Facebook Pixel "Δεν είμαι τελειωμένος"
| 2013-02-24 17:20:00

"Δεν είμαι τελειωμένος"

"Δεν είμαι τελειωμένος"

O Βασίλης Πλιάτσικας μίλησε για την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα της Σάλκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Τι είπε για την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα...

Αναλυτικά ο Πλιάτσικας μίλησε στον Sentra 103,3 για:

Αν περίμενε πριν από τέσσερα χρόνια πως θα μετακόμιζε από την ΑΕΚ σε μια κορυφαία γερμανική ομάδα: «Ηταν ένα όνειρο για μένα να παίξω στο εξωτερικό. Επαθα ένα μικρό σοκ όταν έμαθα πως θα ήταν στην Σάλκε. Εχει πολύ κόσμο, πάνω από 100.000 μέλη σε όλη την Γερμανία. Αρχικά ήταν δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. Δεν έχω πετύχει αυτά που μπορώ. Είχα πολλά προβλήματα και δεν είχα την κατάλληλη στήριξη από κάποιους ανθρώπους. Στόχος μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου».

Για το πότε θα παίξει: «Δεν είναι εύκολο σε μια τέτοια ομάδα όπως η Σάλκε να είσαι καν στον πάγκο. Εξαρτάται από το πώς θα πάει ένα παιχνίδι και πως σκέπτεται ο προπονητής. Περιμένω να αρπάξω την ευκαιρία».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εχω καιρό να το παρακολουθήσω λόγω υποχρεώσεων. Στεναχωριέμαι με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο πια. Το έχουν παραμελήσει. Μόνο ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα και όλοι ξέρουν πως από το καλοκαίρι θα είναι ο πρωταθλητής. Δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το μόνο ενδιαφέρον είναι πως με την κρίση οι ομάδες χρησιμοποιούν νέα παιδιά».

Για το αν ο τραυματισμός του στον αγώνα της Εθνικής με την Ουκρανία (18/11/2009) στα πλέι οφ του Μουντιάλ ήταν το ζενίθ και το ναδίρ της καριέρας του: «Τότε δεν πίστεψα πως θα μου στερούσε την συμμετοχή στο Μουντιάλ. Θεωρούσα πως σε 2-3 μήνες θα επέστρεφα αλλά τελικά έμεινα 18 μήνες εκτός και εκεί ήταν σαν να σταμάτησα την μπάλα. Υπέστη ρήξη οπίσθιου χιαστού, ένας τραυματισμός που σε κρατάει εκτός από ένα χρόνο ως δεκαοκτώ μήνες. Δεν συμβαίνει συχνά σε ποδοσφαιριστή. Ηταν ένα μάθημα για μένα. Να δοκιμάσω κατά πόσο μπορώ να το ξεπεράσω. Όταν έπαιξα και πάλι μπάλα ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα. Το Μουντιάλ είναι ένα όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και όταν το έχασα, στεναχωρήθηκα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Αυτή την στιγμή όχι. Θα προσπαθήσω να μείνω στην Σάλκε. Ηθελα να φύγω αλλά από την στιγμή που δεν βρήκα κάτι καλύτερο θέλω να μείνω. Είμαι πιο ήρεμος εδώ και η ζωή είναι πιο χαλαρή με λιγότερη πίεση. Δουλεύω πολύ σκληρά και στην Β' και στην Α' ομάδα. Ο προπονητής μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και το πιο σημαντικό είναι να ξαναβρώ τον εαυτό μου έτσι ώστε να διεκδικήσω αυτά που μπορώ πραγματικά».

Για τον Ραούλ: «Ηταν ένα όνειρο που συνεργάστηκα μαζί του. Τεράστιος άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Μια προσωπικότητα τόσο απλή στα αποδυτήρια που σε γεμίζει με το παραμικρό. Ηταν ένα μάθημα για μας».

Για τον στόχο του: «Δεν είμαι τελειωμένος. Θέλω να το δει ο κόσμος. Μέχρι το καλοκαίρι, υπάρχει πολύς δρόμος. Δεν τα παρατάω».

Για τον Στέλιο Μαλεζά: «Δεν είπαμε κάτι πριν το ματς. Κάνουμε παρέα. Βλέπαμε μαζί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι πολύ που είναι στην Γερμανία. Τον εκτιμούν πολύ τον Στέλιο στην ομάδα του. Είναι ένα πολύ ήρεμο παιδί και τον έχει αποδεχτεί πολύ καλά και ο κόσμος και η ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags