Facebook Pixel Σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο έχει και… αλλού!
| 2011-03-12 13:01:00

Σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο έχει και… αλλού!

Σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο έχει και… αλλού!

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για στημένους αγώνες βγήκαν στην επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Stern» αποκάλυψε ότι η μαφία του παράνομου στοιχήματος είχε ποντάρει 5 εκατομμύρια ευρώ στον φιλικό αγώνα Εσθονία - Βουλγαρία, για τον οποίο υπάρχει επίσημη καταγγελία ότι στήθηκε…
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τα κέρδη αυτών που πόνταραν στην αναμέτρηση ήταν πολύ μεγάλα.

Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2, με «μεγάλο» πρωταγωνιστή τον Ούγγρο ρέφερι, ο οποίος σφύριξε τέσσερα πέναλτι, δύο για κάθε ομάδα! Η εσθονική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προχώρησε σ' επίσημη καταγγελία σε FIFA και UEFA δύο μέρες μετά. Ωστόσο, η FIFA ανακοίνωσε μόλις προχθές ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το ματς, όπως και γι' αυτό που προηγήθηκε στο ίδιο γήπεδο μεταξύ Λετονίας - Βολιβίας (2-1), όπου όλα τα γκολ προήλθαν επίσης από πέναλτι!

Στο ρυθμό των αποκαλύψεων για τον επίμαχο αγώνα μπήκε και η αγγλική εφημερίδα «The Independent». Σ' αυτήν φιλοξενούνται δηλώσεις του υπεύθυνου Τύπου της εσθονικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Μίκελ Ουίμπόλεχτ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει τη FIFA δύο εβδομάδες πριν! «Ενημερώσαμε τη FIFA στις 27 Ιανουαρίου, γιατί είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν ν' αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα» δήλωσε ο Εσθονός παράγοντας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον αγώνα Λετονία - Βολιβία (2-1), όπου και τα τρία γκολ προήλθαν από πέναλτι με άλλους διαιτητές! «Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για τους διαιτητές του παιχνιδιού μας και μάθαμε ότι σφύριζαν στη Γ' κατηγορία της Ουγγαρίας» δήλωσε ο Ουϊμπόλεχτ και συνέχισε: «Στον προηγούμενο αγώνα που διοργάνωσε η ίδια εταιρεία από την Ταϊλάνδη (σ.σ.: με την επωνυμία Footy Sport International), οι διαιτητές ήταν από τη Βοσνία, αν και αυτοί δήλωσαν Κροάτες. Φορούσαν σήματα διαιτητών της FIFA. Ακόμη δεν έχουμε εξακριβώσει την ταυτότητά τους. Στείλαμε τα στοιχεία στη FIFA και μας υπέδειξε να παίξουμε κανονικά, γιατί είχαμε υπογράψει συμβόλαιο».

Ο Ουιμπόλεχτ περιέγραψε τη δραστηριότητα της μαφίας του παράνομου στοιχήματος: «Οσοι προσπαθούν να στήσουν αγώνες δεν θα ψάξουν για σπουδαία ματς. Δεν πρόκειται ν' ασχοληθούν, για παράδειγμα, με ένα σημαντικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ή τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Αναζητούν αγώνες με περιορισμένη δημοσιότητα, όπου μπορούν να δράσουν χωρίς προβλήματα. Στην αναμέτρηση Εσθονίας - Βουλγαρίας στο γήπεδο βρέθηκαν λίγοι θεατές και δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη. Εμείς στην Εσθονία είμαστε από τους λίγους που μιλούν δημόσια γι' αυτό το ζήτημα, γιατί είμαστε τίμιοι».

Μέχρι χθες κανένας δεν μπορούσε να βεβαιώσει την πραγματική ταυτότητα του Ούγγρου ρέφερι, που σφύριξε στον επίμαχο αγώνα. Αρχικά, ο Κρίστιαν Σέλεσι φερόταν ως ο άρχοντας του συγκεκριμένου ματς, αλλά τελικά αυτός που τον διεύθυνε ήταν ο συμπατριώτης του Κόλος Λενγκιέλ. Η ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποκλείσει το διαιτητικό τρίο από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα από τον περασμένο μήνα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags