Facebook Pixel «Κύπελλο και για το… 44»
| 2011-03-19 19:12:00

«Κύπελλο και για το… 44»

«Κύπελλο και για το… 44»

Έναν επιπλέον λόγο έχει ο Γιώργος Σπανός για να πάρει ο Ατρόμητος το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ. Η ιστορία του 2004 και οι δηλώσεις του επτά χρόνια μετά.
 

Αν και οι φήμες θέλουν τον Γιώργο Σπανό, πριν την ενασχόληση του με την Χαλκηδόνα και μετέπειτα με τον Ατρόμητο, να είναι φίλος της ΑΕΚ, η μετέπειτα ιστορία του στο ποδόσφαιρο τον έχει φέρει απέναντι από την Ένωση. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Και αναφερόμαστε στην κόντρα που είχε με τους «κιτρινόμαυρους» το 2004.

Πρόκειται για μία ιστορία που θυμούνται πλέον λίγοι, ωστόσο ο ίδιος ο Σπανός δεν την έχει ξεχάσει και αυτό φάνηκε σήμερα με τις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, όπου σε ερώτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε με νόημα: «Όταν γίνεται κάτι συνέχεια ψάχνουμε τρόπους να δώσουμε λύσεις και να ιδρύσουμε κανονισμούς. Κάποια πράγματα που γίνανε ήταν χαριστικές ρυθμίσεις όπως το άρθρο 44. Πάλι οι ίδιες ΠΑΕ είναι πρωτοπόρες στα χρέη όπως ήταν και τότε. Οι ομάδες που κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα πρέπει να έχουν ισονομία από όλους προς όλους. Βγάζω παράπονο γιατί η συνέπεια δεν επιβραβεύεται…».

Η αναφορά λοιπόν του Σπανού στο άρθρο 44 και προφανώς στην ΑΕΚ, δεν ήταν τυχαία. Το 2004, η ΑΕΚ με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαΐδη είχε κοντραριστεί με τον ιδιοκτήτη της Χαλκηδόνας τότε «εκτός γηπέδων» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς ισχυριζόταν πως η Ένωση δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις που έθετε από τότε η UEFA.

Ο «Δικέφαλος»  είχε «νικήσει» και τελικά είχε παίξει στην Ευρώπη, κάτι που όπως φαίνεται ποτέ δεν ξέχασε ο Σπανός. Ο «ισχυρός άνδρας» του Ατρομήτου λοιπόν, έχει έναν επιπλέον λόγο να πάρει το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και να αποδείξει, έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρηση, πως η συνέπεια επιβραβεύεται…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags