Facebook Pixel "Να βγει στη δημοσιότητα όλο το υλικό όπως στο Moggiopoli"
| 2011-03-11 14:18:00

"Να βγει στη δημοσιότητα όλο το υλικό όπως στο Moggiopoli"

"Να βγει στη δημοσιότητα όλο το υλικό όπως στο Moggiopoli"

Κάποτε ήταν "η ομορφιά του ποδοσφαίρου", μετά ήλθε "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε", τώρα μένει να δείξει ο χρόνος ποια ατάκα, απ' τις πολλές υποψήφιες, θα μείνει διαχρονική. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το Παράγκα Gate.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η υπόθεση είναι, πάντως, στα καλύτερα χέρια. Για την ακρίβεια, στο καλύτερο στόμα. Ατακαδόρος σαν τον Αχιλλέα, άλλος γύρω-γύρω δεν υπάρχει. Είναι, ότι εξυπηρετεί αυτή την ανάγκη της ανανέωσης του ρεπερτορίου, η υπηρεσία που προσφέρει η καινούργια υπόθεση.

Η κάθε καινούργια υπόθεση "αθωώνει" την αμέσως προηγούμενη. Αυτοί που έβγαλαν στον δρόμο τη σημαία και διεκδίκησαν τη δάφνη ότι γκρέμισαν το κάστρο-Γκαγκάτσης, προκύπτει τώρα να κάνουν οι ίδιοι μια γκαγκατσιάδα. Αυτοί που είχαν βγάλει στον δρόμο τη σημαία ότι γκρέμισαν το οικοδόμημα-Παράγκα, ήλθαν μετά κι έκαναν μια παραγκιάδα. Η οποία Παράγκα, ως γνωστόν, χτίστηκε με σημαία την υπάρχουσα τότε ανάγκη να γκρεμιστεί το προηγούμενο καθεστώς. Η βαρδινογιαννιάδα. Οπότε ξέρουμε τι θα 'χει σκοπό να κάνει, ο επόμενος που θα βγάλει τη σημαία ότι γκρέμισε αυτούς εδώ. Προσεχώς, στις οθόνες μας.

Ο επόμενος θριαμβευτής θα 'ναι αυτός που έχει το συμφέρον, με μία πιστολιά, να ξεπαστρέψει όλο ετούτο το (τρέχον) γκρουπ. Να καθαρίσει τον χώρο και να στήσει το δικό του. Απ' την (άλλο ένα αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου) προφητεία Βίκτωρα ως τον Δαλούκα, οι φιλίες στη μπάλα είναι καταδικασμένες να διαλύονται "στο πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι" της χρονιάς.

Το ποινικό κομμάτι είναι άλλο. Απτεται, στο τέλος της ημέρας, του αυτοσεβασμού της χώρας. Της λειτουργικότητας των θεσμών της. Της αυτοεκτίμησής της. Δεν περιμέναμε αυτό, για να ενημερωθούμε ότι ο βαθμός μας είναι εδώ χαμηλός. Το κοινό όμως, έτσι ή αλλιώς, παίρνει την πληροφόρηση. Ο,τι ήξερε σαν κοινό μυστικό, το επιβεβαιώνει. Απ' τα σύννεφα πάντως, είναι το μόνο σίγουρο, δεν πέφτει. Οποιος, πάλι, "δεν θέλει" να ξέρει, κι αυτός...δικαίωμά του είναι. Στο κάτω-κάτω, ευτυχείς οι μακάριοι.

Το ποινικό κομμάτι είναι τα πειστήρια. Αν τα πειστήρια είναι αυτά που ήδη κυκλοφόρησαν, ο Μπέος έχει δίκιο. Κωμωδία. Επίσης ο Μπέος οφείλει να κάνει αγωγή για επαγγελματική μείωση. Τον εμφανίζουν πως ανέλαβε να φτιάξει Αρη-Παναθηναϊκό με 52-48, κι έγινε το παντελώς ανάποδο. Τον εμφανίζουν να εμπλέκεται στο Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός για ν' αποτραπεί ένα ενδεχόμενο "έγκλημα κατά της Ελλάδος", και το έγκλημα κατά της Ελλάδας συμβαίνει πανηγυρικά. Παντελώς αποτυχημένος, δηλαδή. Σκιτζής, κανονικός. Οπως είχε πει κι ο Κομπότης για την υπόθεση στα Τρίκαλα, "παραείναι ερασιτεχνικό για να το 'χω κάνει εγώ".

Τα πειστήρια, προφανώς, δεν είναι αυτά που ήδη κυκλοφόρησαν. Ο Μπέος, μονάχος, το επιβεβαίωσε. Να δούμε, είπε, τα... αμοντάριστα πλάνα του υλικού! Μόνο που τα αμοντάριστα, ευλόγως, συμπαρασύρουν πολύν λαό. Οχι βρήκαμε τον Αχιλλέα που έκανε πέντε, να του φορτώσουμε επί τη ευκαιρία κι άλλα δεκαπέντε. Ολο το υλικό. Για να φορτωθεί ο καθένας ό,τι του αντιστοιχεί. Ολο το υλικό, θέλει κάκαλα που λέν' και στο χωριό. Ολο το υλικό του Moggiopoli, βγήκε. Και δεν το φορτώθηκε μόνον ο Μότζι, ούτε μόνον η Γιουβέντους.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags