Facebook Pixel «Αλλάζουμε, γιατί… βουλιάζουμε»!
| 2011-03-16 00:53:00

«Αλλάζουμε, γιατί… βουλιάζουμε»!

«Αλλάζουμε, γιατί… βουλιάζουμε»!

Η αναδιάρθρωση της Football League 2 ήταν το κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης της κατηγορίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στόχος της ομοσπονδίας είναι από την μεθεπόμενη σεζόν (2012-13), το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 23 ομάδες. Αρχικά, ανάμεσα στις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ για το μέλλον της κατηγορίας είναι το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να παιχθεί σε δύο ομίλους, όπου θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα ανέβουν πέντε από το Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Σε τρία χρόνια θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μείωση των ομάδων, ώστε το πρωτάθλημα στην τελική του μορφή να έχει έναν όμιλο των 20 συλλόγων, καθώς επίσης και να υπάρξει εγγυημένος προϋπολογισμός για τα σωματεία που μετέχουν στην κατηγορία, που θα φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης, αναφερόμενος στις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ, είπε:
"Η οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα και τις ομάδες της Football League 2, η κατάσταση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη. Πήραμε αποφάσεις που θέλουν μεγάλη δύναμη και τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
Να γίνει μείωση των ομάδων ώστε να γίνουν 20 την επόμενη τριετία για να κάνουμε βιώσιμη την κατηγορία. Την επόμενη σεζόν θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα προκύψει ένα όμιλος των 23 ομάδων.Οι ομάδες που βρίσκονται στην κατηγορία θα έχουν εγγυημένο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, ενώ η διοργανώτρια θα πρέπει να έχει το μετοχολόγιο των ομάδων, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα μέλη κάθε ομάδας.

Επίσης θα συζητήσουμε με την ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας. Θα προτείνουμε να γίνεται κλήρωση διαιτητών από όμορους νομούς ώστε να μειωθεί το εξοδολόγιο. Ακόμη οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον 250 μέλη που θα προσφέρουν 200 ευρώ το χρόνο στην ομάδα, με την εποπτεία της διοργανώτριας αρχής".

Tέλος, προτάθηκε να μην επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικών παικτών, ενώ οι μισθοί των ποδοσφαιριστών να είναι στα επίπεδα των αντίστοιχων που ισχύουν πλέον στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags