Facebook Pixel H εξομολόγηση ενός επιζήσαντα!
| 2013-02-06 22:57:00

H εξομολόγηση ενός επιζήσαντα!

H εξομολόγηση ενός επιζήσαντα!

Ο θρυλικός γκολκίπερ των «Μωρών του Μπάσμπι», Χάρι Γκρεγκ,  επέζησε, έσωσε αρκετούς επιβαίνοντες και διηγείται την τραγωδία της Γιουνάιτεντ στο Μόναχο!

Η συνέντευξη δεν έγινε όπως την περιμέναμε. Ερωτήσεις και σχεδιασμοί πήγαν στο βρόντο όταν ξεκίνησε να μιλάει ο 80χρονος -πλέον- Γκρεγκ από το σταθερό του σπιτιού του.

Με τρεμάμενη φωνή και διήγηση με πάθος και συναίσθημα, ο Βορειοιρλανδός μας έβαλε στη μοιραία πτήση. Θαρρείς και παρακολουθείς μια ταινία για την τραγωδία με τον Γκρεγκ πρωταγωνιστή. Τον Γκρεγκ, ο οποίος όχι μόνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία αρκετών συμπαικτών του, αλλά κατάφερε να βγάλει ζωντανή μια έγκυο γυναίκα με ένα παιδί. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια από τη στιγμή που υπάρχει ο πρωταγωνιστής...

«Πριν ξεκινήσει η πτήση της επιστροφής ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Πήγαμε μια επίσκεψη στην πρεσβεία και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και πήγα σε ένα δωμάτιο να παίξω χαρτιά. Πριν αναχωρήσουμε από την Αγγλία μας είχαν πει να πάρουμε μαζί μας το δικό μας φαγητό επειδή ήταν μια κομμουνιστική χώρα και τότε υπήρξε υποψία για το τι θα συναντήσουμε. Έτσι κάναμε και εμείς λοιπόν, είχαμε βάλει στις τσάντες μπισκότα και άλλα φαγητά γιατί δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε. Το ξενοδοχείο όμως ήταν υπέροχο. Εμείς ήμασταν νέοι άνθρωποι, που προερχόμασταν από νίκη και επαναλαμβάνω ότι ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Παίζαμε χαρτιά λοιπόν και τους κέρδιζα. 
 
Το επόμενο πρωί πήγαμε στο αεροδρόμιο. Εκείνες τις μέρες έπρεπε να προσέχεις πολύ το διαβατήριό σου. Έπρεπε να τα δώσουμε για να μην χαθούν, γιατί αν το έχανες απλά δεν έφευγες. Αφού μας τα έδωσαν πίσω λοιπόν και πήγαμε να φύγουμε περιμέναμε 1-1.5 ώρες επειδή ο Τζόνι Μπέρι είχε χάσει το δικό του. Ο προπονητής δεν χάρηκε καθόλου για την καθυστέρηση. Εμένα μου έλεγαν ότι ήθελαν να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν στο πόκερ και να παίξουμε ξανά.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags