Facebook Pixel Μυρωδιές από ντέρμπι!
Ποδόσφαιρο
| 2013-01-13 11:00:00

Μυρωδιές από ντέρμπι!

Μυρωδιές από ντέρμπι!

Εδώ δεν θέλει και πολλά ένα τέτοιο ζευγάρι για να φτιάξει ματσάρα. Όλα τα προαπαιτούμενα υπάρχουν και οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν και πώς και πώς το Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ.

Ντέρμπι με την κλασική έννοια του όρου δεν μπορεί να θεωρείται, αφού δεν είναι από την ίδια πόλη, όμως είναι και παραείναι ντέρμπι με την γενικότερη έννοια, αφού μιλάμε για τις δυο πιο βαριές φανέλες στο νησί.

Από τη μια, λοιπόν, είναι η Γιουνάιτεντ που πάει φουλ για ένα ακόμα πρωτάθλημα κι από την άλλη η Λίβερπουλ που ενώ έχει κάνει τον τελευταίο καιρό κάποια καλά αποτελέσματα, ωστόσο απέχει πολύ μακριά εδώ και χρόνια από εκεί που θα ήθελε να βρίσκεται. Στις θέσεις κορυφής, δηλαδή.

Παρά ταύτα τα μεταξύ τους παιχνίδια προϊδεάζουν πάντα για μάχη. Όπως είπαμε μιλάμε για βαριές φανέλες. Και στον α΄ γύρο που η Γιουνάιτεντ, όπως θυμόμαστε, έφυγε με το διπλό, η Λίβερπουλ έπαιξε στα ίσια και διεκδίκησε το καλύτερο. Είχε γίνει χαμός, μάλιστα, αφού η διαιτησία τα είχε θαλασσώσει με ευνοϊκά σφυρίγματα υπέρ της Μάντσεστερ.

Και ήρθε, επίσης, τα τελευταία 24ωρα να δέσει το γλυκό με το talkSPORT που έφτιαξε τη βαθμολογία όλων των εποχών στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το περιοδικό μέτρησε τους βαθμούς που έχει συλλέξει κάθε σύλλογος μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2013.

Και το τελικό αποτέλεσμα; Η Λίβερπουλ είναι η κορυφαία αγγλική ομάδα όλων των εποχών με 5.201 βαθμούς, με την Μάντσεστερ να είναι τέταρτη με 4.947 κι ας έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα μαζεμένα επί Φέργκιουσον.

Όλα αυτά, λοιπόν, φτιάχνουν κλίμα για ένα ματς που θα χορτάσει με ποδόσφαιρο και σασπένς τους ποδοσφαιρόφιλους. Να είναι, δηλαδή, ένα ντέρμπι από τα παλιά, όπως περιμένουν οι περισσότεροι. Έστω κι αν η Γιουνάιτεντ λόγω αγωνιστικής κατάστασης και βαθμολογίας θεωρείται φαβορί… Η Λίβερπουλ, όμως, μπορεί να αποδειχτεί σκληρό καρύδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags