Facebook Pixel "Για το «Χ» και βλέπουμε..."
| 2013-03-03 13:00:00

"Για το «Χ» και βλέπουμε..."

"Για το «Χ» και βλέπουμε..."

Ο Παντελής Θαλασσινός, γνωστός τραγουδοποιός και οπαδός της ΑΕΚ, μιλάει στον sportdog για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Τι λέει για το ελληνικό ποδόσφαιρο που "όλα τα στήνουν"!

Είναι ΑΕΚτζής από κούνια και το δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Μέχρι και τραγούδι για την Ένωση έχει γράψει (Φανέλα με Δικέφαλο), αλλά σίγουρα είναι αγαπητός και σε οπαδούς άλλων ομάδων.

Ο λόγος για τον Παντελή Θαλασσινό, του οποίου η μουσική μας ταξιδεύει εδώ και τρεις δεκαετίες. Από το 1986 με τους Λαθρεπιβάτες, μέχρι σήμερα οπότε εδώ και χρόνια ακολουθεί "σόλο" καριέρα με τελευταίο σταθμό της δισκογραφικής του πορείας τα "Δέκα τραγούδια της Ελπίδας".

Την Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, οπότε ο σκύλος δεν θα μπορούσε να μη ζητήσει το σχόλιο του Παντελή Θαλασσινού για το ματς. Ο ίδιος κράτησε χαμηλά την μπάλα, αφού δεν αρέσκεται στις τυμπανοκρουσίες και στις ηχηρές δηλώσεις. Εξέφρασε όμως το παράπονό του για την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία επηρεάζει και την αγαπημένη του ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον sportdog:

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό;

"Ας μπούμε για το Χ και βλέπουμε κατά τη διάρκεια του ματς. Πιστεύω ότι αν παίζαμε έτσι από την αρχή, δεν θα χάναμε τόσα παιχνίδια και δεν θα ήμασταν σε αυτή τη δυσμενή θέση".

Στο γήπεδο θα πας;

"Εννοείται πως θα πάω. Μαυρίζει η καρδιά μου με την κατάσταση της ΑΕΚ και όπως της συμπεριφέρονται...".

Θεωρείς ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές ευθύνονται που η ΑΕΚ παλεύει ακόμα για την παραμονή της;

"Δεν θα πάω μακριά. Όλοι είδαμε την έγινε την προηγούμενη αγωνιστική. Με τον Πλατανιά μας αδίκησαν. Περίμενε την ΑΕΚ στη γωνία ο διαιτητής και στην πρώτη περίεργη φάση έδωσε πέναλτι. Τώρα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, μετά τον Ολυμπιακό και με τη Βέροια δεν αποκλείεται να παλεύουμε ξανά στις τελευταίες θέσεις...".

Απαισιόδοξο σε ακούω...

"Βλέπω το σύνολο και όχι το μέρος. Σίγουρα με καίει η ομάδα μου, αλλά είμαι οπαδός της άποψης ότι αν πάει καλά το ποδόσφαιρο, θα πάει και η ΑΕΚ! Στην Ελλάδα το άθλημα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έχει υποβαθμιστεί. Δεν βλέπουμε πλέον μπάλα. Πρέπει οι φίλαθλοι να αγαπήσουν πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά την ομάδα τους. Διαφορετικά τα γήπεδα θα μείνουν παντελώς έρημα. Όλα τα στήνουν πλέον. Διαιτητές και παράγοντες έχουν συγγενέψει. Πρέπει να γίνουν ραγδαίες μεταρρυθμίσεις. Να ακολουθηθούν ευρωπαϊκά πρότυπα. Για παράδειγμα, όπως στην Πορτογαλία, να απαγορευτούν οι δανεισμοί παικτών σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας".

Υπάρχει ελπίδα για να γίνουν όλα αυτά;

"Όλα ξεκινάνε από την κοινωνία. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση και μετά στο ποδόσφαιρο. Εμείς φταίμε που ψηφίζαμε τους πολιτικούς αυτούς που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μας έκλεβαν. Τώρα, όμως, που αποκτήσαμε τη γνώση, ας βρούμε και τη συμμόρφωση. Κακά τα ψέματα, τι θα μας προσφέρει αν ο Τσοχατζόπουλος παραμείνει στη φυλακή; Τα λεφτά να πάρουν πίσω και ας τον αφήσουν έξω ελεύθερο... Δεν βλέπω όμως να γίνονται κινήσεις ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις οικονομικές ατασθαλίες".

Ποιο μήνυμα θα έστελνες στους ομοϊδεάτες οπαδούς της ΑΕΚ;

"Πάμε όλοι γήπεδο την Κυριακή"

Συντάκτης: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags