Facebook Pixel «Πόσο πιο μικρή θα την κάνετε;»
| 2011-03-21 01:03:00

«Πόσο πιο μικρή θα την κάνετε;»

«Πόσο πιο μικρή θα την κάνετε;»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ντροπιαστική ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Έχοντας ζήσει από κοντά αυτή την μαύρη νύχτα, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου.

Εκείνη που σίγουρα αυτή τη στιγμή μάλλον ζει στον δικό της κόσμο είναι η διοίκηση, που μιλάει για προσοχή, ώστε «να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός από τους στόχους».

Είναι τουλάχιστον αστεία η υπόδειξη που κάνει στον κόσμο της ΑΕΚ, γιατί απλούστατα για τον «Ενωσίτη» οπαδό, η υλοποίηση αυτών των στόχων δεν αρκεί για να πνίξει την πίκρα του.

Κι ούτε είναι δυνατό να θεωρεί πως εκείνη χαράσσει την πορεία για το τι απαίτηση μπορεί να έχει ο κάθε κιτρινόμαυρος φίλαθλος από την ομάδα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Πιθανώς οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες να πίστευαν ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου θα ήταν αρκετή για να μας ταΐσουν και το επόμενο καλοκαίρι ψεύτικες ελπίδες. Όταν το ταμπλό γράφει 6-0 από έναν αντίπαλο που θεωρείς ότι μπορείς να τον ανταγωνιστείς, αυτό σημαίνει πως απλά πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις ουσιαστικές τομές στην ομάδα, να φέρεις ποδοσφαιριστές κανονικούς, να μην στηρίζεις άμυνα (για μια ολόκληρη σεζόν) σε έναν πιτσιρικά 19 ετών και σε ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή -που δυστυχώς όμως δεν μπορεί να παίζει σε όλα τα παιχνίδια.

Προϋποθέτει ότι έναν άλλο παίκτη που έχεις φέρει με έναν σκασμό λεφτά, δεν τον αφήνεις να πάει τζάμπα στον αντίπαλο. Προϋποθέτει ότι ή αποφασίζεις να βάλεις φράγκα ή παίρνεις δρόμο.

Ευθύνη για το ότι έχει μικρύνει η ΑΕΚ, δυστυχώς έχει και μερίδα οπαδών. Δεν μπορεί εσύ κύριε -που τώρα περιμένεις σε τέσσερα σημεία τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ώστε να τους αποδοκιμάσεις- να πηγαίνεις την Τετάρτη να πανηγυρίσεις πρόκριση σε τελικό, επειδή απέκλεισες τον ΠΑΟΚ. Τέτοιες ενέργειες μικραίνουν την ομάδα πρώτα απ’ όλα στα πρόσωπα των παικτών. Όποια χαρά κι αν δώσει αυτή η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν ξεπλένει τις πίκρες και τις ταπεινώσεις τις φετινές. Οπότε, τι πας να πανηγυρίσεις την Τετάρτη;

Οι παίκτες ευθύνονται για το ότι φάνηκαν εντελώς χύμα σε αυτό το παιχνίδι. Κι όμως προκειμένου να μην συμβεί αυτό, υπάρχει και μια τεχνική ηγεσία. Ένας προπονητής που χρυσοπληρώνεται για να παρουσιάζει μια ομάδα με αλλοπρόσαλλη εικόνα από το ένα ματς σε άλλο, είναι πολυτέλεια για πολλούς. Οφείλει, όμως, αφού το κασέ του είναι τόσο υψηλό, να προστατεύσει την ομάδα από τον διασυρμό. Δεν έκανε ούτε καν αυτό. Μπορεί ελαφρυντικά να έχει πολλά για φέτος, αλλά τουλάχιστον όφειλε να μην προβεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις, ώστε να δημιουργήσει προσδοκίες.

Τέλος, για τους ποδοσφαιριστές, αυτό που έχω επισημάνει πολλές φορές είναι ότι δεν φταίνε εκείνοι που αγωνίζονται στην ΑΕΚ, αλλά όλοι όσοι τους επέλεξαν. Ωστόσο, είχαν την υποχρέωση, έστω ένας απ’ αυτούς να βγει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο.

ΥΓ: Πριν από επτά χρόνια τόνιζα πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει τον δρόμο για τις παρακάτω κατηγορίες. Επτά χρόνια μετά περιμένω κάποιος να μου πει ότι είχα άδικο. Κι αυτό δεν το στηρίζω μόνο αγωνιστικά. Γιατί το ενδεχόμενο να μην αδειοδοτηθεί για την προσεχή σεζόν, δεν μοιάζει και τόσο απίθανο…

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags