Facebook Pixel Special One ναι, αλλά…
| 2013-05-01 13:18:00

Special One ναι, αλλά…

Special One ναι, αλλά…

Δηλαδή – και να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε – εάν κι εφ όσον ο Ζοσέ Μουρίνιο ως προπονητής της Ρεάλ δεν είναι ο κορυφαίος αποτυχημένος, τότε ποιος είναι; Γράφει ο Άρις Νικολάκις. 

 Κα δηλαδή, εάν η επένδυση της ισπανικής ομάδας στον Πορτογάλο προπονητή δεν είναι η κορυφαία αποτυχία της, τότε ποια είναι;

Ιδιαίτερα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Ρεάλ δεν έτυχε … Απέτυχε απόλυτα κι ολοκληρωτικά! Όσο για το 2-0 στην Καστίλλη, μετά το 1-4 στη Βετσφαλία; Παρηγοριά … Περασμένα μεγαλεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια, που διηγώντας τα να κλαίς. Απλά, οι «μερένχες» κι ο προπονητής τους γλίτωσαν το «γιούχα». Με τα μυαλά στα κάγκελα ήταν οι φίλοι της Ρεάλ στο 0-0 !

Βάζοντας μπροστά μας το (ασύρματο, παρακαλούμε) πληκτρολόγιο στην smart tv, βάλαμε πίσω μας τον μανδύα του από ανέκαθεν φίλου της «βασίλισσας». Βλέποντας και γράφοντας λοιπόν (είπαμε: Smart tv είναι αυτή … Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει) καταλήγουμε στις παραπάνω εύλογες – για κάθε φίλο του ποδοσφαίρου – απορίες μας …

Η σύζευξη του ίσως, κορυφαίου μαέστρου της μπάλας με την ίσως, πλουσιότερη ορχήστρα της μπάλας στον κόσμο δεν απέδωσε παρά μόνον πυροτεχνήματα. Με άλλα λόγια; Προκάλεσε εντυπώσεις αλλά ουχί κι ουσία. Υπολογίζοντας μάλιστα, το κόστος αυτής της σύζευξης συν βέβαια, το κόστος της υποστήριξης της (μεταγραφές κλπ, κλπ) το άθροισμα διαμορφώνει μία αποτυχία πρωτοφανών διαστάσεων. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πάντως, η αποτυχία εξελίχθηκε σε διασυρμό για τα δεδομένα της Ρεάλ.

Έτσι αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, πως οι μεγάλες ομάδες δεν αγοράζονται μήτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούνται. Φυσικά, η δημιουργία στηρίζεται και στο χρυσάφι. Δεν εξαρτάται από αυτό. Τι τα θέλετε όμως, της Ρεάλ; Δεν τα ζήσαμε και στην Ελλάδα; Με πανίσχυρους οικονομικά παράγοντες, οι οποίοι πετούσαν τα ωραία τους λεφτά σε μεταγραφές εντυπώσεων δημιουργώντας μία τρύπα στο νερό. Όταν φυσικά, αποφάσισαν να επενδύσουν τα ωραία τους λεφτά στη ουσία, δημιούργησαν υπερδυνάμεις εντός κι εκτός συνόρων …

Τελικά, ο πολύς Ζοσέ Μουρίνιο αποδείχθηκε λίγος για τη Ρεάλ! Η παταγώδης αποτυχία του δεν τον κατακρημνίζει από την κορυφή στα έγκατα της γης. Δεν διαγράφει τις μεγαλειώδεις επιτυχίες του. Εκείνες οι οποίες διάνοιξαν πεδίον λαμπρόν στη Μαδρίτη γι αυτόν αλλά … Η λαμπρότητα του οφειλόταν κατ αρχήν σε πυροτεχνήματα. Μετά; Έπεσε πάλι, σκοτάδι στο στερέωμα του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Για το μέγεθος της Ρεάλ και το απύθμενο βάθος της επένδυσης της στο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ελάχιστα τα πεπραγμένα του. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη σύζευξη βλάπτει σοβαρά την υγεία και της «βασίλισσας» και του Special One … Από την ανάποδη στην πορεία του με τη Ρεάλ.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags