Facebook Pixel «Ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος πρόεδρος της ΑΕΚ»
| 2013-04-11 18:11:00

«Ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος πρόεδρος της ΑΕΚ»

«Ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος πρόεδρος της ΑΕΚ»

Στο πλευρό του Σταύρου Αδαμίδη στάθηκε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Πουλάκος, που εργαζόταν στην ομάδα κατά τη θητεία του πρώην προέδρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πουλάκος

Για τη διανυκτέρευση του Αδαμίδη στη ΓΑΔΑ: «Σήμερα προσήλθε ο Σταύρος Αδαμίδης για τη γνωστή υπόθεση που εμπλέκονται όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ. Λόγω του ό,τι η υπόθεση ήταν στον 9ο ανακριτή που είχε γνώση του αντικειμένου, λόγω φόρτου εργασίας του (σ.σ. συμμετέχει σε συμβούλιο), δόθηκε η υπόθεση στον 10ο ανακριτή. Αυτός ζήτησε να ενημερωθεί, να διαβάσει τον φάκελο. Αυτό έχει ως κατάληξη να επιστρέψει στην ΓΑΔΑ, να διανυκτερεύσει εκεί και αύριο το πρωί θα αποφασίσει για την υπόθεση».

Για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Αδαμίδη: «Δεν είναι μόνο το ΦΠΑ. Αφορά όλους τους παρακρατημένους φόρους της ΠΑΕ. Ο ΦΠΑ ήταν για ποσό 300.000 ευρώ. Τα πολλά χρήματα ήταν για τον φόρο συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και αφορά 2.235 εκατ. ευρώ και 300.000 ευρώ για πριμ επί των συμβολαίων, άρα αφορά σε ποσό συνολικά περίπου 2,6 εκατ. ευρώ. Για παρακρατημένους φόρους επί των συμβολαίων, όταν οι αντίστοιχες καταβολές της περιόδου για ΦΠΑ ήταν 1 εκατ. ευρώ».

Για την αιτία του προβλήματος: «Εάν θέλετε την άποψη μου πως δημιουργήθηκε: Δεν έγινε μια ρύθμιση. Όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ μέχρι τώρα, ακολουθούσαν τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

Επί προεδρίας Σταύρου Αδαμίδη, 15 Μαρτίου του 2010 με 31 Ιανουαρίου του 2012, κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο για παρακρατημένους φόρους 8,7 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 4,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προηγούμενες ρυθμίσεις. Με 8,7 εκατ. ευρώ καταβολή σε διάστημα 20-21 μηνών, ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος και ο ρέκορντμαν καταβολών στο ελληνικό Δημόσιο»
.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags