10/03/11 - 23:57

«Δεν είναι δουλειά του Μπέου και του κάθε Μπέου τι θα κάνουμε»

Αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης των «κασετών» δηλώνει ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Δεν είναι δουλειά του Μπέου και του κάθε Μπέου τι θα κάνουμε»
55.048views 0shares

Μάλιστα, τόνισε πως η περιγραφή του περιεχομένου του υλικού μπορεί να ληφθεί υπόψη αν την καταθέσει κάποιος ενόρκως (πχ ο Κούγιας) και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

«Το πώς θα ενεργήσουμε είναι δική μας δουλειά και όχι του Μπέου και του κάθε Μπέου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Σιμιτζόγλου στον Super fm 104,3:

«Είναι γεγονός ότι οι εξελίξεις τρέχουνε. Ουσιαστικά με όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις του κ. Κούγια και των λοιπών παραγόντων, φυσικό επόμενο είναι ότι θα έπρεπε και η εισαγγελία να ενεργήσει άμεσα και να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε αν πράγματι ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες και μέχρι που μπορεί να φτάσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Το βασικό θέμα είναι κυρίως ότι πρέπει να ληφθούν κάποιες καταθέσεις, γιατί ο κ. Κούγιας ήδη έδωσε κατάθεση στην εισαγγελία Αθηνών, όπου και παρέδωσε τα cd με τους διαλόγους τους οποίους διατείνεται ότι περιλαμβάνουν κάποιους από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οπότε στη συνέχεια οι επόμενες κινήσεις και μετά την εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, όπου αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τα γεγονότα, αύριο έχω τον κ. Βοργιά και τον κ. Δαλούκα.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες καταθέσεις, αλλά το βασικό είναι ότι από τον κ. Βοργιά και τον κ. Δαλούκα θέλω να δω τι θα μου πούνε σχετικά με τα περιστατικά που καταγγέλλει ο κ. Κούγιας, να κάνουμε, λοιπόν, ένα συγκερασμό των τριών καταθέσεων και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουμε να δούμε ποιοι θα κληθούν για πράξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με δωροδοκίες ή με συμφωνίες των διαιτητών-παραγόντων σχετικά με τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Για το αν προϊόντα υποκλοπής λαμβάνονται υπ' όψιν από τα δικαστήρια: «Σαφώς το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι τον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν οι συγκεκριμένοι διάλογοι, πλην όμως, ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι είναι προϊόν υποκλοπής, αυτές καθαυτές οι κασέτες σαφώς δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη σαν προϊόν παράνομο, πλην όμως, για να μπορέσει να προχωρήσει μία διαδικασία ανακριτική, αν κάποιος τα καταθέτει επώνυμα και ενόρκως το περιεχόμενο αυτών με όλες τις συνέπειες που έχει στο πρόσωπό του μία ένορκη κατάθεση, αυτή μπορεί να ληφθεί υπόψη σαν κατάθεση, όχι δηλαδή αυτό καθαυτό το περιεχόμενο, αλλά η περιγραφή του περιεχομένου σε μία ένορκη κατάθεση, όπως έγινε με τον κ. Κούγια χθες».

Για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνομιλιών που ζήτησε ο κ. Μπέος στη σημερινή του συνέντευξη: «Αυτό θα γίνει, αλλά σε περίπτωση που δούμε ότι η όλη εξέλιξη οδηγεί προς τα εκεί και θα βοηθήσει στις δυνατότητές μας. Δεν μπορεί κανείς να προτρέπει τη δικαιοσύνη στο πως θα ενεργήσει. Το πώς θα ενεργήσει είναι δική μας δουλειά και όχι του κ. Μπέου ή οποιουδήποτε εμπλεκόμενου. Εφόσον δούμε από τις καταθέσεις όλων των παραγόντων ότι πράγματι οδηγούμεθα σ' ένα αποτέλεσμα που μία άρση θα βοηθούσε, δεν το συζητάμε ότι σαφώς θα προχωρήσουμε. Δικαίωμα έχουμε σαφώς να μπορούμε να ενεργήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή βέβαια που οι καταθέσεις ακόμα και υποψηφίων κατηγορουμένων οδηγούν προς τα εκεί, αλλά με τη σειρά του το καθένα».

Ήδη αύριο θα καταθέσουν οι κ. Βοργιάς και Δαλούκας και από Δευτέρα, ανάλογα με το περιεχόμενο των καταθέσεων θα δούμε από Δευτέρα-Τρίτη ποιοι θα προσέλθουν ενώπιόν μας».

Για το αν αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί κάποια άκρη: «Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα βρούμε, γιατί εντάξει ας μη βασιζόμαστε μόνο στα πομπώδη λόγια που γίνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολλές φορές είναι τελείως διαφορετικά όταν έρχονται και καταθέτουν σ' εμάς. Ελπίζω αυτήν τη φορά να μην απογοητευτώ κι εγώ ο ίδιος που πολλές φορές βλέπω έτσι μ' ενθουσιασμό κάποιες ενέργειες και μετά όταν έρχονται ενώπιόν μου, τα πράγματα γίνονται τελείως διαφορετικά».

Πηγή: sport-fm.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ