Facebook Pixel Στη Φινλανδία γίνονται συλλήψεις για “στημένα”
| 2011-03-18 19:21:00

Στη Φινλανδία γίνονται συλλήψεις για “στημένα”

Στη Φινλανδία γίνονται συλλήψεις για “στημένα”

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάνει τον… Φινλανδό για ό,τι αφορά τα «στημένα», αλλά στη Φινλανδία γίνονται συλλήψεις…

Στο κρατητήριο λοιπόν της αστυνομικής διεύθυνσης στο Ελσίνκι βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (18/3) ο μέσος από τη Ζάμπια, Ντομινίκ Γιόμπε. Ο ποδοσφαιριστής της Ελσίνκι ανακρίνεται από την αστυνομία για πιθανή εμπλοκή του σε ένα κύκλωμα που εμφανίζεται ότι έστηνε παιχνίδια στη Φινλανδία.

Ο δύο φορές διεθνής με την Εθνική της πατρίδας του, ήδη αποκλείστηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Ελσίνκι, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο φινλανδικός σύλλογος, ενώ η εισαγγελία του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Αλλοι έξι (όλοι ποδοσφαιριστές από την Αφρική) είναι υπό κράτηση και ανακρίνονται από τη φινλανδική αστυνομία, ανακοίνωσε επίσημα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Φινλανδίας.

Οι συλλήψεις αυτές είναι στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βαντάα ένας άνδρας με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, ονόματι Γουίλσον Ράι Πέρουμαλ, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι προσπάθησε να στήσει ποδοσφαιρικά παιχνίδια στη Φινλανδία.

Ο γενικός διευθυντής της φινλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κίμο Λίπονεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat τόνισε ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν αφορά μόνο τη Φινλανδία, αλλά νομίζω έχει ακουμπήσει και άλλες χώρες».

Πηγή: sentra-goal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags