Facebook Pixel Ζυγαριά για Χάβο, Χιμένεθ ο ημιτελικός
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-16 18:58:00

Ζυγαριά για Χάβο, Χιμένεθ ο ημιτελικός

Ζυγαριά για Χάβο, Χιμένεθ ο ημιτελικός

Φωτιά είναι ο σημερινός ημιτελικός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Και μια διάσταση απ’ αυτό το ματς αφορά σίγουρα και τους προπονητές των ομάδων.

Είναι δεδομένο ότι όποιος αποκλειστεί θα ακούσει γκρίνιες και η απώλεια του κυπέλλου θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αν θα μείνει και την επόμενη σεζόν. Στον τελικό είτε η ΑΕΚ, είτε ο ΠΑΟΚ θα είναι φαβορί.

Κι αν εν τέλει κατακτηθεί ο τίτλος, σίγουρα θα λειτουργήσει υπέρ και του προπονητή. Ανεξαρτήτως αν θέλει να μείνει ο π.χ. Χιμένεθ, είναι δεδομένο ότι ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος καλώς ή κακώς. Κι έτσι μπορεί να αλλάξει και η στάση της ΑΕΚ απέναντί του.

Συνεπώς το αποψινό ματς θα αποτελέσει κριτήριο και για το τι μέλλει γενέσθαι, πάντα, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα σηκωθεί η κούπα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου ή τον Ατρόμητο.

Σαφώς ο Χάβος τα έχει πάει ως τώρα καλύτερα στον ΠΑΟΚ. Συνάντησε τρομερές δυσκολίες κι ένα βαρύ πρόγραμμα. Κι έχει ανταπεξέλθει ως τώρα εξαιρετικά βάσει συνθηκών. Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το κύπελλο και μείνει εκτός προκριματικών τσάμπιονς λιγκ, τότε η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη. Το κύπελλο, λοιπόν, είναι αυτό που θα αποτελέσει ζυγαριά παραμονής, λογικά. Διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι ο ΠΑΟΚ να στραφεί με το τέλος της σεζόν σε ένα πιο βαρύ όνομα για τον πάγκο του.

Στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ έχει ήδη αρχίσει να αμφισβητείται εδώ κι αρκετό καιρό με τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας και τις επιλογές του. Η ΑΕΚ δύσκολα κι αυτή θα μπορέσει να βγει μέσω πλέι οφ στα προκριματικά, άρα ποντάρει στο κύπελλο κυρίως. Κι έτσι θα κερδίσει πόντους και ο Ισπανός.

Και οι δυο ομάδες είναι διψασμένες για ένα τρόπαιο. Ο κόσμος τους θα χαρεί και το κλίμα θα αλλάξει με μια πρόκριση. Ο αποκλεισμός, όμως, θα φέρει μουρμούρες κι όπως ξέρουμε οι πρώτοι που τα ακούνε είναι οι προπονητές. Γι’ αυτό και ο σημερινός ημιτελικός θα κρίνει πολλά σε διάφορα επίπεδα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags