Facebook Pixel Το σκάνδαλο του αιώνα ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Λίνεν! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-03-31 16:17:00

Το σκάνδαλο του αιώνα ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Λίνεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σκάνδαλο του αιώνα ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Λίνεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιά Μπάγερν και ποιό Αμβούργο; Το 1978 η Γερμανία έζησε το σκορ - σκάνδαλο την τελευταία αγωνιστική εκείνης της Μπουντεσλίγκα.

Οχι ένα, ούτε δυο, αλλά 12 γκολ έφαγε η... Ντόρτμουντ του... Ρεχάγκελ για να πάρει το πρωτάθλημα η Γκλάντμπαχ του... Λίνεν. Και πάλι δεν τα κατάφεραν! Η Κολόνια έβαλε κι αυτή όσα ήθελε!

Προκάλεσε λοιπόν σοκ το 9-2 της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στο Αμβούργο;

E, και; Στη Γερμανία ακόμη θυμούνται τα όσα έγιναν στο φινάλε του πρωταθλήματος 1977-78. Είναι 29 Απρίλη και η Μπορούσια του Μένχενγκλάντμαχ παλεύει για τον τίτλο με την Κολονία.

Ισοβαθμουν. Ο τίτλος μάλλον θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Η Κολονία παίζει στο Αμβούργο με τη Ζανκτ Πάουλι και η Γκλάντμπαχ φιλοξενεί στο "Ραϊνστάντιον" του Ντίσελντορφ την Ντόρτμουντ αφού το δικό της γήπεδο, το "Μπέκελμπεργκ", ήταν υπό ανακατασκευή. Η Κολονία έχει +10 στη διαφορά τερμάτων. Μοιάζει αδύνατο να καλυφθεί αυτό αβαντάζ.

Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ που έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της, είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. ο Ρεχάγκελ όμως βάζει τον αναπληρωματικό Πέτερ Εντρουλατ αντί του βασικού Χορστ Μπέρτραμ. Το πρωϊ πριν τον αγώνα ο Εντρουλατ μαθαίνει ότι το συμβόλαιο του δεν θα ανανεωθεί. Είναι ράκος, αλλά ο Ρεχάγκελ τον βάζει κανονικά.

Οι 40.000 φίλοι της Γκλάντμπαχ έχουν γεμίσει το γήπεδο έστω κι αν δεν πιστεύουν στο θαύμα. Θέλουν όμως να χειροκροτήσουν τους παίκτες και τον προπονητή Ούντο Λάτεκ για την προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου σερί τίτλου και έκτου συνολικά στην ιστορία της ομάδας.

Οι παίκτες όμως πιστεύουν στο +10. Ο Χάινκες είναι ασταμάτητος και με χατ τρικ (1', 12' 32') στο ημίχρονο οδηγεί στο 6-0 μαζί με γκολ του Νίλσεν (13'), του Ντελ Χάγιε (22') και του Βίμερ (38').

Η Κολονία είναι μόλις στο 1-0. Ελπίδες υπάρχουν. Η διαφορά πια είναι +40 για την Κολονία (81-41) και +37 για τη Γκλάντμπαχ (81-44).

Ο Ρεχάγκελ καλεί τους παίκτες της Ντόρτμουντ να παίξουν για την τιμή τους. Κανείς τους όμως δεν θέλει να βγει από τα αποδυτήρια. ο Ρεχάγκελ δεν κάνει αλλαγές. Ρωτάει τον τερματοφύλακά του αν θέλει να συνεχίσει. Βλέπει ότι το κακό θα συνεχιστεί. Ο Εντρουλατ ου λέει ότι θα συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια αν και μετά θα παραδεχθεί ότι αυτό ήταν λάθος. Το μπαράζ συνεχίζεται στην επανάληψη.

Η Κολονία του μετέπειτα άσου του Ολυμπιακού Χέρμπερτ Νόιμαν δυσκολεύεται.

Ολοι είναι πάνω από ένα ραδιοφωνάκι. Ο Χάινκες στο 59' κάνει το 7-0 και στο 60' ο Νίλσεν το 8-0. Η διαφορά είναι μόλις στο +1. Η Κολονία του Χένες Βαϊσβάιλερ μαθαίνει τα νέα και τα δίνει όλα. Στο 62' ο Οκουντέρα κάνει το 0-2 και πάει στο +2 τη διαφορά. Πάλι στο +1 όταν ο Ντελ Χάγιε κάνει στο 66' το 9-0 για την Γκλάντμπαχ. Στο 69' η Κολονία πάει στο 0-3 και ξανά στο +2.

Η Μπορούσια συνεχίζει και ο Χάινκες φτάνει τα πέντε προσωπικά γκολ στο 77' για το 10-0. Γυρίζει και ρωτάει τον Εβαλντ Λίνεν που μόλις μπαίνει στον αγώνα πόσα γκολ χρειάζονται ακόμη για να πάρουν τον τίτλο. "Άλλα τρία" απαντάει τεχνικός της ΑΕΚ! Η Ντόρτμουντ δεν υπάρχει στο γήπεδο. Ο Λίνεν σκοράρει για το 11-0 στο 86'. Αλλα δυο! Οχι. Η Κολονια σκοράρει κι αυτή. Δυο γκολ στο 87' και στο 89'. Κάνει το 0-5. Η Γκλάντμπαχ θέλει άλλα τέσσερα γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Δεν γίνεται. Βάζει μόνο ένα με τον Κούλικ στο 90'. Κερδίζει 12-0, αλλά δεν πανηγυρίζει. Η Κολονία με αστέρι τον πορτιέρο της Χάραλντ Σουμάχερ πανηγυρίζει εκείνη τον τίτλο που είναι και ο τελευταίος της ως σήμερα.

Στη Γκλάντμπαχ έμεινε το 12-0 που παραμένει το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.

Ο Ρεχάγκελ την επόμενη μέρα απολύθηκε από την Ντόρτμουντ και όλοι οι παίκτες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 2.500 μάρκων από τη διοίκηση της ομάδας. Ο τερματοφύλακας Εντρούλατ αν και δεν έφταιγε αφού έκανε πλήθος αποκρούσεων βρήκε δουλειά με δυσκολία στην 3η εθνική. Η γερμανική ομοσπονδία άνοιξε φάκελο για να ελέγχει αν ήταν στημένο το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτα όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Για την Ντόρτμουντ όμως έμεινε η ρετσινιά της μιας ντουζίνας γκολ, η δημόσια διαπόμπευση σε κάθε ματς που ακολούθησε και η ντροπή που έκανε καιρό να σβήσει. Του Ρεχάγκελ του έμεινε το παρατσούκλι "Τορχάγκελ" που προκύπτει από παράφραση του επωνύμου του και σημαίνει στα γερμανικά θύελλα τερμάτων.

Το ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες λίγους μήνες μετά για την επόμενη Μπουντεσλίγκα έληξε ισόπαλο 2-2.

Για το Ζανκτ Πάουλι-Κολονια 0-5 δεν ειπώθηκε το παραμικρό...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags