Facebook Pixel "Το δίκιο του Σωκράτη"
| 2011-03-18 20:38:00

"Το δίκιο του Σωκράτη"

"Το δίκιο του Σωκράτη"

O Χρήστος Κοντός γράφει για την ατιμωρησία στη Σούπερ Λίγκα και τις ευθύνες του Ολυμπιακού.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα θα βλέπαμε το επόμενο δημιούργημα της φάμπρικας που στήθηκε στο Καραϊσκάκη. Το ντου των οπαδών του Άρη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και οι αέρηδες κάνουν ελεύθεροι τη βόλτα τους στην πόλη.


Οι αθλιότητες των Παοκτσήδων στο ματς με την ΑΕΚ ήταν η επιβεβαίωση ότι αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα όσο περίμεναν μερικοί. Ο δρόμος που άνοιξε ο στρατός των μελών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είναι ένα απλό δρομάκι. Είναι τούνελ ολόκληρο και χωράει πολλά κυβικά αθλιότητας μέχρι ν' αρχίσει να φρακάρει.


Η ατιμωρησία είναι ο πρώτος λόγος που στέλνει τη φωτιά πολύ κοντά στο μπαρούτι. Δεν είναι ο μόνος, όμως. Όταν μαζί με την ατιμωρησία μπλέκεται και η αλαζονεία, τότε το κοκτέιλ γίνεται πραγματικά πολύ εκρηκτικό.


Το πιο προκλητικό σημείο της υπόθεσης δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός βγήκε λάδι. Ούτε η πρώτη φορά θα ήταν ούτε και η τελευταία. Χρόνια τώρα βλέπουμε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του, σε σημείο να γίνει σλόγκαν η διαπίστωση «νόμος είναι το «δίκιο» του Σωκράτη».


Αυτό που προκαλεί και τρελαίνει κόσμο και κοσμάκη, είναι ότι αντί να κάτσουν στη γωνία τους και να κάνουν το κορόιδο αφού δεν έχουν τη δύναμη να πουν «συγνώμη» ή «ευχαριστώ», βγαίνουν με τη γλώσσα έξω και ζητάνε και τα ρέστα από πάνω.
Είναι απίστευτος ο τρόπος που έχει αντιδράσει ο Ολυμπιακός, επίσημος και μη, σε όλη αυτή την αθλιότητα των τελευταίων εβδομάδων. Τόσο απίστευτος, που φτάνουν στο σημείο να αγανακτούν ακόμα και άνθρωποι τέρατα ψυχραιμίας, πόσω μάλλον παιδιά που το έχουν εύκολο να σκύψουν για να πάρουν την πέτρα στο χέρι.


Φυσικά και έχουν άμεση σχέση αυτά που συνέβησαν στην Τούμπα με όλα όσα είχαν γίνει ένα μήνα νωρίτερα στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από τους φυσιολογικούς μετασεισμούς που ακολουθούν μια μεγάλη σεισμική δόνηση.
Ποτέ δεν έγινε μεγάλος σεισμός χωρίς να έχει συνέχεια. Ότι το Καραϊσκάκη θα είχε και απόνερα, ήταν δεδομένο. Τα περιμέναμε, με μόνη διαφορά ότι με τη στάση που κράτησαν ο Μαρινάκης και οι συν αυτώ, δε μιλάμε μόνο για απόνερα. Τσουνάμι ολόκληρο έχει σηκωθεί και απειλεί να μας πνίξει.


Όταν έχουν ειπωθεί από επίσημα και ημιεπίσημα «ερυθρόλευκα» χείλη τόσα πολλά εξοργιστικά,γιατί να αιφνιδιάζει η αντίδραση; Όταν μονίμως φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, ποιος περιμένει ότι ο βιασμός της λογικής μας δεν θα γεννήσει εκτρώματα;


Με βάση τη λογική του αξιότιμου κυρίου Μαρινάκη, λοιπόν, γιατί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για όσα έγιναν την Τετάρτη στην Τούμπα; Ο Σάχα φταίει που πήγε κι έπεσε πάνω στο καπνογόνο. Ο αγνός οπαδός που το πέταξε, δεν είχε καμία πρόθεση να τον κτυπήσει.
Η εταιρία που έχει αναλάβει το ντύσιμο της ΑΕΚ φταίει. Γιατί όφειλε να φτιάξει τη στολή του Σάχα από το υλικό που έχουν οι πυροσβέστες όταν ορμάνε στην πυρκαγιά. Ας την έφτιαχνε έτσι και θα βλέπαμε μετά αν θα της άνοιγε η τρύπα.


Οι παίκτες της ΑΕΚ φταίνε που πρόλαβαν να φτάσουν στ' αποδυτήρια, αντί να κάτσουν να μοιράζουν αυτόγραφα. Και μην πει κανείς πως ήταν χουλιγκάνια οι εισβολείς. Όχι, θαυμαστές του Μήτρογλου ήταν και ήθελαν για ενθύμιο τα σώβρακα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, μιας και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πάνε τελικό για να ζητήσουν τα δικά τους.


Αν σε κάτι φταίνε όσοι λεβέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ μπούκαραν, είναι που αποδείχθηκαν αργοί στα πόδια. Και καλά τον Σκόκο, δύσκολο να τον φτάσουν. Αλλά να μην προλάβουν Λύμπε, Δέλλα και Γεωργέα που και οι τρεις μαζί, έχουν την ηλικία της Ακρόπολης; Ντροπή τους!


Αν είναι να πέσει ποινή, μόνο γι' αυτό δικαιολογείται. Που τόσα λεβεντόπαιδα δεν κατάφεραν να προλάβουν τους παππούδες. Μόνο αν γράφει κάτι τέτοιο το σκεπτικό της απόφασης των αθλητικών δικαστών, η όποια ποινή θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Αν όχι, για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει δεδικασμένο.

ΥΓ: Μη με ρωτάτε το ποιανού Σωκράτη το «δίκιο» έχει γίνει νόμος στην Ελλάδα. Πού να ξέρω εγώ; Για ψαχτείτε λίγο. Μπορεί να είναι του Μάλαμα. Του Σωκράτη Μάλαμα, συναδέλφου και θαυμαστή του Βαγγέλη Περπινιάδη.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags