Facebook Pixel "Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου"!
| 2013-04-23 08:21:00

"Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου"!

"Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου"!

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μιλάει για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. "Εχουν πέσει κι άλλες ιστορικές ομάδες".

"Νιώθαμε σαν πειραματόζωα. Έγιναν απίστευτα πράγματα από την αρχή της περιόδου, αν και το κακό είχε αρχίσει να φαίνεται από πέρυσι. Μερικοί νόμιζαν ότι επειδή είμαστε ΑΕΚ, αν πάμε να απλώσουμε τις φανέλες στο γήπεδο, θα κερδίσουν μόνες τους. Ο προγραμματισμός ήταν κάκιστος από το ξεκίνημα. Από το καλοκαίρι φαινόταν ότι το πράγμα δεν πάει καλά με την οργάνωση που υπήρχε γενικά σε όλα τα επίπεδα", ανέφερε αρχικά ο έμπειρος γκολκίπερ στη "SportDay", για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

"Δεν γίνεται να φέρεις τόσους νεαρούς παίκτες και να έχεις την απαίτηση να φτιάξεις ομάδα. Είναι φύσει αδύνατο. Δεν είναι εύκολο να σηκώσει ο καθένας και κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ".

Για την ευθύνη των ποδοσφαιριστών, ο «Dimi» είπε πως:

"Όπως είπε και ο Δέλλας κι έχει απόλυτο δίκαιο, όλοι έχουμε κάνει λάθη. Όλοι πρέπει και θα κάνουμε αυτοκριτική. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πέρυσι είχαμε καλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες και η ομάδα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες".

Σχετικά με την απουσία της διοίκησης στη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό υποστήριξε ότι: "Είχαμε φτάσει τόσο πολύ να αισθανόμαστε απροστάτευτοι, που για εμάς έμοιαζε φυσιολογικό. Συνηθίσαμε να είμαστε μόνοι και αν βρίσκονταν εκεί θα μιλούσαμε για έκπληξη. Από την αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν μόνοι και κυνηγούσαμε σκιές. Και είναι κρίμα για την προσπάθεια που έγινε. Αυτά τα παιδιά δεν είχαν καμία βοήθεια".

Για τα προβλήματα και την ασυνέπεια της διοίκησης, ο Κωνσταντόπουλος δήλωσε: "Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και όλο αυτό το διάστημα ακόμα ψέματα. Μου χρωστάνε τον 1,5 χρόνο του συμβολαίου μου. Στη διοίκηση είναι τυχεροί που είχαν απέναντί τους αυτούς τους παίκτες. Φέτος βρήκαν και τ έκαναν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις «δουλέψει» όλους τους παίκτες και να περιμένεις αποτελέσματα. Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνεις μία ομάδα απροστάτευτη. Υπήρχαν παιδιά που δεν έτρωγαν σωστά. Δεν είχαν χρήματα να ξοδέψουν κι έτρωγαν σάντουιτς", συνεχίζοντας ανέφερε:

"Δεν καταλαβαίνουν ότι ένας ποδοσφαιριστής, ειδικά σε τέτοια ηλικία, όταν αποφεύγει τον σπιτονοικοκύρη του γιατί η ΠΑΕ δεν έχει καταβάλει τα ενοίκια, όταν δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο το χειμώνα, δεν μπορεί να παίξει μπάλα και να είναι συγκεντρωμένος;".

Για το σίριαλ με τον Δημήτρη Βιντιάδη είπε ότι: "Δεν μπορώ να κρίνω ή να ρίξω φταίξιμο σε ανθρώπους που δεν είναι στην ομάδα. Όσο για τους μετόχους, όταν είσαι σε μία εταιρεία και δεν βάλεις χρήματα, είναι βέβαιο ότι θα έρθει η κατάρρευση. Τώρα για επιφανείς ΑΕΚτζήδες που έχουν τη δυνατότητα, δεν μπορώ να πω πράγματα. Θα εκτιμούσα περισσότερο αν από την αρχή της χρονιάς μας έλεγαν ότι παιδιά είμαστε και μόνοι και προσπαθούμε. Αν βρούμε κάτι χειροπιαστό θα σας πούμε, παρά αυτό το θέατρο που γινόταν εδώ και εννιά μήνες με τον Βιντιάδη".

Επιπλέον ο «Dimi» μίλησε και για την άσχημη αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα: "Μετά το σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα που πήραμε μία σχετική διαφορά, ίσως εφησυχάσαμε. Προς το τέλος ήρθαν όλα ξαφνικά. Βλέπαμε αποτελέσματα που δεν ήταν φυσιολογικά και από εκεί που υπήρχε ηρεμία, ήρθε πανικός. Σε αυτό οφειλόταν. Σε πανικό και σε πίεση. Μετά το αποτέλεσμα του Άρη μέσα στον Ατρόμητο, καταλάβαμε ότι δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά όσο φαίνονται και ξαφνικά το βάρος άρχισε να μεγαλώνει. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Οι λόγοι που έφτασε η ομάδα εδώ, είναι βαθύτεροι. Για να γίνει μία ομάδα έτσι, πρέπει να δημιουργηθεί μία αλυσίδα από λάθη και στην ΑΕΚ αυτή η αλυσίδα έχει μήκος... χιλιομέτρων"!

Όσο για την ευκαιρία της ΑΕΚ για νέα αρχή και ανασύνταξη: "Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, ακούγονται διάφορα σενάρια. Από θαύμα γίνει κάτι και σωθεί η ομάδα και μείνουμε στη Σούπερ Λιγκ, το φετινό πρέπει να αποτελέσει τεράστιο ταρακούνημα. Πρέπει να ξεκινήσει μία προσπάθεια με δέκα φορές καλύτερη οργάνωση και να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Διαφορετικά θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άνθρωπος που να μπορεί να σηκώσει το βάρος να βάλει σκοπό η ΑΕΚ να γίνει πάλι μεγάλη, γιατί από μόνος ου ο κόσμος δεν θα μπορέσει. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχει γίνει σε πολλές ιστορικές ομάδες και έχουν επανέλθει καλύτερες. Είναι φοβερά λυπηρό, αλλά ίσως βγει κάτι καλό από αυτό. Αν συνέχιζε έτσι η κατάσταση και πήγαινε και η επόμενη χρονιά σε αυτό το ρυθμό, ούως ή άλλως θα ήταν θέμα χρόνου να γίνει το μπαμ. Είχε ημερομηνία λήξης".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags