 ματς. Τι να πάει πιο στραβά στα επόμενα 14 ματς;

Και τι προοπτική

Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του προπονητή, έτσι ζόρικη όπως είναι η κατάσταση. Εδώ, όμως, δεν είναι μόνο τι θα γίνει φέτος σε μια σεζόν που μέχρι τώρα εξελίσσεται τραγικά, αλλά και πώς θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του ο Παναθηναϊκός από του χρόνου. Άρα, να δούμε και τι προοπτική μπορεί να υπάρξει από μια τέτοια επιλογή.

Τέλος πάντων. Ο Φάμπρι είναι μια λύση που προτιμήθηκε για τον άλφα ή βήτα λόγο στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, ύστερα απ’ όσα έχουν προηγηθεί, τόσο από την αρχή της σεζόν επί Φερέιρα, όσο και το τελευταίο διάστημα επί Ρότσα.

Τι ψάρια θα πιάσει

Απ’ ό,τι βλέπω, πάντως, δεξιά – αριστερά σε φόρουμ κλπ. τις τελευταίες ώρες, αρκετοί ποντάρουν στο ότι δεν θα μπορέσει να κάνει και πολλά ο προπονητής. Είπαμε, όμως. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αρνητικές εκπλήξεις, έτσι υπάρχουν και θετικές.

Ίδωμεν, δηλαδή. Εγώ δεν γνωρίζω αν θα πετύχει ή όχι ο Φάμπρι. Σε τέτοια πράγματα, πάντως, καλό είναι να μην υπάρχουν βιασύνες και όλοι να κρατάνε και μια πισινή είτε υποστηρίζουν το ένα, είτε το άλλο.

Θα φανεί, λοιπόν, τι ψάρια θα πιάσει ο Φάμπρι, όπως γίνεται και με κάθε προπονητή. Μόνο μέσα στο γήπεδο θα φανεί αν κάνει για τον Παναθηναϊκό ή αν ήταν μια επιλογή που δεν πέτυχε.

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags