Facebook Pixel «Προστατέψτε τους κύριοι της ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και των ΠΑΕ»
| 2011-03-15 16:54:00

«Προστατέψτε τους κύριοι της ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και των ΠΑΕ»

«Προστατέψτε τους κύριοι της ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και των ΠΑΕ»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι στην Κέρκυρα, στον αγώνα με τον Άρη, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών.

Ο ΠΣΑΤ ζητά από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τους δημοσιογράφους και αποφάσισε να καταγγείλει το θλιβερό περιστατικό στον αθλητικό δικαστή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια αγωνιστική οι αθλητικοί συντάκτες βίωσαν στο πετσί τους, την αναρχία και αναξιοπιστία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των δημοσιογραφικών θεωρείων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Επιτέλους κύριοι της ΕΠΟ, της Superleague και των ΠΑΕ, θα προστατέψετε, όπως έχετε υποχρέωση, τον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων, ή θα εξακολουθήσετε να σφυρίζετε αδιάφορα και να αδιαφορείτε, αν δεν ενθαρρύνετε κιόλας, τις επιθέσεις οπαδών σας, κατά κανόνα από την κερκίδα των «επισήμων», σε βάρος των συναδέλφων μας που απλώς κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα περισσότερο;

Την περασμένη Κυριακή, το κατάπτυστο και κακόγουστο έργο της επίθεσης στους λειτουργούς του Τύπου, μεταφέρθηκε και... παίχτηκε στο γήπεδο της Κέρκυρας, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα Κέρκυρα-Άρης, οι συνάδελφοι-μέλη του ΠΣΑΤ, Δημήτρης Πιπερίδης και Αλέξης Σαββόπουλος, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι μη μέλη του Συνδέσμου, βίωσαν συνθήκες ζούγκλας, απόλυτης αλητείας και χουλιγκανισμού, από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι με καταγγελία που απέστειλαν στον ΠΣΑΤ, δέχθηκαν επίθεση, όχι μόνο λεκτική αλλά τους ασκήθηκε ψυχολογική και σωματική βία, ενώ εκλάπη και μηχάνημα ραδιοφωνικής μετάδοσης του σταθμού «ΑΡΗΣ FM 92,8».

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε να καταγγείλει στον αθλητικό δικαστή το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας, που έχει την ευθύνη φύλαξης των δημοσιογραφικών θεωρείων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags