Facebook Pixel «Διώξτε τον, δεν κάνει»!
| 2011-03-14 22:03:00

«Διώξτε τον, δεν κάνει»!

«Διώξτε τον, δεν κάνει»!

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για την κριτική που δέχεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μεταγραφές για να ενισχύσει το καλοκαίρι το υπάρχον υλικό του. Ένα πράγμα χρειάζεται. Έναν προπονητή! Τέλος, είναι ξεκάθαρο ο άνθρωπος, δηλαδή ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κάνει!

Ούτε ένα ντέρμπι εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει, ούτε με 15 βαθμούς διαφορά δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και συνεχώς μας ξενερώνει με τις τραγικές του αλλαγές. Τι έχει καταφέρει δηλαδή ο Ισπανός τεχνικός, ο αποτυχημένος με την Βιγιαρεάλ;

Μπάλα δεν είδαμε με εξαίρεση λίγα παιχνίδια φετινά όπως και στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Τότε που ο... άχρηστος πήρε νταμπλ με το πρωτάθλημα να είναι εξασφαλισμένο από τον Ιανουάριο και όχι από τον Νοέμβριο όπως οφείλει! Τότε που στο κύπελλο έχανε από την ΑΕΚ και το πήρε (αν είναι δυνατόν!) στα πέναλτι μετά από καμιαά15αρια εκτελέσεις και από τις δύο ομάδες. Κουτσό νταμπλ δηλαδή.

Καλά, για φέτος δεν το συζητάμε. Στρωμένη ομάδα πήρε, έτοιμη, πλαισιωμένη από δέκα μεταγραφές και τι κατάφερε; Ευρώπη δεν είχε να παίξει και να αποκλείσει τον Ολυμπιακό όπως είχε κάνει με την Ανόρθωση στην πρώτη του θητεία. Στο πρωτάθλημα βρέθηκε ακόμη και στην δεύτερη θέση για 1-2 αγωνιστικές, έχασε από Ηρακλή, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, ενώ κέρδιζε με 1-0, και από την ΑΕΚ στο 90’!

Στο Κύπελλο «ντρόπιασε» τον Ολυμπιακό αφού αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά. Τώρα έχει μόνο 10 βαθμούς μπροστά την ομάδα τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και δεν μπορεί ο... άχρηστος να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Και περιμένουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να δούμε αν θα μπορέσει να κερδίσει. Γιατί αν δεν κερδίσει την ΑΕΚ η λύση είναι μία!
Να ξεσηκωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού και να διώξει με τις κλωτσιές τον Βαλβέρδε! Τέλος ως εδώ κύριε Βαλβέρδε, δεν πάει άλλο. Δεν έχεις καταλάβει ότι εδώ είναι Ολυμπιακός και όχι Εσπανιόλ ή Βιγιαρεάλ! Αντε στο... χωριό σου και άσε μας στην ησυχία μας. Να έρθει ένας μεγάλος προπονητής να φτιάξει τον Ολυμπιακό που πρέπει.

Να κατακτά το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο και να παίρνει το κύπελλο με συνοπτικές διαδικασίες. Να πηγαίνει τουλάχιστον μέχρι τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ και βέβαια όλα αυτά χωρίς ήττα στην Ελλάδα, για να μην πω μόνο με νίκες παντού! Αντε στο καλό Βαλβέρδε!

Υ.Γ: Έτσι είναι κύριοι, γιατί σε αυτή την χώρα πολύ εύκολα ισοπεδώνουμε τους πάντες! Όχι, ο Βαλβέρδε δεν είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο. Στην Ελλάδα όμως είναι μακράν του δευτέρου ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! Τέλος και ας πείτε ότι έχω «κόλλημα» με τον Βαλβέρδε! Σε 26 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει 21 νίκες, 4 ήττες και μια ισοπαλία.

Ναι, έχει χάσει τα ντέρμπι εκτός έδρας και σίγουρα έχει και αυτός ευθύνες. Μήπως όμως στην Τούμπα θα έχανε αν ο Κωνσταντινέας δεν έβλεπε πέναλτι (μόνο αυτός); Μήπως φταίει αυτός που ο Πάρντο έκανε δώρο το 1-1 ή που ο Ζαϊρί πάνω στην γραμμή έχασε το 0-2; Υπάρχουν και όρια κύριοι και οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό να βλέπουμε ψύχραιμα πάντα τα πράγματα. Ούτε να θριαμβολογούμε με υπερβολή στις νίκες ούτε να ισοπεδώνουμε στις ήττες. Ποιος είναι δηλαδή ο προπονητής που κάνει στον Ολυμπιακό, για να καταλάβω. Ο Βαλβέρδε σε 2 χρονιές έχει 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.

«Καθαρισμένα» πρωταθλήματα από τον Ιανουάριο! Και τις δύο χρονιές πήρε πληγωμένες ομάδες και τις έφτιαξε από την αρχή! Ή μήπως κάνω λάθος; Πέρσι ξεχνάτε πού ήταν ο Ολυμπιακός; Πέμπτος τερμάτισε, διασύρθηκε από όλους στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο αποκλείστηκε από τις Σέρρες και ήταν τόσο θλιβερή η εικόνα που σε έπιαναν τα κλάματα!

Τι παρέλαβε τον Αύγουστο; Μια ομάδα αποκλεισμένη από μια ομάδα του Ισραήλ, με τρανταχτά προβλήματα και 10 νέους παίκτες. Όφειλε δηλαδή να πάρει το πρωτάθλημα φτιάχνοντας και μια ομάδα από την αρχή! Και το έκανε, και ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο στην Ελλάδα!

Τι άλλο έκανε, που όπως είδα και σε αρκετά μηνύματα σας τον κατηγορείται για τις επιλογές του από την Ισπανία και μόνο. Ο Φετφατζίδης είναι Ισπανός; Που ήταν πριν έρθει ο Βαλβέρδε; Ο Ποτουρίδης και αυτός Ισπανός; Ο Μανιάτης που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, μήπως είναι από την Ανδαλουσία; Για να τα δούμε όλα ψύχραιμα και δίκαια. Και βέβαια έκανε λάθη ο Βαλβέρδε. Δεν είναι Φέργκιουσον αλλά δεν είναι και της πλάκας!

Ενας προπονητής με σωστό προγραμματισμό, που ξέρει την δουλειά του και φτιάχνει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο είναι και το αποδεικνύει για δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό. Ή μήπως το ότι η Εσπανιόλ έφτασε στον τελικό του UEFA ήταν μικρό πράγμα; Η ότι η Ατλέτικο Μπιλμπάο τα πήγε περίφημα με αυτόν τον προπονητή; Πάμε και στις μεταγραφικές του επιλογές. Τι έχει ζητήσει ο Βαλβέρδε; Την πρώτη χρονιά ζήτησε Όσκαρ, Ντούντα, Ντούσερ. Ήρθε μόνο ο Οσκαρ που απέτυχε! Οι άλλες δύο επιλογές του όμως; Τι θα έκαναν αν η τότε διοίκηση είχε καταφέρει να τους φέρει;

Πάμε φέτος. Τι ζήτησε; Τον Φουστέρ. Από τους καλύτερους του φετινού πρωταθλήματος. Τον Ουρτάδο. Δεν έπεισε στην πρώτη του χρονιά ο επί 12ετια βασικός «κόφτης» της Εσπανιόλ. Κάτι έγινε για να μην πιάσει, κάποιοι φταίνε που έμεινε 2 μήνες εκτός για έναν τραυματισμό που ήταν για 10 μέρες και σίγουρα δεν φταίει ο Ουρτάδο και ο Βαλβέρδε. Και πάλι όμως λέω ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Μήπως θυμάστε τι είχε πει ο Βαλβέρδε για τον Ντουντού όταν το καλοκαίρι του 2008 τον έπαιρνε από μόνη της η διοίκηση;

Να σας πω εγώ. Δεν τον ήθελε. Και δυστυχώς δικαιώθηκε γιατί ο Βραζιλιάνος δεν είναι για να παίρνει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Τον Ρόμενταλ γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε; Γιατί είχε ξεκάθαρη άποψη πως δεν κάνει για τον Ολυμπιακό που θέλει να φτιάξει. Και δικαιώθηκε και πάλι! Ποιος πήρε τον Μιραλάς και τον έβαλε να παίξει όπως πρέπει; Ο Βαλβέρδε όπως και το ίδιο έκανε με τον Μοντέστο που τον εκμεταλλεύτηκε 100%. Ο Βαλβέρδε είναι προπονητής που μπορεί να πηγαίνει ένα βήμα πιο πάνω συνεχώς τον Ολυμπιακό!

Με αποδείξεις και όχι με λόγια. Και εν κατακλείδει κύριοι, αν αυτός ο προπονητής έχει «θέμα» με τα εκτός έδρας ντέρμπι αλλά παίρνει τα πρωταθλήματα από τον Ιανουάριο, τότε αυτόν θέλω! Δηλαδή πέρσι που ο Ολυμπιακός μία με Ζίκο και μετά με Μπάντοβιτς κέρδισε τον ΠΑΟ και μετά βγήκε 5ος, είναι καλύτερος; Αυτό θέλετε; Δεν νομίζω...

Υ.Γ. 2: Ο νέος Δημητράκης κάνει ό,τι μπορεί για να «φάει» τον Βαλβέρδε. Το θέμα είναι αν ο Μαρινάκης αποδειχθεί πιστός σε αυτά που λέει όλο τον χρόνο. Ότι ο Βαλβέρδε είναι το απόλυτο αφεντικό στο Ρέντη. Γιατί αν το πιστεύει πρέπει άμεσα να κόψει τον «βήχα» στον νέο Δημητράκη!


Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags