Facebook Pixel Eπιστολή Μπιτσαξή στον Εισαγγελέα για τις «κασέτες»
| 2011-03-10 22:00:00

Eπιστολή Μπιτσαξή στον Εισαγγελέα για τις «κασέτες»

Eπιστολή Μπιτσαξή στον Εισαγγελέα για τις «κασέτες»

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με τις επίμαχες κασέτες που ήρθαν στο προσκήνιο, και την ταχύτερη δυνατή διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητεί η Πολιτεία, μέσω του γγΑ, Πάνου Μπιτσαξή

Στην επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, κάνει λόγο για «ενδείξεις αξιόποινων πράξεων», τονίζοντας πως η εξέλιξη της υπόθεσης «συνδέεται άρρηκτα με την συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και αποφάσεων, που αφορούν την οργάνωση και την φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων».

Αναλυτικά:

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε την παρακάτω επιστολή την οποία κοινοποίησε στην Προϊσταμένη Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Η Ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τη δυσοσμία που αναδύεται από τις αποκαλύψεις παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που υποδηλώνουν παρασκηνιακούς χειρισμούς και ύποπτες μεθοδεύσεις, προς την κατεύθυνση αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι και διεθνής.

Η διαφθορά και η βία αποτελούν, παρά την πρόοδο που έχει υπάρξει, διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμού, που εμπίπτουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας.

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαοφιλές. Με διάφορους βαθμούς ενδιαφέροντος το παρακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν και η οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζεται στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο, είναι προφανές, πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την θεσμοθετημένη από το νόμο αποστολή της, οφείλει να παίρνει, κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και την έγκαιρη και άμεση εξουδετέρωση υπαρχουσών, αλλά και κυοφορούμενων εστιών διαφθοράς.

Πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση ότι, κατόπιν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας επενέβη αυτεπάγγελτα και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί, ενδείξεις περί των οποίων διαφαίνονται από τις διάφορες εκατέρωθεν καταγγελίες ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Με τον προσήκοντα σεβασμό επιθυμώ να σας επισημάνω το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ανησυχία της κοινής γνώμης για την ανάγκη, εντός των ορίων των δικονομικών κανόνων, της ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης, προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της ζοφερής αυτής υπόθεσης.

Παρέλκει να σημειώσω ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής συνδέεται άρρηκτα με την συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και αποφάσεων, που αφορούν την οργάνωση και την φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags