Facebook Pixel «Θέλουμε να αλλάξουν οι συνθήκες»
| 2011-03-15 17:55:00

«Θέλουμε να αλλάξουν οι συνθήκες»

«Θέλουμε να αλλάξουν οι συνθήκες»

Για τη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά στην απουσία από το σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας μίλησε ο Στέφανος Ησαϊας.

«Θέλουμε να αλλάξουν οι συνθήκες κι αυτό είχαμε προσπαθήσει να πούμε και με πρόταση μομφής πριν από 10 μέρες», είπε ο σύμβουλος της πράσινης ΠΑΕ στον «Sentra FM».

Για τις προτάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν τις αποστείλαμε μόνο στην Superleague, αλλά και στην ΕΠΟ και στον κ. Μπιτσαξή. Όπως διαβάσαμε την επιστολή του κ. Μπιτσαξή δεν καταλάβαμε πως γίνεται η επιστροφή του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ. Θέλουμε να αλλάξουν οι συνθήκες κι αυτό είχαμε προσπαθήσει να πούμε και με πρόταση μομφής πριν από 10 μέρες. Πιθανόν μέσα σε μια ψηφοφορία που είναι την επομένη του ντέρμπι, δεν είναι το ευκολότερο σημείο να μιλήσει κάποιος να πει την γνώμη του. Υγιώς σκεπτόμενοι παράγοντες και φίλαθλοι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από το ποδόσφαιρο που βλέπουμε σήμερα. Έχουμε ευθύνες όλοι, στο μερίδιο που μας αναλογούν και ειδικά οι «μεγάλοι» περισσότερες».

Για την προεδρία της λίγκα: «Είναι μια πάγια αρχή που έχουμε, της διάκρισης αρμοδιοτήτων κι εξουσιών. Είναι ασφαλιστική δικλείδα».

Για την διαιτησία: «Αν υπάρχουν δυο μέρη και το ένα ελέγχει το άλλο τότε θα είναι δύσκολο να μην γίνει σωστά η δουλειά. Θα πρέπει οι ίδιοι που τον έβαλαν να λογοδοτήσουν. Κι αυτοί που τον όρισαν κι αυτοί που τον εκπαίδευσαν κτλ. Τα πρόσωπα ανανεώνονται, άρα θα πρέπει να ανανεώνονται και οι παρατηρητές. Άλλο ένα επιχείρημα ότι θα πρέπει όλα να εξεταστούν από μηδενική βάση. Αν κάποιος ορίζει και κάποιος άλλος ελέγχει είναι πιο δύσκολο να γίνει λάθος. Η διαιτησία να σπάσει σε δυο μέρη».

Για τους ξένους παρατηρητές: «Δεν βλέπω τον λόγο, ιδεοληπτικά να είμαστε κατά της δυνατότητας αυτής. Αν έρθει κάποιος και μας προσφέρει τεχνογνωσία και να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί να μην γίνει; Επί της ουσίας. Δεν θα είναι μια τρόικα που θα έρχεται από έξω και θα ελέγχει εμάς τους… ιθαγενείς. Άξια στελέχη που μπορούν να προσφέρουν, γιατί να μην συμβάλουν; Δεν είναι κριτική ότι δεν υπάρχει κανένας έντιμος ή ότι όλοι είναι ανίκανοι. Σε πολύ προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, τα στελέχη που έχουν διοργανώσει, κάτι έχουν κάνει καλά. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει κι εδώ».

Για τους πέντε διαιτητές: «Συμφωνούμε. Το κόστος του να έχουμε καλύτερη διαιτησία, θα μειώσει το κόστος στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την βία: «Ας επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται κι ας καταλήξουμε να γίνονται με συγκεκριμένους τρόπους. Τις έχουμε επεξεργαστεί τις προτάσεις μεθοδικά και συνειδητά τις μεταθέσαμε για τώρα κι όχι μετά το ντέρμπι. Πέρα από το εφήμερο να το κάνουμε για το καλό όλων μας».

Για τις ποινές: «Συμφωνώ να εναρμονιστούμε με το δίκαιο της UEFA. Προτείνουμε λοιπόν σύσταση ομάδων εργασίας για να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους. Ας πούμε για ποια αποδεικτικά στοιχεία να χρησιμοποιούνται, όπως βίντεο του αγώνα. Δεν κρύβει αιχμή για το ντέρμπι. Κι επιλέξαμε να τα βγάλουμε τώρα κι όχι μετά το ντέρμπι για να μην νομίζουν ότι το κάναμε στο πλαίσιο αντιπαλότητας στον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατόν να τα βλέπουμε στην τηλεόραση και μετά να μην λαμβάνονται υπόψιν. Πρόταση το κανάλι που έχει δικαιώματα να δίνει το υλικό».

Για την ασφάλεια εντός γηπέδου από σεκιούριτι: «Αυτό είναι πάγια θέση και της Superleague η όλη σχέση με την ΕΛ.ΑΣ να επαναπροσδιοριστεί. Αν συμφωνούμε επί της αρχής θα βρούμε τρόπο να λειτουργήσει αυτό το πλάνο. Όταν θα είναι ξεκάθαρο ποιος έχει ευθύνη και δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς θα βρεθούν οι τρόποι γιατί τώρα πάνε μπαλάκι οι ευθύνες. Πιστεύω ότι οι οπαδοί αυτό που θέλουν είναι το καλό της ομάδας τους, όπως φαίνεται κι από ευρωπαϊκούς αγώνες. Τίποτα δεν είναι εύκολο απ' αυτά που προτείνουμε αν εξαιρέσουμε 5 διαιτητές».

Για τα ΜΜΕ: «Αναφερόμαστε σ' αυτό που λέει όλος ο κόσμος. Σε δημοσιεύματα εμπρηστικά που ωθούν τον κόσμο στη βία. Λέμε ρητά ότι θα πρέπει να υπάγεται στην πολιτεία αυτό το όργανο σε συνεργασία και με ΕΣΗΕΑ. Πρότασή μας ο πρόεδρος να εκλέγεται εκ περιτροπής κι από κλήρωση για να μην δημιουργούνται στρατόπεδα. Αν όλοι γίνουν πρόεδροι όλοι κτλ μειώνονται οι εξαρτήσεις. Μειώσεις επαγγελματικών συμβολαίων, δανεικών παικτών κτλ. όλα αυτά είναι μέτρα για να μην γίνονται στρατόπεδα. Φτιάξαμε ένα όργανο τα πρώτα χρόνια προχώρησε και φτάσαμε να μπαίνουμε σε στρατόπεδα.

Προτείνουμε ενίσχυση με profession management της λίγκας. Για το ποσοστό που θα πρέπει να παίρνουν ομάδες που δεν συμμετέχουν στην Ευρώπη τώρα, η σκέψη μας είναι ότι οι ομάδες μας που βγαίνουν στην Ευρώπη έχουν να κερδίσουν από την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό το μέτρο του να ενισχύονται οι ομάδες, πηγαίνει χέρι-χέρι με το να θεσμοθετηθεί το όργανο με τα έσοδα να πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τα επαγγελματικά συμβόλαια και τους δανεικούς: «Να επιβληθεί μέγιστος αριθμός. Προφανώς τα ερεθίσματά μας προέρχονται από ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν φωτογραφίζουμε τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το θέμα μας να κριτικάρουμε τον Ολυμπιακό. Προτείναμε κάποια μέτρα που αύριο μπορεί να αφορούν εμάς».

Για το ότι ο Δημήτρης Γόντικας δεν θα παραστεί στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας: «Πολύ απλά το σημερινό Δ.Σ. δεν είναι για να συζητηθούν προτάσεις. Σήμερα συγκαλέστηκε για να αποφασίσει για αντίδρασή του στην πρόταση Μπιτσαξή. Τα είχαμε πει εμείς πριν 10 μέρες. Αν κάποια στιγμή γίνει κουβέντα σ' αυτά τα πλαίσια φαντάζομαι ότι κι ο Παναθηναϊκός θα ήταν εκεί».

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags