Facebook Pixel "Δεν, δεν, δεν…"!
| 2011-03-18 17:25:00

"Δεν, δεν, δεν…"!

"Δεν, δεν, δεν…"!

Μας φλόμωσε στα "δεν" ο Πιλάβιος! Για την αδειοδότηση: "Δεν ξέρω". Για τις κασέτες: "Δεν γνωρίζω". Για τα ύποπτα: "Δεν μπορούμε". Για Δαλούκα: "Δεν συναντήθηκα". 

ΔΕΝ μας είπε και τίποτα καινούργιο ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ για το "καυτό" θέμα των αδειοδοτήσεων μας είπε ότι ΔΕΝ ξέρει ποιες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Για το σκάνδαλο με τις κασέτες είπε ξανά ότι ΔΕΝ γνωρίζει ποιοι είμαι μπλεγμένοι, ενώ για τα "ύποπτα" ότι η ΕΠΟ ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι. Για τα επεισόδια και τη βία μας τόνισε ότι πρέπει να κάνει κάτι το ίδιο ποδόσφαιρο ξέχωρα από την πολιτεία, αλλά ΔΕΝ μας είπε τι. Τέλος, επεσήμανε ότι ΔΕΝ συναντήθηκε με τον Δαλούκα.

Αυτά…

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο δε διανύει τις καλύτερες μέρες του. Αλλά εμείς δεν πετάμε λευκή πετσέτα. Είμαστε εδώ. Είμαι αποφασισμένος να φτάσουμε σύντομα στη μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα παίζεται στην Ευελπίδων."

-Για την αδειοδότηση: "Πέρυσι έλαβαν άδεια 8 ομάδες. Οι 5 που δεν έλαβαν έπεσαν κατηγορία. Τα αθλητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής που ισχύουν φέτος είναι σχεδόν τα ίδια με ό,τι ίσχυε μεχρι τώρα."

-Για τα οικονομικά κριτήρια: "Είναι πιο αυστηρά πλέον. Χρειάζονται περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, βεβαιωμένα από δημόσια αρχή. Κάθε οφειλή σε παίκτη, διοικητικό προσωπικό κ.τ.λ. πρέπει να εχει και αποδείξεις. Φέτος στις επιτροπές ο πρόεδρος είναι δικαστικός λειτουργός."

-Για τη θέση της ΕΠΟ: "Η ΕΠΟ επεδίωξε μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Λόγω της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιεικείς. Η πρόταση μας απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Πλέον το βάρος πέφτει στις ίδιες τις ΠΑΕ. Αυτό το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε σήμερα προς ομάδες και φιλάθλους ώστε να μην υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκειες κουβέντες."

-Για το αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια: "Υπάρχουν κανονισμοί και γνωμοδοτήσεις. Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή".

-Για τα χρονικό όριο: "Έχουμε ζητήσει από τη Super League να τελειώσει η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος Απριλίου και τη λήξη των πλέι-οφ. Για τα επιμέρους κριτήρια, υπάρχουν σπαστές ημερομηνίες για καθε ομάδα. Μέχρι την 10η Απριλίου θα πρέπει να έχει κλείσει η όλη διαδικασία για να γίνουν τα δικαστήρια.

Έχουμε δικαίωμα και εμείς να επιβάλουμε κυρώσεις ή όχι. Λόγω της κωδικοποίησης πόλων από την UEFA, θα εφαρμοστεί το καινούργιο σύστημα αδειοδότητσης. Γι' αυτό αρχίζουμε με κάποια κριτήρια τώρα έτσι ώστε σε δύο χρόνια να περάσουμε στο επόεμνο στάδιο."

-Για την άδεια: "Φέτος θα υπάρξει μία άδεια, ενιαία τόσο για Ελλάδα όσο και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η κύρια κύρωση είναι το ότι δεν θα λάβει άδεια μια ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα."

-Για την διαδικασία και τα χρονικά περιθώρια: "Έχουνε κατατεθεί οι φάκελοι. Μέχρι τις 10 Απριλίου θα γίνει έλεγχος σε όλα τα κριτήρια. Ήδη φτιάχνονται εκθέσεις, παραδίδονται στον διευθυντή της αδειοδότησης και η υπόθεση έπειτα θα κατατεθεί στο πρωτοβάθμιο όργανο και αν χρειαστεί στο δευτεροβάθμιο. Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία. Οπωσδήποτε."

-Για το ποιές ομάδες έχουν πρόβλημα: "Δεν ξέρω να σας πω αν είναι 5 οι ομάδες. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι υπάρχουν προβλήματα. Αλλιώς δε θα κάναμε τη συνέντευξη και την παρουσίαση του θέματος."

"Ο πρόεδρος της κάθε ομάδας είναι αυτός που ψήφισε να έρθουν αυξημένα τα κριτήρια. Είναι ομόφωνη η απόφαση της Λίγκας. Δεν τίθεται θέμα πιέσεων. Δικαστικοί λειτουργοί θα είναι οι πρόεδροι των επιτροπών. Πάντα στην Ελλάδα κάποιος θα φταίει. Όχι εμείς. Τι να κάνουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε."

Για τις κασέτες και τα επεισόδια:

-Για το όνομα του και αν εμπλέκεται σε κάποια κασέτα: "Δεν γνωρίζω, τι υπάρχει, τί κυκλοφορεί. Είπατε εμπλέκομαι. Είναι λάθος λέξη. Άλλοι λένε 3, 4, 16 κασέτες... Δεν γνωρίζω".

-Για την Τούμπα: "Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπιτσαξή. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς μηαχανισμούς. Θα δουλέψουμε πολύ στα θέματα βίας και διαιτησίας. Στο επόμενο συμβούλιο θα τεθούν αυτά τα θέματα. Θα βρούμε τρόπο να βγάλουμε τα βεγγαλικά από τα γήπεδα. Δεν είναι ζούγκλα τα γήπεδα. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των Αρχών. Εμείς να το κάνουμε και να μην τα ρίχνουμε στην Αστυνομία. Πρέπει να δει το ποδόσφαιρο τι θα κάνει. Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι μεγάλες. Αλλά εμείς πρέπει να δούμε τι να κάνουμε."

-Για το αν θα παρέμβει η UEFA: "Η UEFAπαρακολουθεί στενά το τι γίνετε σε όλες τις χώρες-μέλη της. Ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αλλά στο μέλλον είναι πιθανόν να ζητήσει εξηγήσεις ή να υποβάλει προτάσεις."

-Για τα ύποπτα ματς: "Έχουμε επιτροπές που μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα και έχουμε κάποια όρια. Είχα κατηγορηθεί για τους ύποπτους αγώνες και το ότι δεν πήγαν στην αθλητική δικαιοσύνη. Εμείς δε θέλουμε να συγκαλύψουμε. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμούς και δεν μπορούμε να προστατεύσουμε μάρτυρες, δεν, δεν, δεν... Το θέμα με τα ύποπτα ελληνικά ματς προχωράει κανονικά. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Δεν γνωρίζω αν έχει σχέση με το σημερινό ζήτημα"

-Για τις δηλώσεις Μπιτσαξή για το πρωτάθλημα: "Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή. Έχουμε καλή συνεργασία με την Πολιτεία."

-Για τους διατητές του ντέρμπι: "Υπάρχει ΚΕΔ και αυτή θα αποφασίσει."

-Για τον Κούγια: "Του είπα ότι υπήρξε μια παρανόηση. Ήρθε στο γραφείο μου, είπαμε κάποια πράγματα αλλά στα λόγια του υπήρξε μια παρανόηση. Όλες οι πληροφορίες, οι καταγγελίες που έρχονται σε μένα -ζούμε στη χώρα του παρολί- πάντα τις λαμβάνω. Ξέρετε πόσες επιστολές λαμβάνω καθημερινά; Δεν μπορεί ένας σοβαρός θεσμός, όπως η ΕΠΟ, να δρα με βάση προφορική καταγγελία. Για αυτό πάντα τους ρωτάω αν το υπογράφουν αυτό που λένε."

-Για τον Δαλούκα: "Είναι ψευδές ότι συναντήθηκα με τον Δαλούκα. Δεν υποσχέθηκα σε κανένα διαιτητή ότι θα επανέλθει σε πίνακα. Ο Δαλούκας φαντάζομαι δε θα ήθελε και ο ίδιος να ξαναδιαιτητεύσει. Φανταστείτε να οριστεί ο Δαλούκας σε έναν αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags