Facebook Pixel «Ποτέ ξανά ΠΑΟ, θέλω ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ»
| 2011-03-12 01:14:00

«Ποτέ ξανά ΠΑΟ, θέλω ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ»

«Ποτέ ξανά ΠΑΟ, θέλω ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ»

Σε μίαιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Βαγγέλης Μάντζιος μιλάει για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, για τον τρόπο που έφυγε και τα… παρακάλια του Σισέ, ενώ για το μέλλον του σημειώνει πως θέλει ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.
 

Διαβάστε ορισμένες ερωτήσεις από την συνέντευξη του Έλληνα επιθετικού στο contra.gr:

- Τα τελευταία χρόνια έπαιξες ποδόσφαιρο σε τρεις διαφορετικές χώρες (Κύπρο, Γερμανία, Πορτογαλία). Τι κρατάς απ’ αυτές τις εμπειρίες;

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανα κάποιες λάθος επιλογές στην καριέρα μου. Εκ των υστέρων το κατάλαβα. Ειδικά το να πάω στην Κύπρο να παίξω ήταν μεγάλο λάθος, έγκλημα θα το χαρακτήριζα. Ξεγελάστηκα από κάποιους μάνατζερ και κάποιους τυχαίους ανθρώπους. Πάντως, ακόμα και έτσι, κάτι κέρδισα από τις εμπειρίες που αποκόμισα στις τρεις χώρες που πήγα.

- Εχεις τη φήμη ότι αλλάζεις εύκολα διαθέσεις, μάνατζερ ακόμα και ομάδες…

Δεν ήταν επιλογή μου να αλλάξω ομάδα. Εγώ από τον Παναθηναϊκό δεν ήθελα να φύγω ποτέ. Και για να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί έφυγα, ειδικά μετά την τελευταία σεζόν που έκανα. Μάνατζερ ποτέ δεν είχα επίσημα, δεν ανήκα σε κανέναν.

- Από τον Παναθηναϊκό τι ακριβώς σου είπαν το καλοκαίρι του 2009;

Εγώ, όπως θα θυμάστε, είχα κάνει μία πολύ καλή σεζόν, ιδίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εβαλα 4 γκολ σε 7 ματς της διοργάνωσης. Ο Αντωνίου με ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγω καθώς μετά τη μεταγραφή του Σισέ δεν υπήρχε χώρος για μένα. Του είπα εντάξει, πάρτε όποιον θέλετε, ακόμα και τον Μέσι, αλλά αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά.

- Ο ίδιος ο Σισέ έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την αξία σου όμως…

Ναι, το γνωρίζω. Ξέρω επίσης ότι έχει μιλήσει για μένα ακόμα και στον κ. Πατέρα. Με έκανε να αισθανθώ και άσχημα από κάποιο σημείο και έπειτα. Του είπα "Τζιμπρίλ, δεν πειράζει, εγώ δεν θέλω να μείνω με παρακάλια".

- Ο Χενκ τεν Κάτε ήταν καλός προπονητής;

Ηταν παράξενος άνθρωπος ο τεν Κάτε. Κακός προπονητής ένας άνθρωπος που έχει περάσει από την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι σίγουρα δεν ήταν. Είχε τελείως διαφορετικές παραστάσεις. Ηταν όμως οξύθυμος και κυκλοθυμικός.

- Είχε πράγματι πρόβλημα με τους Eλληνες παίκτες;

Οι Ελληνες παίκτες σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ονόματα μικρότερης κλίμακας σε σχέση με τους ξένους. Αναγκαστικά τότε οι περισσότερες παρατηρήσεις θα γίνουν στους Ελληνες. Δεν νομίζω όμως ότι είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα μαζί του.

- Το καλοκαίρι μένεις ελεύθερος και τα σενάρια έχουν ήδη φουντώσει. Πρόσφατα σε είδαν στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, δύο ομάδων που κατά πληροφορίες ενδιαφέρονται για σένα…

- Και εγώ ακούω πολλά και διάφορα. Γράφονται, επίσης, πολλά. Πράγματι πήγα στο συγκεκριμένο αγώνα για να παρακολουθήσω και τις δύο ομάδες. Ξέρω ότι ο μάνατζέρ μου έχει κάποιες συζητήσεις. Θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου σε κάποια από τις δύο ομάδες.

- Πριν από δύο χρόνια γράφτηκε στον Τύπο ότι ενδιαφέρεται για σένα ο Ολυμπιακός. Ηταν αλήθεια;

Οντως, υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό αλλά δεν προχώρησε αφού ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού και δεσμευόμουν με συμβόλαιο.

- Αν ο Παναθηναϊκός σου πει ξαφνικά το καλοκαίρι ότι σε υπολογίζει και πως θέλει να υπογράψετε νέο συμβόλαιο θα το σκεφτόσουν;

Στον Παναθηναϊκό δεν μένω με τίποτα. Θα πάω αλλού και με λιγότερα λεφτά. Και ο κόσμος νιώθω ότι δεν με συμπαθεί πλέον. Στο καλοκαιρινό φιλικό με τον Ατρόμητο με έβριζαν οι μισοί οπαδοί της ομάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags