Facebook Pixel "Είμαι οπαδός, δεν το κρύβω, δεν ντρέπομαι"!
| 2013-01-28 15:22:00

"Είμαι οπαδός, δεν το κρύβω, δεν ντρέπομαι"!

"Είμαι οπαδός, δεν το κρύβω, δεν ντρέπομαι"!

Ο Μιχάλης Παυλής δηλώνει ότι είναι ΑΕΚ και το δείχνει. Τι λέει για το γκολ στο Σάββατο, για το θέμα της υγείας του, τον Νικολαϊδη, την ομάδα κ.ά. 

Διαβάστε τη συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία":

- Φαντάζομαι είναι υπέροχο το συναίσθημα να σημειώνεις το γκολ της λύτρωσης, κυνηγώντας ουσιαστικά μια χαμένη φάση...

«Ναι, νιώθω όμορφα που με δικό μου γκολ κέρδισε η ομάδα. Είναι και μια δικαίωση προσωπική. Να μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθάω ουσιαστικά την ομάδα. Ξέρουμε όλοι ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Τέτοια χρονιά δεν έχει ξαναζήσει η ΑΕΚ. Η φάση, ναι, μπορεί να έμοιαζε χαμένη, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Κυνηγάω τα πάντα μέχρι το τέλος, μέχρι εκεί που δεν παίρνει».

Ο Παυλής σκοράρει το νικητήριο γκολ και το αφιερώνει στο φίλο του Ο Παυλής σκοράρει το νικητήριο γκολ και το αφιερώνει στο φίλο του - Το ξέσπασμά σου ήταν μοναδικό, ο τρόπος που πανηγύρισες τρέχοντας στην κάμερα. Εδειξες και τη φανέλα με την αφιέρωση («Βεργή, τι να σου πούνε όλα αυτά, η καρδιά σου είναι ταλιμπάν!»). Ολος ο κόσμος ρωτάει να μάθει ποιος είναι ο Βεργής...

«Είναι λεπτό το θέμα. Ενας καλός μου φίλος. Επαθε έμφραγμα την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνθηκα την ανάγκη εκείνη τη στιγμή να το κάνω γι" αυτόν».

- Μίλησες μετά το ματς τηλεφωνικά μαζί του;

«Φυσικά. Ισως είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου», μου είπε. Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα, είναι ανθρώπινο».

- Εφτά βαθμοί στα 3 τελευταία ματς, η ΑΕΚ ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Μιχάλης Παυλής... δεν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι;

«(γελάει).Οχι ακόμα! Είναι πολύ νωρίς για να λέμε τέτοια πράγματα. Αυτό που είπα προσφάτως ισχύει. Αν η ΑΕΚ πέσει, εγώ θα κόψω την μπάλα! Τίποτα δεν έχουμε εξασφαλίσει, υπάρχει δρόμος, και αλίμονο αν επαναπαυτούμε. Δεν είδατε τι πήγαμε να πάθουμε με τον ΟΦΗ; Από το πουθενά δεχτήκαμε το γκολ και έγιναν ζόρικα τα πράγματα».

- Είναι εμφανής πάντως η αλλαγή στην εικόνα, στη νοοτροπία της ομάδας. Σαν να βλέπουμε μια διαφορετική ΑΕΚ...

«Παίζουν ρόλο οι προσθήκες. Και ο Αντώνης (Πετρόπουλος) και ο Παύλος (Μητρόπουλος) είναι παιδιά με εμπειρία, έχουν παραστάσεις από παιχνίδια πρωταθλήματος. Ηρθαν, μπήκαν στην ομάδα, της έδωσαν ώθηση, μεγάλη η βοήθεια».

- Ο Πετρόπουλος μοιάζει με μετεγγραφή- λαχείο. Τρία ματς, τρία γκολ...

«Ολοι ξέραμε τι παίκτης είναι ο Αντώνης. Εγώ είχα ξαναπαίξει μαζί του, το 2008 ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική Ελπίδων. Είναι μεγάλη υπόθεση τα γκολ που βάζει, και είναι πολύ καλό παιδί».

- Είχες γράψει στο facebook πριν από μήνες: «Θα ΄μαστε ο χειρότερος εφιάλτης στα όνειρά σας». Με ποια αφορμή;

«Αγαπάω αυτή την ομάδα. Είμαι ΑΕΚ και δεν το έχω κρύψει. Στενοχωριόμουν βλέποντας αντιδράσεις, κλίμα, συνθήματα. Σε όποιο γήπεδο πήγαινα, άκουγα να φωνάζουν «Εκεί, εκεί, στη Β΄ Εθνική». Το ακούω στο φιλικό στο Αιγάλεω, στον Ιωνικό, παντού. Και δεν άντεξα, το έγραψα. Πιο πολύ ένα ξέσπασμα ήταν. Και να ξέρεις πως δεν είμαι άνθρωπος που μ" αρέσει να προκαλώ τους αντιπάλους. Απεναντίας, τους σέβομαι όλους».

- Πώς το συνδυάζεις αυτό; Από τη μια "αρρωστάκι", φανατικός οπαδός της ΑΕΚ, κι από την άλλη άψογος επαγγελματίας...

«Αν έχεις θέληση και πιστεύεις σε ιδέες, είναι εφικτό. Ολα μπορούν να γίνουν. Εχει όμως και τις δυσκολίες του. Είμαι οπαδός, το δείχνω, δεν ντρέπομαι γι" αυτό, δεν το κρύβω, αλλά παράλληλα θέλω να είμαι οπαδός χωρίς να προκαλώ».

- Φοράς το 11, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό σου έναν «μικρό Ντέμη». Σε ψυχικά αποθέματα, πάθος, πείσμα και πάνω απ΄ όλα, τρέλα για την ομάδα...

«Είναι ιεροσυλία, να μην πω ότι θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Ο Ντέμης ήταν ένας και μοναδικός. Εντάξει, προσπαθώ, βγάζω κι εγώ την ίδια τρέλα, αγάπη για την ομάδα, αλλά μέχρι εκεί».

- Εχεις επαφή με τον Ντέμη;

«Ναι, μιλάμε. Συχνά...»

- Λεπτό θέμα η περιπέτεια της υγείας σου. Αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία, βγήκαν προς τα έξω και ανυπόστατα πράγματα που πιθανώς σ έριξαν ψυχολογικά...

«Πράγματι, με τσάκισαν, με έριξαν πολύ πίσω. Δεν θέλω όμως να τα σκέφτομαι αυτά που έχω περάσει. Τ΄ αφήνω πίσω. Ξέρω ότι υπάρχει, ζω μ΄ αυτό, παλεύω, υπάρχει θέληση, επιμονή, υπομονή. Ηθελα να επιστρέψω το καλοκαίρι, πήρα την ευθύνη, μπήκα στο αεροπλάνο, πήγα για προετοιμασία στην Αγγλία».

- Πού και πώς φαντάζεσαι την ΑΕΚ, τέλος Γενάρη του 2014;

«Δεν θέλω να μπω σ΄ αυτή τη διαδικασία και να σκεφτώ τι θα γίνει. Δεν ξέρω πού μπορεί να βγει αυτό που βιώνει η ομάδα. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει αύριο. Από την άλλη μπορεί να είναι έντονο το οικονομικό πρόβλημα, να υπάρχει ανασφάλεια με την απληρωσιά, να πρέπει να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε παίκτες της ΑΕΚ. Σπουδαία υπόθεση να ανήκεις σ΄ αυτή την ομάδα. Μ΄ όλα τα προβλήματα, παίζεις σε μια πολύ μεγάλη ομάδα...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags