Facebook Pixel Tου... έβαλαν χέρι για την Ευρώπη!
| 2013-03-30 22:24:00

Tου... έβαλαν χέρι για την Ευρώπη!

Tου... έβαλαν χέρι για την Ευρώπη!

Το πολύ ωραίο γκολ του Ναζλίδη στο 4' και το καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Πουτουρίδη στο 22', υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε ακόμα μία ήττα στο ΟΑΚΑ, 0-1 από τον Πλατανιά.

Άλλη μία «σφαλιάρα» στο γήπεδό του υπέστη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχασε στην έδρα του με 1-0 από τον Πλατανιά, ενώ δικαίως φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε μετά το γκολ. Με την ήττα αυτή οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στην πέμπτη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε νωρίτερα από τον ΟΦΗ, ενώ οι Κρητικοί ουσιαστικά με το «διπλό» αυτό κλείδωσαν την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Ναζλίδης έγινε... Καντονά!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Πλατανιά, καθώς ο Ναζλίδης αποφάσισε να... μιμηθεί τον Ερίκ Καντονά που ήταν στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Μόλις στο 4ο λεπτό και ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν ακόμα ζεσταθεί καλά – καλά, ο Κανακούδης έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο άσος των Κρητικών με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, αφήνοντας «άγαλμα» τον Καρνέζη. Το γκολ αυτό αν και... πάγωσε τους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, υποχρέωσε παράλληλα τους ποδοσφαριστές του Φάμπρι να βγουν μπροστά και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης. Στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 20' έχασαν μία καλή ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Εσπάρθα που μπλόκαρε ο Κηπουρός.

Πώς γίνεται να μην είδε αυτό το χέρι;

Στο 22' και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο, υπήρξε πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» το οποίο ο διαιτητής Τριτσώνης δεν είδε. Ο Ζέκα έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Πουτουρίδης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, ωστόσο ούτε ο ρέφερι ούτε ο επόπτης είδαν τίποτα. Η φάση αυτή έβγαλε εκτός ρυθμούς τους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν και πάλι στο 30' με ένα σουτ του Καζιγιάμα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το γύρισμα του Σπυρόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Το 0-1 έμεινε τελικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου...

Τα σουτ του Κουίνσι, ο Κηπουρός και το... άχαστο!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρι προχώρησε σε δύο αλλαγές, καθώς έριξε στο ματς τους Φιγκερόα και Κουίνσι αντί των Τοτσέ και Εσπάρθα. Ο Παναθηναϊκός ήταν δραστήριος στα πρώτα λεπτά και πίεσε για την ισοφάριση, όμως απέναντι του βρήκε τον Κηπουρό, ο οποίος ήταν σε καλή μέρα. Στο 51', στο 57' και στο 61' είπε «όχι» σε σουτ του Κουίνσι, ενώ στο 60' ο Μαυρίας αστόχησε σε μοναδική ευκαιρία. Ο Σπυρόπουλος τον βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή, αυτός κοντρόλαρε στο σημείο του πέναλτι, όμως το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Απογοήτευση στο γήπεδο και στην κερκίδα...

Μετά την ολοκλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έριξε σημαντικά τους ρυθμούς του, εξέλιξη που βοήθησε τον Πλατανιά να κρατήσει πιο άνετα το υπέρ του σκορ. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για το «τριφύλλι» ήταν στο 82', όταν ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Μαρίνος έστρωσε με το κεφάλι στον Κουίνσι, όμως το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή, σταμάτησε για ακόμα μία φορά πάνω στον Κηπουρό. Η απάντηση πάντως του Πλατανιά ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Καρνέζης έδιωξε εκπληκτικά το σουτ του Πουτουρίδη στη γωνία του. Έτσι λοιπόν και παρά την πίεση του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά, ο Πλατανιάς κατάφερε να φύγει από το ΟΑΚΑ με ένα μεγάλο «διπλό» που κλείδωσε και την παραμονή του στην κατηγορία.
 

Οι συνθέσεις


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Καζιγιάμα, Μαυρίας (69’ Ντίνας), Γιοκίν (46’ Κουΐνσι), Τοτσέ (46’ Φιγκερόα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Χουχούμης, Βελάσκες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40’ Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τέτε (61’ Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Γιάννου (71’ Γιακουμάκης).

Στον πάγκο: Ζαλουντοκ, Κουρτεσιώτης, Μιρτσέτα, Ονιέμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags