Facebook Pixel Το χέρι του Θεού ή του Ντέμονα; (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-05-13 10:00:00

Το χέρι του Θεού ή του Ντέμονα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χέρι του Θεού ή του Ντέμονα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χέρι του Γιάννη Μανιάτη στον τελικό του Κυπέλλου μάς θύμισε μία άλλη φάση που συνέβη στο ίδιο γήπεδο πριν 13 χρόνια. Τι είχε γίνει τότε και ποιος ήταν πρωταγωνιστής;   

Το χέρι του Μανιάτη, που δεν είδαν Γιάχος και Τριτσώνης στην επίμαχη φάση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεσήκωσε πολλά σχόλια.

Βλέπετε, αν ο Αστέρας έπαιρνε αυτό το πέναλτι (και ο Μανιάτης την κόκκινη κάρτα που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις) σε εκείνο το χρονικό σημείο (69') τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ίσως και να βλέπαμε ένα συναρπαστικότερο παιχνίδι στα λεπτά που απέμεναν...

Πάντως, σε πολλούς ποδοσφαιρόφιλους η συγκεκριμένη παράβαση θύμισε τι είχε συμβεί σε μία αντίστοιχη περίπτωση πριν από 13 χρόνια, στο ίδιο γήπεδο. Ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 10 Μαΐου του 2000 (ίδιες μέρες πάνω κάτω) όπου Ιωνικός και ΑΕΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Στα πρώτα λεπτά του ματς ο Ντέμης Νικολαΐδης έστειλε με το χέρι την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια, ο διαιτητής Δούρος δεν είδε την παράβαση και έδειξε τη σέντρα. Ύστερα όμως από υπόδειξη του ίδιου του Νικολαΐδη, ο οποίος παραδέχθηκε τη ...μαμουνιά του, ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ.

Τελικά η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 37' με τον ...ίδιο τον Ντέμη και στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας 3-0!

Στην ιστορία έμεινε η αντρίκια στάση του επιθετικού του Δικεφάλου που δεν πανηγύρισε, σήκωσε το χέρι του και εξήγησε στον διαιτητή πως δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Γι΄ αυτή του την πράξη αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο Fair Play.

Αυτή τη φάση έφερε στο νου πολλών φιλάθλων η επίμαχη φάση του τελικού μεταξύ Αστέρα και Ολυμπιακού. Φυσικό ήταν να γίνουν συγκρίσεις από όσους έχουν καλή μνήμη, ωστόσο πρόκειται για δύο διαφορετικά ...χέρια, δύο διαφορετικές φάσεις. Στο φινάλε, εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags