Facebook Pixel "Βαγγέλη, ψάξου με Ερνέστο"
| 2011-03-14 00:20:00

"Βαγγέλη, ψάξου με Ερνέστο"

"Βαγγέλη, ψάξου με Ερνέστο"

Το έχασε κι αυτό το στοίχημα ο Βαλβέρδε. Κι άρχισε να χάνει πόντους ακόμα και μεταξύ των πιο φανατικών υποστηρικτών του στον Ολυμπιακό. "Δεν γίνεται να μην παίρνει ένα ματς για τον κόσμο".

Αυτό ήταν το στοίχημα. Να ζεστάνει επιτέλους τον κόσμο με μια μεγάλη, καθαρή νίκη σε ένα δύσκολο ματς. Να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς μέσα στη "μισητή" Τούμπα. Να αποδείξει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει καλή μπάλα και στα δύσκολα.

Αν εξαιρέσουμε το καλό ματς με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" και το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο στο "Καραϊσκάκη", ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει στα ματς με τους μεγάλους. Κερδίζει το πρωτάθλημα χάρη στο "Καραϊσκάκη", αλλά και στο γεγονός ότι δεν πέταξε βαθμούς σε εκτός έδρας ματς με μικρότερους αντιπάλους. Αντίθετα, έχει ήττες από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ εκτός έδρας, νίκη φασαρίας και αμφισβητήσεων επί του αιωνίου εντός, αποκλεισμό (χωρίς νίκη) από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και μέτριες έως κακές εμφανίσεις.

"Το χειρότερο είναι πως πλέον φαίνεται ότι τα φοβάται τα ματς. Πρέπει να προβληματιστεί η διοίκηση με αυτή την εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει ένα ματς από αυτά που ζητάει ο κόσμος, από αυτά που ζούμε και αναπνέουμε για αυτά", έλεγαν παλιά στελέχη της ομάδας σε συζήτηση ...στρογγυλής τραπέζης στον Πειραιά, ενώ έβλεπαν το παιχνίδι της Τούμπας από την τηλεόραση. Και η γκρίνια αυξανόταν όσο περνούσε ο χρόνος και η απόδοση του Ολυμπιακού έπεφτε σταδιακά.

Κάποιοι μιλούσαν για "ελλιπή προετοιμασία" (επί Λίνεν), για το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού συνήθως μένουν από ανάσες, ωστόσο γρήγορα τα βέλη άρχισαν να φεύγουν και προς την πλευρά του Βάσκου, για τη στήσιμο της ομάδας και για κάποιες "εμμονές".

Βέβαια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του Ερνέστο Βαλβέρδε και φέρεται αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους την επιλογή του, αφήνοντας την ομάδα στα χέρια του Βάσκου με προοπτική πολλών ετών. Ωστόσο, όσο πληθαίνουν γύρω του οι μουρμούρες, δεν αποκλείεται να ζητήσει το λόγο από τον προπονητή ή και να "ενισχύσει" το προπονητικό τιμ με ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, που να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, ώστε να δίνει σε όλους (προπονητές και παίκτες) να καταλάβουν τι σημαίνουν για την ψυχολογία του κόσμου τα ματς με τους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας έρχεται κάποιος στο μυαλό;

* Από την γκρίνια των "παλιών" που έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση, δεν γλίτωσαν ούτε κάποιοι παίκτες, με τον Ντουντού να συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά. "Ή θα είναι τραυματίας ή θα είναι στον κόσμο του", ήταν το σχόλιο που ακούστηκε όταν λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ σε ένα απρόσεκτο γύρισμα από το κέντρο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags