Facebook Pixel Χοντρές πόρτες θα τρώνε οι ΠΑΕ στις μεταγραφές
| 2011-03-18 16:10:00

Χοντρές πόρτες θα τρώνε οι ΠΑΕ στις μεταγραφές

Χοντρές πόρτες θα τρώνε οι ΠΑΕ στις μεταγραφές

Όλα αυτά τα όργια που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας, με τις υπόνοιες για στημένα ματς, βρώμικες διαιτησίες, αλλά και τις απειλές θα έχουν ακόμα έναν αντίκτυπο.

Και το αναφέρουμε αυτό επειδή πλησιάζει μεταγραφική περίοδος. Αφήστε αυτά που γράφουν οι εφημερίδες για κράχτες και όλα αυτά που είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ποιός ξένος παικταράς θα ρισκάρει το μέλλον του ερχόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα; Για ποιό λόγο να έρθει εδώ ο ίδιος και να φέρει και την οικογένειά του; Για να του πετάνε φωτοβολίδες από την κερκίδα; Για να του επιτίθενται οπαδοί όταν ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη; Για να τον ειρωνεύονται οι εφημερίδες; Για να πέφτει το κασέ του, αφού αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που δεν το παρακολουθεί κανείς στην Ευρώπη; Για να βλέπει ότι το παιχνίδι γίνεται κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου;

Όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα γράφουν και τα διαβάζουν και στο εξωτερικό. Και οι μάνατζερ καλών παικτών, βέβαια. Βούκινο έχουμε γίνει.

Αντί, λοιπόν, να είναι να έρθουν παικταράδες, εμείς βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο. Ότι κάποια από τα καλά ονόματα του πρωταθλήματός μας θέλουν να φύγουν τρέχοντας από την Ελλάδα το καλοκαίρι. Κι έχουν σκυλομετανιώσει που ήρθαν, αφού νιώθουν ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Μπορεί το οικονομικό να είναι πάνω απ’ όλα κι αν ένας ποδοσφαιριστής ικανοποιηθεί στο συμβόλαιό του να συμφωνήσει εν τέλει με μια ελληνική ομάδα, όμως δεν μετράει μόνο αυτό πια. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η χώρα μας περνάει οικονομική κρίση και στην Ευρώπη υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι με γεμάτο παντελόνι, αν θέλουν να αγοράσουν έναν παίκτη. Αν προσθέσουμε την βία και όλα τα άλλα στραβά που συμβαίνουν, τότε η πλάστιγγα δεν γέρνει φυσικά προς τις ελληνικές ομάδες.

Τις συνέπειες, λοιπόν, όλων αυτών των απαίσιων σκηνικών που βλέπουμε στο ποδόσφαιρό μας θα τις νιώσουμε στο πετσί μας ακόμα καλύτερα το καλοκαίρι. Όταν οι ΠΑΕ θα τρώνε πόρτα η μια μετά την άλλη όταν πάνε να αγοράσουν έναν ποδοσφαιριστή. Και ή θα πρέπει να δίνουν τα διπλάσια για να τον φέρουν στην Ελλάδα ή θα υποχρεωθούν να ψωνίζουν από το κάτω ράφι του μεταγραφικού παζαριού, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να πέσει κι άλλο η ποιότητα του ήδη φτωχού πρωταθλήματός μας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags