Facebook Pixel «Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, το δείξαμε στο Φάληρο»
| 2011-03-20 23:18:00

«Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, το δείξαμε στο Φάληρο»

«Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, το δείξαμε στο Φάληρο»

Το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού αμφισβήτησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τους Πειραιώτες και αυτό φάνηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπου το «τριφύλλι»… νίκησε με 2-1.
 

Οι δηλώσεις του Πορτογάλου μετά το 2-1 απέναντι στην Κέρκυρα:

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός με τους τραυματισμούς: «Ήταν  μια δύσκολη εβδομάδα με πολλά πράγματα που δεν ήταν σαφή. Είχαμε τον Σαριέγκι που ήταν τραυματίας, ο Καντέ είχε πρόβλημα μυικό που τον ανάγκασε να αποχωρήσει, το ίδιο ο Σπυρόπουλος. Ο Μπουμσόνγκ τελευταίο του ματς ήταν με τον Πανιώνιο, ο Λέτο είχε αισθανθεί κάποιες ενοχλήσεις και πραγματικά μέχρι και την στιγμή του αγώνα δεν ξέραμε αν θα είναι ρισκό να ξεκινήσει. Ο Λάζαρος ήταν αρκετό καιρό έξω και είδατε ότι έπαιξε είκοσι λεπτά με τον Ηρακλή. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε προβλήματα στην αμυντική γραμμή, άρα αυτό δημιούργησε κατάσταση που να είμαστε λιγότερο ισχυροί.

Αποχώρησε κιόλας ο Καντέ, αλλάξαμε θέση τον Βύντρα και στα πρώτα τριάντα λεπτά δεν είχαμε κάποιο παίκτη στην άμυνα που να είχε παίξει αρκετό διάστημα στο παρελθόν. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε ένα γκολ ακόμη, θα έλεγα ότι σήμερα δεν κάναμε ένα καλό και ισορροπημένο παιχνίδι. Πήραμε την νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό».


Για το σύστημα και τον Πετρόπουλο:«Στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν το ίδιο παιχνίδι. Ήταν άλλος αγώνας. Εκεί παίξαμε με τον Μαρίνο δεξιά που ήταν πιο μέσος από τον Λάζαρο. Και αυτό υποχρέωνε να έχουμε δύο επιθετικούς και για λόγους κίνησης έπρεπε να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Είχαμε τον Λάζαρο σήμερα που είναι πιο επιθετικός, τον Αντόνιο τον Πετρόπουλο. Τον Αντόνιο έτσι τον λέω. Είναι δύσκολο να τον λέω με το επώνυμο. Όπως και τον Λάζαρο. Στην Θεσσαλονίκη είχαμε τέσσερις μέσους και στην Θεσσαλονίκη με τον Σπυρόπουλο έδωσε πιο πολύ βάθος. Δεν ήταν διαφορετικές οι εντολές. Απλά θέλαμε άλλον τρόπο παιχνιδιού. Οι αλλαγές που έγιναν μετά την αλλαγή του Αντόνιο και του Λάζαρου ήταν για να μπορέσει η ομάδα να μείνει συντεταγμένη απέναντι στον αντίπαλο και γιατί η Κέρκυρα έβαλε τέσσερις επιθετικούς. Ήταν επικίνδυνο αλλά μας έδωσε χώρους. Ο Σισέ που είναι πιο γρήγορος αξιοποίησε περισσότερο τους χώρους».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρωταθλητής: «Δεν έχω δει όλο το πρωτάθλημα. Παρακολουθώ το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο. Ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και το δείξαμε στο Φάληρο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αντί να νικήσουμε 2-1 χάσαμε 2-1. Μετά με την διαφορά των 10 πόντων ήταν πιο εύκολα για αυτούς.

Ο Ολυμπιακός μετά τα χειρίστηκε πιο εύκολα, ξέρω ότι εμείς μετά είχαμε μια απώλεια 5 πόντων αλλά από όσο είδα ήταν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Ποτέ η ομάδα του Ολυμπιακού δεν υπήρξε καλύτερη. Ιδιαίτερα όταν παίζαμε εκτός δείξαμε ποιος είναι ο καλύτερος. Τώρα σκοπός μας είναι το μέλλον, τα πλέι-οφ. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ και κάθε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις τρεις στόχους. Το νταμπλ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάστε όλοι πως αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο».

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς: «Ο Βύντρα υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Πολύ πετυχημένη απόφαση του συλλόγου. Είναι μεγάλος επαγγελματίας και καλός άνθρωπος. Είναι καλό να έχουμε παίκτες σαν και αυτόν.

Σκοπός μου είναι να ετοιμαστούμε για τα πλέι-0φ και ακόμη πιο σημαντικό είναι να δοθούν λύσεις στη δομή του συλλόγου, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον. Υπάρχει μια δομή τώρα που διοικεί, ξέρουμε ότι θα γίνει κρίσιμο Δ.Σ που θα καθορίσει ποιος θα αναλάβει τα ηνία. Εγώ σαν προπονητής αυτό που κάνω είναι να ετοιμάζω την ομάδα για τα πλέι-οφ και αυτός είναι ένας βασικός στόχος μας, ώστε να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα αλλά και ζήτημα γοήτρου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags