Facebook Pixel «Φέτος, δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην κορυφή»
| 2011-03-19 19:24:00

«Φέτος, δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην κορυφή»

«Φέτος, δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην κορυφή»

Για την διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος τόνισε πως πλέον το ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μεταφερθεί στην «ουρά» και αυτό δεν είναι καλό.
 

Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στο «Stadio By Metro» και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του στο Λιμάνι, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μέχρι και στο σκάνδαλο με τις κασέτες.

«Είμαι τρομερά χαρούμενος, που ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω ότι είχα μία αξιόλογη πορεία στον Πανιώνιο αυτά τα έξι χρόνια που βρισκόμουν εκεί και επιτέλους τον Ιανουάριο ήρθε η ώρα να έρθω στον Ολυμπιακό Το ήθελα πολύ από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον του συλλόγου. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες για εμένα, αλλά ποτέ δεν μου είχε γίνει κρούση», ανέφερεαρχικά ο Μανιάτης.

Όσον αφορά το κατά πόσο θεωρεί ότι η παρουσία μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστών σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό αποτελεί μειονέκτημα για τους Έλληνες, που προσπαθούν να διακριθούν, ο Μανιάτης υπήρξε κατηγορηματικός: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, νομίζω ότι ο υγιής ανταγωνισμό βοηθάει. Στον Ολυμπιακό πρέπει αν δουλεύεις περισσότερο και καθημερινά– ή τουλάχιστον έτσι έχω διαπιστώσει από το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα –και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ».

Όσον αφορά στα στοιχεία, που κάνουν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή να ξεχωρίζει, ο Μανιάτης τόνισε: «Νομίζω ότι δεν φτάνει τόσο το να έχεις ταλέντο, αλλά αν έχεις την ικανότητα να το βγάζεις στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι το βασικό για έναν ποδοσφαιριστή, είναι να μην έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και  - πίστεψέ με – αυτό είναι πανεύκολο να συμβεί.Πρέπει να έχει χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύει σκληρά σε κάθε προπόνηση, ν’ ακούει τους προπονητές του και να μην επαναπαύεται. Μόνο έτσι θα καταφέρει να διακριθεί».

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο θεωρεί ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό, ο Μανιάτης τόνισε:

«Όχι, τουλάχιστον στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.Αντιθέτως, στις τελευταίες βλέπουμε ότι υπάρχου πολλές που παλεύουν για την παραμονή τους. Εκεί έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον και δεν είναι ωραίο. Πρέπει οι ομάδες μας κάθε χρόνο να βελτιώνονται και να αποκτούν καλούς παίκτες. Μόνο έτσι θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα και θα υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι που θέλω πολύ να το κερδίσουμε, για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα μέσα στο Καραϊσκάκη. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε την προηγούμενη αγωνιστική στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και ίσως να απογοητεύτηκαν λίγο οι φίλαθλοί μας. Πρέπει να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, να πάρουμε το παιχνίδι και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Θα ήθελα να είχαμε κερδίσει στην Τούμπα και νομίζω ότι ο κόσμος περίμενε να έρθει στο αεροδρόμιο. Θα ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Είμαι καινούριος και δεν έχω συνηθίσει να πανηγυρίζω τίτλους. Σιγά – σιγά θα μπω και εγώ στο κλίμα της ομάδας. Αυτός, άλλωστε θα είναι ο πρώτος μου- με το καλό – και ελπίζω σε πολλούς ακόμα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο με τις κασέτες και τις… σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε: «Όταν ένα Έλληνας ποδοσφαιριστής ακούει άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο , σίγουρα δεν του αρέσει και θέλει κάτι ν’ αλλάξει. Πολλά ακούγονται, αλλά τα λόγια σκέτα δεν έχουν νόημα. Το κακό είναι ότι όλα αυτά εμποδίζουν το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά και δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις για τη χώρα μας, ειδικά στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι είτε ισχύουν όλα αυτά, είτε όχι, ουσιαστικά βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags