Facebook Pixel Η Ξάνθη σώθηκε, ο Αστέρας… σκοτείνιασε
| 2011-03-20 22:21:00

Η Ξάνθη σώθηκε, ο Αστέρας… σκοτείνιασε

Η Ξάνθη σώθηκε, ο Αστέρας… σκοτείνιασε

΄Ένα γκολ του Μαρσελίνιο στο 65` έφτανε και περίσσευε για την Ξάνθη να νικήσει με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και να εξασφαλίσει την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα σε αντίθεση με τον Αστέρα που είναι στην… πρίζα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, καθώς καμία δεν ήθελε να βρεθεί στη δυσμενή θέση να είναι η χαμένη της αναμέτρησης, καθώς στην περίπτωση της Ξάνθης θα την έβαζε σε πολύ μεγάλους μπελάδες, ενώ στην περίπτωση του Αστέρας θα τον έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στη Football League. Αρκετά νευρικό το παιχνίδι στο ξεκίνημα, παιχνίδι κέντρου με πολλές δυνατές μονομαχίες σε όλες τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μπαστία να κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση στο 9' και τον Γκσπούρνινγκ να είναι σε ετοιμότητα. Στο 15' οι παίκτες του Αστέρα απείλησαν και πάλι την εστία της Ξάνθης, με τον Αυστριακό γκολκίπερ να πέφτει στα πόδια του Μάρτινς και να μπλοκάρει τη μπάλα την τελευταία στιγμή. Έπρεπε να φτάσουμε στο 16' για να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι την πρώτη καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Πόι, που μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.

Ο Γκσπούρνινγκ κράτησε την Ξάνθη στο παιχνίδι

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Αρκάδες πίεσαν ακόμη περισσότερο για το γκολ και έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 29' ο Ροτζέριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπάζογλου έπιασε δυνατή κεφαλιά και ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 37' ο Αστέρας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Ροτζέριο έκανε ωραία προσπάθεια, έβγαλε τη σέντρα, ο Παπάζογλου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να κάνει εξαιρετική επέμβαση. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπότανενγκ έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Αναστασόπουλος με δύσκολη επέμβαση αποσόβησε το γκολ στο 45' και έστειλε τις δύο ομάδες με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Καλύτερη η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος

Όλοι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας να μπει ακόμη πιο δυνατά, καθώς έδειχνε να έχει το... μομέντουμ, όμως εκείνοι που μπήκαν καλύτερα ήταν οι παίκτες της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα την εστία του Γκσπούρνινγκ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 59', όμως, για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Πόι να επιχειρεί συρτό σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς ο Αναστασόπουλος να ανησυχήσει.

Τον... σκότωσε ο Πόι!

Στο 61' ο Πόι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τα αριστερά, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου και στο 65' ήρθε η φάση του γκολ. Ο Κατόνγκο έκανε ωραία ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρσελίνιο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι νίκησε τον Αναστασόπουλο, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του! Στη συνέχεια οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου οπισθοχώρησαν, όμως είχαν τον έλεγχο την αναμέτρησης και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρκάδες απείλησαν μόνο σε μία περίπτωση με το μακρινό σουτ του Φρανκού και τον Γκσπούρνινγκ να αρνείται το γκολ στους φιλοξενούμενους για ακόμη μία φορά.

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (85' Αντεφέμι), Φλίσκας, Κατόνγκο (71' Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59' Βασιλακάκης).

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (69' Φράνκου), Ορόθκο, Ρούμπιλ, Κερ (83' Φορτούνης), Μπαστία, Παπάζολγου, Μάρτινς, Ουντότζι (75' Αρσενίεβιτς).

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags